Canon EOS M50 ligner riktignok på et speilreflekskamera, men der er mindre, lettere, mer brukervennlig, og i aller høyest grad verdt pengene. Det er et ypperlig kamera både for nybegynner med en gryende interesse for fotografering, og de som ønsker seg et enkelt kamera med god bildekvalitet. Det faller inn i kategorien for speilløse hybridkameraer, og det er grunnen til at det er mindre og lettere en et Canon EOS 750D, som er et speilreflekskamera.
Det er også Canons første konsumentkamera med 4K-video, og kameraet er bygget rundt den samme 24 megapiksler bildebrikken, som vi kjenner fra mange andre Canon-kameraer. Det betyr svært god bildekvalitet, men her er den paret med en ny generasjon bildeprosessor, som altså støtter videoopptak opp til 4K/25p, samt vanlig HD-video.
Kameraet har en vridbar pekeskjerm, veldig praktisk særlig på video, og en elektronisk søker. Det har også Wifi og Bluetooth for trådløs bildeoverføring, og en skuddtakt opptil 10 bilder/s. Det er vesentlig bedre ytelse enn Canons speilreflekskameraer i denne klassen kan vise til.
Det har Bluetooth slik at du kan overføre bilder til mobilen automatisk, og mikrofoninngang, slik at videoopptakene får bedre lyd. Canon har også lagt inn en veiviser i menyene, som lærer nybegynnere hvordan de ulike funksjonene fungerer.
Bildekvalitet
På 4K-video brukes ikke hele bildeflaten på bildebrikken, som beskjæres med en faktor på 1,6 ganger. Det betyr at den medfølgende zoomens brennvidder øker tilsvarende og at man mister bred vidvinkel på opptakene.
Stillbildene holder som ventet svært høy kvalitet med velkjente Canon-farger, ypperlig kontrast og god detaljskarphet. Med 4K-video får man langt skarpere opptak enn på HD-video.
Det er lite bildestøy å snakke om opptil 6400 ISO, noe som er meget bra sammenlignet med konkurrentenes kameraer i samme klasse. Mange av dem viser bildestøy allerede ved 1600 og 3200 ISO, så her er Canon-kameraet et steg foran.
Konklusjon
Canon EOS M50 er Canons første konsumentkamera med 4K-video, som er å foretrekke foran HD-video. Det er et kamera som alle får til å bruke, og selv om kameraet er lite og lett, er det ikke noen lettvekter på bildekvalitet. Den er definitivt på høyde med Canons dyrere speilreflekskameraer, bare pakket inn i et raskere og mer brukervennlig systemkamera.
Også i denne testen:
Olympus Tough TG-5
Det beste allværskameraet
Hvis trenger et vanntett kamera som tåler juling, skal det være et Olympus TG-5.
Fujifilm X-E3
Diskret reiseluksus
Den sorte er diskret, den sølvfargede retro, uansett er dette et av de beste kameraene i klassen.
Canon PowerShot G1 X Mark III
Ulv i fåreklær
Canon-kameraet er et kompaktkamera utenom det vanlige.
Panasonic Lumix GX9
Reisevennlig og kompetent
Her er systemkameraet alle kan bruke og som er perfekt på reiser.
Sony Cyber-shot RX100 V
Det beste lommekameraet
Sonys kompakte RX100 V er det beste lommekameraet som finnes.
Panasonic Lumix TZ200
Det beste superzoomkameraet
Hvis du trenger et lite kamera med mye zoom, er det dette du skal ha.
Olympus OM-D E-M10 Mark III
Skamløst lekkert retrokamera
Olympus-kameraet er kanskje det beste kameraet for nybegynnere.
Les videre med LB+
Nyttårstilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd
Tilgang til ALT innhold i 6 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser