Sikt og skyt. Sjansen for at alle de 100 bildene blir skarpe, er større på Sony a6400, enn på de fleste kameraer i denne klassen. Grunnen til det er at Sony har gitt kameraet en ny prosessor, flere funksjoner og løftet autofokusen til ekstreme nivåer.
Kameraet som erstatter a6300, ser nesten helt likt ut, men under det værtettede ytre, er mye av teknikken forbedret. Bildebrikken er den samme på 24 Mp, så ikke vent noen revolusjon i bildekvalitet, men på andre områder er dette et mye bedre kamera.
Den nye prosessoren og Sony Real Time Tracking autofokus, har gjort det mulig å følge bevegelige motiver til de forsvinner i horisonten. Nesten uansett hvor raskt de beveger seg. Legg til Sonys klasseledende øyefokus, og du er praktisk talt garantert skarpe bilder av barna, såvel som andre uforutsigbare motiver.
Skuddtakten på på 11 bilder/s, er kanskje ikke imponerende på papiret. Men kameraet kan holde koken lenge på full hastighet. Et lite minus, når kameraet lagrer alle bildene, går lagringen så tregt at det kan ta flere sekunder før kameraet er klart til bruk igjen.
Det har selvsagt 4K-video, med meget detaljert og skarp videokvalitet. Pussig nok beskjærer kameraet utsnittet med en faktor på 1,2 x, hvis man bytter fra 4K/25p til 30p, og det er skjemmet av rolling shutter på panorering og bevegelige motiver.
Bildekvalitet
Sony har ikke byttet bildebrikke sammenlignet med a6300, men de har forbedret jpeg-prosesseringen på a6400. Det gir mye bedre farger, med mer naturlig fargebalanse som gir varmere farger. Ikke helt i samme klasse som Fujifilm, men en markert forbedring. Skarpheten er fremragende, også på høye ISO, hvor 6400 er grensen for kornstøy. Med andre ord, helt i toppen for et kamera i denne klassen.
Den medfølgende 16-50mm zoomen er kameraets svakest kort. Litt mye fortegning og vignettering på vidvinkel, og varierende skarphet på de ulike brennviddene, trekker ned. Men det er ikke uvanlig for små, elektroniske zoomobjektiver.
Konklusjon
Sony a6400 er ikke bare en velkommen oppgradering av et allerede meget godt kamera (a6300), Det kommer nesten med en garanti for skarpe bilder, fordi autofokusen er så rå, og bildekvaliteten så høy. Man må ofte dykke inn i skjermmenyene for å endre innstillinger, og Sonys pekeskjermer er ikke like følsomme som hos konkurrentene. Men som reisekamera for f.eks. barnefamilier, er det et meget godt valg, særlig på motiver som beveger seg raskt.
Også i denne testen:
Sony RX100 VI
Kompakt reisekamera
Sony-kameraet er nesten det perfekte reisekameraet.
Panasonic Lumix FZ1000 II
Superzoom for fjellturene
Med 16 x zoom øker mulighetene for å fange dyrelivet på minnekortet.
Fujifilm X-T30
Allround reisekamerat
Fujfilms lille systemkamera er så nær perfekt som man kommer.
Ricoh GR III
Verdens beste lommekamera
Ricoh er tilbake med GR III som er et praktfullt reisekamera.
Panasonic Lumix G90
Lights, camera, action!
Det anvendelige Panasonic-kameraet er perfekt for videosnutter.
Canon EOS M50
Perfekt for nybegynneren
Canon EOS M50 er spesielt godt egnet som nybegynnerkamera.
Olympus OM-D E-M10 Mark III
Perfekt for gatefotografering
Det lekre Olympus-kameraet er knallbra til ekspedisjoner i den urbane jungelen.
Les videre med LB+
Nyttårstilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd
Tilgang til ALT innhold i 6 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser