TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi
Full tilgang 1 uke med automatisk stopp Bestill nyheten LB+ UKE NÅ

TEST: Huawei FreeArc

Nytt grep fra Huawei

Huawei har laget åpne trådløse hodetelefoner tidligere, men nå har de endret på designen.

Av / 18.04.25 - 11:33
Huawei FreeArc

Home mener

  • Passformen. Prisen. Lyden.
  • Mangler trådløs lading.

Huawei FreeArc, som er den seneste hodetelefonen fra Huawei, er et bevis på at Shokz har gjort noe virkelig bra. Huawei har nemlig valgt å gå bort fra designen fra Huawei FreeClip, og i stedet laget en nesten eksakt kopi av tidligere testede Shokz OpenFit.

Huawei FreeArc 1
Huawei FreeArc og Shokz FreeClip er forvirrende like. Skal jeg være litt kritisk, er vel likevel FreeArc litt mer forfinet, men det er jo alltid enklere når man ikke trenger å ”finne opp hjulet på nytt”, men bare finjustere noe som allerede er bra. (Foto: Åsa Warme Hallén)

OpenFit benytter seg av det som Shokz har valgt å døpe til ”direct pitch air conduction” som innebærer at lydbølgene, takket være hodetelefonens plassering, ledes direkte inn i øregangen ved hjelp av luften, og selv i Huawei FreeArc er det luften som bærer lyden inn i øret, og det samme gjelder for Huawei FreeClip.

Huawei-stangt Huawei-oppet
<
>
Pent, stilrent og praktisk. Mitt eksemplar er grått, men herligheten finnes også i grønt og svart. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Jeg var, og er fortsatt veldig begeistret for både FreeClip og OpenFit, og det skal bli virkelig interessant å se hvor dette lander.

Les også TEST: Samsung Galaxy Ring Samsungs smarte helsering er endelig her.

Passform og bruk

Selve ørepluggen passeres i ytterøret, og den myke silikonbøylen legges rundt øret. Passformen er kjent, og på meg sitter disse trådløse åpne hodetelefonene som et skudd. Stabil og sikker selv ved fysisk aktivitet. Jeg kjenner ikke engang at jeg har dem på, og til forskjell fra FreeClip synes jeg de er litt mer diskré og integrert i øret.

Huawei FreeArc 2
Personlig setter jeg pris på utformingen på Huawei FreeArc. Ørene mine jubler over å slippe å få noe trykket inn i øregangen. Ulempen kan være at jeg hører alt som skjer rundt meg. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Touch-funksjonen fungerer utmerket, og kan også tilpasses personlige ønskemål og preferanser.

Annonse

At de er IP57-klassifisert, og dermed både overlever en svett treningsøkt samt å bli skylt under rennende vann, er absolutt en fordel.

Les også GRUPPETEST: 5 smarte personvekter Vekten er i virkeligheten bare et tall. Det interessante er hva som egentlig veier i kroppene våre.

Hvis jeg har behov for det, kan jeg ha flere enheter, for eksempel mobil og datamaskin, koblet til samtidig, og smidig veksle mellom dem uansett om jeg kjører iOS eller Android.

Huawei FreeArc 3
Huaweis FreeArc ser ikke helt ut som et par vanlige trådløse hodetelefoner, men de er myke, følsomme og behagelige. De sitter dessuten stabilt og stødig på plass, og har ingen problemer med å følge med på en svett treningsrunde. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Lyden

Utformingen og teknikk på Huawei FreeArc gjør at jeg ikke blir utestengt fra omverdenen når jeg bruker dem, men hører alt som skjer rundt meg. Her finnes ingen form for støyredusering eller demping av for eksempel trafikk når jeg lytter til musikk eller pod/lydbok, så er dette viktig for deg, kan du like gjerne slutte å lese nå.

For at lydopplevelsen skal bli så korrekt som mulig, og ikke forsvinne på veien inn i øret, brukes omvendte lydbølger innebygd i øreproppene. Faktum er at Huawei har lyktes veldig bra med dette. Lyden er luftig, nyansert og detaljert. I denne typen hodetelefoner finnes alltid risikoen for at lyden blir litt tynn, fremfor alt bassen. Det er ingen ”finlytte-hodetelefon”, men med tanke på prislappen kan jeg ærlig talt ikke klage.

Les også TEST: Garmin Instinct 3 En virkelig behagelig og brukervennlig opplevelsesklokke som gjør deg klar for alt.

Lyden fra min favoritt treningsliste leveres med stort engasjement og spilleglede, og selv bassgjengivelsen får godkjent.

Ved mobilsamtaler aktiveres funksjonen samtalestøyredusering, som er tenkt til å bidra til at områdelyd ikke skal forstyrre under samtaler. Funksjonen fungerer bedre enn ventet, og jeg får ingen direkte klager mer enn at stemmen min oppleves litt kunstig i veldig støyete miljøer.

Huawei FreeArc 4
For å styre proppene kan jeg enten peke, trykke eller svepe. I appen AI Lifte kan jeg endre visse innstillinger slik at de passer meg. (Skjermbilde fra app)

Appen AI Life

For å kontrollere FreeArc kobler jeg den sammen med appen AI Lifte. En ganske enkel og brukervennlig app uten merkverdigheter. Her kan jeg gjøre noen personlige innstillinger angående gest-styring, og velge mellom fire ulike forinnstilte lydbilder: standard, spore, diskantforsterkning og stemme. Diskantforsterkning ble litt for intenst og påtrengende for min personlige smak, men de øvrige tre ble flittig brukt.

Huawei FreeArc 5
I appen kan jeg velge mellom fire forinnstilte equalizer-innstillinger eller gjøre min egen. (Skjermbilde fra app)

Her finnes også mulighet for å skreddersy egne equalizer-innstillinger, og det gir jo alltid en ekstra gullstjerne.

Konklusjon

Huawei FreeArc er absolutt en av mine nye favoritter. Hodetelefonen er behagelig, sitter stødig og leverer en engasjerende og peprende lytteopplevelse. Prislappen er, i sammenhengen, virkelig rimelig, og den eneste grunnen til at jeg ville frarådet kjøp er om du virkelig vil ha en hodetelefon med aktiv støyredusering for å stenge omverdenen ute.

Karakter
Huawei FreeArc
Basic
Åsa Warme Hallén
(f. 1972): Journalist. Endte i 1995 tilfeldigvis opp i magasinet "Elektronikvärlden" (som til slutt endret navn til Ljud & Bild). Helt fram til 2013 da hun valgte å prøve seg andre steder, i mellomtiden hadde hun da vært prosjektleder, journalist og sjefsredaktør. Siden mars 2021 er hun tilbake på frilansbasis. Åsa skriver for det meste om smarte gadgets som gjør livet morsommere. Hun har en evne til å se ting fra et litt annet perspektiv enn sin kolleger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Stoppes automatisk

Full tilgang 1 uke uten bindingstid!

Tilgang til ALT innhold i 1 UKE!

Populær

LB+ Total tilbud - Første mnd KUN 79,-

Tilgang til ALT LB+ innhold

Spar mest!

LB+ total 12 måneder

Tilgang til ALT innhold i 12 måneder

Kun 89 kr/uke
79 kr/md
Kun 154 kr/md
Med et LB+ får du:
  • Tilgang til mer enn 7800 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Magsinet digitalt – ny utgave hver måned
  • Deaktiver annonser
  • L&B+ Video – bli med L&B redaksjonen behind the scenes, på de store tech-messene og mye mer!

Dansk og robust

En klokke for opplevelser

Imponerer

Treningspropper du glemmer at du har på

Perfekt til vanntrening

Hold ørene frie

Spart på feil ting

Jabra blir enda tøffere

Ingen unnskyldninger

Kontroll på pulsen

Smartklokke eller treningsarmbånd?

Når hundredelene betyr noe

Lyd & Bilde