TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: AEE S70 First Descent Edition

Avansert toppmodell

Kameraet fra AEE har avanserte funksjoner og glimrende brukervennlighet. Viktigst av alt er bildekvaliteten, som er meget god.

Av / 15.02.14 - 11:51
AEE S70 First Descent Edition

Lyd & Bilde mener

  • Her får du god bildekvalitet kombinert med viktige funksjoner tilgjengelig med direkte brytere på fronten av kameraet. Kameraet har naturlige farger og god skarphet, og utmerker seg også innendørs.
  • I mørke situasjoner kan en del støy forekomme, og bildene blir heller ikke så skarpe som vi ønsker. Lydmessig er det også hørbart bakgrunnssus.

En LCD-søker følger med i esken til AEE First Descent Edition, og kan klikkes på baksiden av kameraet for god oversikt. Da blir kameraet dypere, derfor finnes en ekstra dør til undervannshuset, som gir plass til kameraet med søker. Huset skal for øvrig tåle vann så dypt som 100 meter.

En tyngdekraftsensor merker automatisk om du plutselig har satt kurs nedover slalåmløypa, og starter opptaket automatisk. Når du stanser nederst i bakken, pauser opptaket. Funksjonen er tilgjengelig direkte på en bryter på fronten av kameraet. Det samme er Wi-Fi-funksjonen, som gjør at kameraet kan betjenes med mobilapp. Her kan alle innstillinger gjøres, samt tidsforløpsfunksjon og bildetaging. Om du ikke vil dra fram mobilen midt i situasjonen, kan opptaket startes direkte på kameraet, eller bruk medfølgende fjernkontroll – som kan starte og stoppe mange flere kameraer samtidig.

AEE_FirstDescent(2)

To flate, selvklebende fester medfølger, og to kurvede samt et vinkelfeste. Flere fester kan kjøpes, til hjelm, sykkel, surfebrett, dashbord i bil, osv. Kameraet kan monteres på universalstativ, uten at det må sitte i huset.

Kameraet i bruk
Søkeren gir god oversikt, men gjør også kameraet større og tyngre. Denne kan tas av, om du heller vil bruke mobilappen via Wi-Fi. Med høyeste opptakskvalitet mister du videostrømmen i appens søker i øyeblikket du trykker på opptak, men da bør du også ha andre ting å gjøre enn å glane ned på mobilen.

Annonse

Videokvaliteten er meget god, med jevne og skarpe bilder og god fargebalanse. Selv innendørs er hvitbalansen bra, med naturlig farge i ansikter og naturlig farge på tremøbler. I bevegelse i skog og mark holder kameraet bra på skarpheten, og tåler fint fart og spenning.

Det som savnes er et litt dypere svartnivå. Scener med mye skygge blir litt flatere enn med GoPro og Garmin. Til gjengjeld takler AEE motlys bedre enn Panasonic, JVC og Isaw, og er et generelt bedre kamera.

 

Også i denne testen:

GoPro Hero3+ Black Edition

Full pakke

Verdens mest populære action-videokamera gir flott bildekvalitet i et superkompakt format, kombinert med en rekke utstyrsmuligheter.

Det mest kompakte actionkameraet på markedet kan virkelig festes til hva som helst. Bildekvaliteten er meget god, og det er nesten ingen grenser for hva slags utstyr som er tilgjengelig.
Universalt skrufeste følger ikke med, og kameraet må være i undervannshuset for å festes til ulike ting, med mindre du er fan av teip og strips. Batteritiden er ikke imponerende.
Les hele testen

Garmin Virb Elite

Det beste bildet

Testens beste bildekvalitet står Garmin for. Kameraet har interessante funksjoner som GPS, hjerteaktivitet og automatisk opptak når man står på ski.

Dette er den beste bildekvaliteten vi har sett fra et actionkamera. GPS-funksjon gir blant annet automatisk stopp og start av opptak i slalåmbakken. Trådløs pulsmåler og termometer kan også kobles til.
Festet er høyere enn hos de andre kameraene, og gjør Garmin Virb topptungt på hjelmen. Det filmer kun med amerikansk bildestandard (30-60fps), og lyden er elendig.
Les hele testen

Sony HDR-AS30

Mye for pengene

Sony har forfinet sitt populære HDR-AS15, med nytt hus og GPS-funksjon.

Her får du mye moro for pengene. Kameraet har NFC og GPS-funksjon som kan vise rute, hastighet og veien til mål direkte på videoen. Det nye huset er mer kompakt og gir bedre lydkvalitet enn forgjengeren.
Videokvaliteten er ikke noe bedre enn hos forgjengeren. Tvert imot later det nye kameraet til å gi tidvis dusere bilder, tross samme optikk og videoprosessor.
Les hele testen

JVC Adixxion GC-XA2

Skarpt fokus

JVC-kameraet gir gode, skarpe bilder og trenger ikke ekstra undervannshus for å kunne ta små dukkerter med. Det tåler også en god støyt.

JVC-kameraet tar meget skarpe bilder, spesielt i utendørs omgivelser. En god bildestabilisator gir roligere bilder, og til tross for sitt lille format har det fått plass til en LCD-søker.
I svakt innendørs lys blir bildene i overkant mørke. Lyden er dessuten ganske tynn.
Les hele testen

Isaw EXtreme

Skarpt fokus

JVC-kameraet gir gode, skarpe bilder og trenger ikke ekstra undervannshus for å kunne ta små dukkerter med. Det tåler også en god støyt.

Videokvaliteten er god, med skarpe og detaljrike bilder og god fargemetning. Kameraet har testens største standardutstyrspakke.
Med svakt motlys blir bildene mørke, og lyden bærer preg av susing. LCD-søkeren gjør at kameraet blir litt stort.
Les hele testen

Liquid Image Apex HD+

Ikke akkurat brillefint

Liquid Image har bygd kameraet direkte inn i et par skibriller. Meget spenstig! Dessverre faller det igjennom på kvalitet.

Alle alpinbriller burde hatt innebygd kamera! Liquid Image gjør slalåmturen mer strømlinjeformet enn andre actionkameraer. Hvitbalansen er også svært god.
Bildekvaliteten lider av uskarpe bilder, med mye grums og støy. Lydkvaliteten er også elendig. Å integrere kamera i alpinbriller begrenser videre kameraet til bruk hvor det er naturlig å bruke slike.
Les hele testen

Panasonic HX-A100

Lav sigarføring

Panasonic HX-A100 er et sigarformet kamera som festes til hodet med en bøyle. Dessverre er bildekvaliteten for dårlig.

Kameraet har god brukervennlighet, og søkeren i mobilappen viser bilde selv med høyeste HD-oppløsning.
Bildekvaliteten er bare middelmådig, med dårlig kontrastnivå som gjør at kameraet hele tiden må velge mellom mørkt og lyst ut ifra omgivelsene. Mange scener blir for mørke, med synlig bildestøy.
Les hele testen
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

50%

Nyttårstilbud - 50% Rabatt!

50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)

Prøv LB+Total i 1 måned

Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-

Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd

Tilgang til ALT innhold i 6 måneder

Kun 77 ,- / mnd
79,- / for 1 mnd
107.80 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser

Navigerer med radar

Knallgodt budsjettkamera

Mikrofonen som fikk Marit Larsen tilbake i studio

Billig selfiedrone

Fire trådløse mikrofoner som gir deg proffe videoer

Helrått hybridkamera

Setter en ny standard

Canons beste kamera noensinne

Sånn skal det gjøres

Mellomformat med mer fart

Slik velger du riktig objektiv til kameraet

Kompakt og kompetent

Lyd & Bilde
[]