Panasonic har lenge tronet på toppen med sine kompakte superzoomkameraer.
I TZ200 får man et kamera med 15 x zoom, 4K-video, pekeskjerm, elektronisk søker og god batteritid. Alt dette, i et kamera som er lite nok til å gå ned i jakkelommen.
Kameraets én-tommers bildebrikke gir bedre bildekvalitet i lite lys enn normalt for kompakter, og med en 24-360mm zoom, har man et kamera som kan brukes til det aller meste.
Det har ikke bare video i ekte 4K, man kan også ta 8 Mp stillbilder fra 4K-videoopptak på 30 bilder per sekund, eller ta seriebilder i full oppløsning med 10 bilder/s. Det har også prefocus som tar en kort serie bilder når fingeren legges på utløseren, og postfokus hvor du velger hvor bildet skal være skarpest etter at det er tatt.
Det gir gode muligheter for skarpe bilder i krevende situasjoner.
Lumix-kameraet er enkelt å bruke med gummiert grepet foran og bak. Det gir et godt grep. Ringen rundt zoomen kan programmeres, det samme kan flere av knappene, og pekeskjermen er kanskje markedets beste.
Man kan bla i bilder, endre innstillinger, flytte fokus og faktisk ta bilder med fingeren på skjermen.
Kameraet har også råfilopptak, USB-lading, Bluetooth- og Wifi-overføring av bilder, og optisk bildestabilisator som gir skarpere bilder. Den elektroniske søkeren er praktisk når sollys gjør at du ikke ser du ikke ser skjermen, og gir kameraet stabilitet når du holder kameraet inntil ansiktet og kikker i søkeren.
Bildekvalitet
Den store frykten med 15 x zoom, er dårlig skarphet i kantene, særlig på korteste og lengste brennvidde. Men her klarer objektivet seg relativt godt. Skarpheten er god i sentrum på 24mm, men åpenbart jevnere ut til hjørnene ved 50mm og opptil 250mm er objektivet forbausende skarpt. på 300 og 360mm sørger diffraksjon for mykere skarphet, men det er bedre enn fryktet.
Bildestøyen er godt kontrollert opptil 3200 ISO, derfra og opp øker kornstøyen, men støydempingen er bedre enn vanlig for et kompaktkamera. Fargegjengivelsen er forbedret sammenlignet med forrige generasjon TZ-kameraer, det samme er autofokusen som oppleves som lynrask. Særlig i godt lys.
Muligheten til å hente stillbilder fra 4K-Photo er veldig kul, og videokvaliteten i 4K er også helt i topplassen for et kompaktkamera.
Konklusjon
Panasonic Lumix TZ200 er nesten det perfekte reisekameraet. Med 15 x zoom, ypperlig bilde- og videokvalitet, god batteritid og brukervennlighet, er kameraet det beste allroundvalget blant kompaktkameraene i denne klassen.
Også i denne testen:
Olympus Tough TG-5
Det beste allværskameraet
Hvis trenger et vanntett kamera som tåler juling, skal det være et Olympus TG-5.
Fujifilm X-E3
Diskret reiseluksus
Den sorte er diskret, den sølvfargede retro, uansett er dette et av de beste kameraene i klassen.
Canon PowerShot G1 X Mark III
Ulv i fåreklær
Canon-kameraet er et kompaktkamera utenom det vanlige.
Panasonic Lumix GX9
Reisevennlig og kompetent
Her er systemkameraet alle kan bruke og som er perfekt på reiser.
Sony Cyber-shot RX100 V
Det beste lommekameraet
Sonys kompakte RX100 V er det beste lommekameraet som finnes.
Olympus OM-D E-M10 Mark III
Skamløst lekkert retrokamera
Olympus-kameraet er kanskje det beste kameraet for nybegynnere.
Canon EOS M50
Kanonkjøp fra Canon
Canons mest prisverdige systemkamera er ikke en speilrefleks.