Open-ear-teknikk er Shokz’ ting. I nye Shokz OpenRun Pro 2 kombinerer man både air conduction som hos tidligere testede Shokz OpenFit Air, og bone conduction.
Teknikken
Både air conduction og bone conduction innebærer at du ikke trenger å putte hodetelefonen i selve øret/øregangen for å høre lyden. I stedet jobber Shokz med vibrasjoner (bone conduction) for å få inn mellomregister og diskant via kinnbenet direkte til det indre øret, og altså ikke via trommehinnen. For å få til bassen har man valgt air conduction, som innebærer at bassen ledes inn i øret ved hjelp av luften.
Konsekvensen, eller resultatet om man vil, er at selve hørselsgangen holdes fri, noe som i sin tur betyr at du hører alt som skjer i omgivelsene. På godt og vondt. Har du vanskelig for å konsentrere deg, og virkelig trenger å være i din egen ”sone” når du trener for ikke å miste fokus, vil du ikke sette pris på denne teknikken.
Vil du gjerne høre det som hender rundt deg, være kontaktbar og kanskje kunne svare om noen snakker til deg, er teknikken kanon. Det samme gjelder om du, akkurat som jeg, ofte får vondt i ørene av in-ear-hodetelefoner.
Passformen og trening
Shokz OpenRun Pro 2 er ikke to separate ørepropper, men alt er en enhet som består av en del som ligger foran hvert øre og en som havner bak øret, og alt dette linkes sammen av en bøyle som går rundt nakken. Hodetelefonen er et utmerket treningsselskap og sitter stødig på plass uten å ta oppmerksomheten bort fra treningen.
Hodetelefonen har fysiske knapper, og om det ikke er like ”fancy” som touch, synes jeg personlig at det er litt enklere å håndtere når jeg er ute løper eller er i bevegelse. Det blir liksom ikke like treffsikkert med touch.
Lyden
Shokz OpenRun Pro 2 er en hodetelefon utviklet for trening, og fremfor alt løping. Det er ingen hodetelefon til finlytting, selv om den absolutt kan brukes over lengre tid da den sitter så mykt rundt ørene. Med det sagt, er lyden ikke på noen måte dårlig. Jeg kan få en luftig og detaljert gjengivelse av min favoritt-treningsliste som driver på og pepper opp under treningen. Og da det er mulig å gjøre personlige equalizer-innstillinger, er det ikke mye å klage over. Utenom en ting. Den lovede tunge bassen.
Jeg tror personlig at veien fra den delen av hodetelefonen som sitter foran øret (der basselementet sitter) inn til selve hørselsgangen er for lang, og at for mye av bassen ”tapes” på veien. Det er litt synd. Jeg kan velge eq-modus Bass Boost, men da blir lydgjengivelsen boksete og innestengt og generelt ugrei. Her er det absolutt et utviklingspotensial.
Appen
Shokz OpenRun Pro 2 har en tilhørende app som passende nok heter Shokz. Den er enkel, ukomplisert og brukervennlig.
Jeg kan ikke personifisere innstillingene med hva som skjer om jeg trykker en, to eller tre ganger på den lille knappen på venstre hodetelefon, det er bare å lære seg!
Konklusjon
Shokz OpenRun Pro 2 er en smidig og brukervennlig open-ear-hodetelefon for deg som vil ha musikk på løpeturen og samtidig høre omgivelsene. Jeg glemmer raskt at jeg har den på, og takket være den tilhørende appen kan jeg stille inn lydbildet slik at det passer meg og mine preferanser. Dessverre lyser den lovede tunge bassen med sitt fravær, men jeg synes likevel at den passer bra som selskap i løpesporet.
Les videre med LB+
Nyttårstilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd
Tilgang til ALT innhold i 6 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser