En drone er egentlig et annet ord for en ubemannet flyvende gjenstand, men Parrot kaller også den kjørende og hoppende Jumping Sumo for en (mini)drone, og den styres i hvert fall på samme måten som Parrots flyvende droner som Rolling Spider og AR.Drone 2.0. Styringsappen FreeFlight 3 kan lastes ned gratis til din smartmobil uansett om du benytter Android, iPhone eller Windows Phone. Forbindelsen etableres via Wifi, og rekkevidden skulle være opp til 50 meter. Om det stemmer vil i praksis avhenge av hvilke omgivelser du kjører i. Er det en vegg mellom deg og din dronen, kan rekkevidden være en annen.
Jumping Sumo kjører på to store hjul og kan oppnå en hastighet på opptil 7 km/t. Den balanserer på de to hjulene litt på samme måte som en Segway når den kjører, og ellers hviler den på et tredje bakovervendt ben, som er utstyrt med en fjær. Denne kan benyttes til å få Jumping Sumo til enten hoppe ca 80 cm rett opp i luften eller gjøre et stort byks fremover.
Enkel å fjernstyre
Dronen har et videokamera montert foran, og bildet overføres live til mobilskjermen mens du kjører. Det betyr i praksis at du kan styre Jumping Sumo uten å ha øyekontakt med dronen. Kameraet er dine øyne, og du ser omgivelsene akkurat som om du satt som en mini-pilot innen i dronen. Jumping Sumo bruker samme batteri som Rolling Spider, men kan holde i opp til 20 minutter på en lading.
Styringen er enkel, og det er nærmest ingen grenser for hvilke akrobatiske bevegelser du kan få Jumping Sumo til å utføre på gulvet. Den kan for eksempel snus på hodet, og plutselig blir forover til bakover. Den kan også utføre forskjellige programmerte manøvre, som å spinne rundt seg selv i høy hastighet. Ved hjelp av funksjonen ”road plan” kan man programmere en bestemt bane og bevegelser direkte i appen. Når alt er inntastet kommer kjøreplanen frem blant Jumping Sumos forhåndsdefinerte bevegelser i appen. Klikk på det nye ikonet, og Jumping Sumo utfører kommandoene automatisk.
Kameraet kan både ta stillbilder (640 x 480 piksler) og video, så lenge man forsyner dronen med lagringsplass via en miniUSB-kontakt, noe de færreste har liggende. Vi har ikke mye å kritisere Jumping Sumo for, men mener det ville ha vært bedre å bruke microSD-kort i stedet for et format som primært blir benyttet til lading og ikke mye annet. Jumping Sumo kan ikke fly, men den byr på flere muligheter enn den andre Parrot-minidronen, Rolling Spider, og ikke minst holder den mye lenger på en lading (20 minutter kontra 3-4 minutter), og det fremadrettede kameraet flytter deg ned i dronens perspektiv via din smartmobil, noe som også er ganske underholdende – uansett om du kjører med dronen alene eller bruker den til å erte venner eller familie.
Les videre med LB+
Nyttårstilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd
Tilgang til ALT innhold i 6 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser