Panasonic Lumix G90 vil gjerne være kameraet for de som er like opptatt av stillbilder, som video. Derfor er kameraet med det tradisjonelle utseendet, spekket med videoegenskaper, man normalt ikke finner i denne klassen.
Det er mindre enn det ser ut på bildene. Kamerahuset er værtettet, og har innebygget bildestabilisator. I seg selv ikke oppsiktsvekkende, men den snakker sammen med stabilisatoren i den medfølgende 12-60mm zoomen, og det gir klasseledende stabilisering på lange lukkertider. Eller video.
Foruten 4K-video, har kameraet en 20 Mp bildebrikke vribar pekeskjerm, OLED-søker, 9 bilder/s skuddhastighet – og det kan ta bilder i 8 Mp oppløsning fra 4K-strømmen.
Kameraet beskjærer 4K-video med en faktor på 1,25 x, ikke all verden og man ser det i søkeren og på skjermen. Men det har 8-bit V-Log L gamma for etterbehandling, og 8-bits video ut fra HDMI (4:2:2)
Det har både mikrofoninngang og hodetelefonutgang, og flere tilpasningsmuligheter enn vanlig i videoinnstillingene. Automarkering av øyeblikk på opptaket, mulighet for å lage sekvenser av bevegelser i motivet på ett bilde, og fokusstabling av videosekvenser med ulike fokuspunkter i motivet.
Panasonic-kameraet ser kanskje litt klumpete ut, men et stort håndgrep og gjennomtenkt plassering av knapper, har gjort kameraet smidig i hendene og enkelt å bruke. OLED-søkeren er stor og skarp, pekeskjermen reagerer raskt, og det er lett å holde oversikt over innstillingsvalgene.
Bildekvalitet
Kameraet er ingen actionmaskin. Hvis man vil ha følgefokus med autofokus mellom hvert bilde, synker skuddtakten, men autofokusen er kjapp og presis under de fleste lysforhold.
Bildebrikken i G9 ser ut til å være hentet fra Lumix G9, for bildekvaliteten er nesten identisk. Bortsett fra jpeg-prosesseringen, som gir en litt kjøligere fargebalanse her.
Bildestøyen er kontrollert opptil 3200 ISO, og akseptabel ved 6400 ISO. Men detaljskarpheten, fargemetning og bildedynamikk, er sammenlignbar med Lumix G9. Videokvaliteten på 4K er svært god, og bare hindret av beskjæringen på 16:9-format.
Konklusjon
Panasonic Lumix G90 med den medfølgende 12-60mm zoomen, er et kostbart, men meget godt reisekamera for de som filmer like mye som de fotograferer. Det er lett å tilpasse det til eget bruk, enten man er nybegynner eller erfaren, og selv om det ikke er det raskeste kameraet i klassen, er det et av de mest anvendelige allroundkameraene. Og et av få med værtetting.
Også i denne testen:
Sony RX100 VI
Kompakt reisekamera
Sony-kameraet er nesten det perfekte reisekameraet.
Panasonic Lumix FZ1000 II
Superzoom for fjellturene
Med 16 x zoom øker mulighetene for å fange dyrelivet på minnekortet.
Fujifilm X-T30
Allround reisekamerat
Fujfilms lille systemkamera er så nær perfekt som man kommer.
Ricoh GR III
Verdens beste lommekamera
Ricoh er tilbake med GR III som er et praktfullt reisekamera.
Sony a6400
Lynraskt presisjonsinstrument
Sony a6400 er så raskt at alle feriebildene blir sylskarpe.
Canon EOS M50
Perfekt for nybegynneren
Canon EOS M50 er spesielt godt egnet som nybegynnerkamera.
Olympus OM-D E-M10 Mark III
Perfekt for gatefotografering
Det lekre Olympus-kameraet er knallbra til ekspedisjoner i den urbane jungelen.
Les videre med LB+
Nyttårstilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd
Tilgang til ALT innhold i 6 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser