Panasonic har fokusert på å gjøre det lille GF7 så enkelt som mulig å få gode bilder med. Det har de klart. En skarp og vippbar pekeskjerm er både betjeningsflate og selfieskjerm. Nesten alle funksjoner kan endres med en finger på skjermen, og fotografen kan selv velge hvilke funksjoner som skal ha hurtigtast på skjermen, for kjapp tilgang til de mest brukte funksjonene.
En slik programmerbar funksjonsknapp finnes også på toppen av kameraet. Der er også iA-knappen – intelligent Auto, som de fleste kommer til å bruke. Den finner selv ut av portrett, makro- eller sportsinnstillinger – blant annet, og fungerer så godt at de færreste vil ha behov for å stille inn noe som helst på kameraet. Ønsker man likevel å gjøre det, kan man velge opp til 5,8 bilder/s skuddtakt, filtereffekter, fokusområde og mye annet.
Bildekvalitet
Panasonic-kameraet er ikke det raskeste på serieopptak, men man slipper å vente på at kameraet skal lagre bildet, før neste kan tas. Den umiddelbare reaksjonen mellom bilde til bilde, gjør det veldig anvendelig, blant annet fordi autofokusen også er kjapp. Det gjør det ikke akkurat til noe actionkamera, men du går sjelden glipp av et blinkskudd med dette kameraet.
Da er det godt å vite at bildekvaliteten også er god. Meget god faktisk. Det medfølgende utfellbare zoomobjektivet, har riktignok litt mer fortegning – og er ikke fullt så skarptegnende som Olympus-zoomen, men det forringer kvaliteten i liten grad. Fargegjengivelsen er litt blassere enn de beste i testen, og bildedynamikken når ikke helt opp i teten. Men bildene er støyfrie opp til 3200 ISO lysfølsomhet og har et meget tilfredsstillende, nærmest nøytralt utrykk.
Passer best for
For nybegynneren er Panasonic Lumix GF7 et godt valg. Det er enkelt å bruke, selv uten kunnskaper, for kameraet tenker bedre i de fleste situasjoner. Når man blir varm i trøyen, kan man overstyre kameraet og utforske sin kreativitet. Akkurat som på de avanserte systemkameraene. Det er lite nok til at man gidder å ta det med, og ingen blir skuffet over bildekvaliteten.
Også i denne testen:
Olympus OM-D E-M10
Det beste allround-kameraet
Olympus-kameraet er et av de beste valgene, enten man er
Sony a6000
Best til det meste
Sony-kameraet skiller seg ut ved å være mer gjennomført enn de fleste systemkameraer.
Canon EOS M3
Canon for massene
Endelig har Canon et oppdatert speilløst systemkamera vi kunne tenke oss.
Fujifilm XA-2
Prisgunstig inngangsbillett
For nybegynneren er kameraet fra Fujifilm et godt valg, så lenge man er klar over begrensningene.
Nikon 1 J5
Lynrask og kompakt
Nikon knuser de andre med lynrask fokus og skuddtakt, men er ikke uten lyter.
Samsung NX500
Ulv i fåreklær
Samsung-kameraet leverer bildekvalitet i proffklassen, og byr på 4K-video.
Les videre med LB+
Nyttårstilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd
Tilgang til ALT innhold i 6 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser