TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: JBL Soundgear Sense

En ekte tungvekter

JBL deltar med en åpen hodetelefon og kan skryte av at proppen deres er den tyngste i testen. Hvis det er noe å skryte av.

Av / 13.07.24 - 10:50
JBL Soundgear Sense

Home mener

  • Lyden. Mange tilpasningsmuligheter
  • Vekten. Passform/ytelse

JBL Soundgear Sense er ingen liten og fin historie. Snarere tvert imot. Helhetsinntrykket er litt stort og klumpete. Og når jeg prøver å få dem rundt ørene, er det litt av et slit før de sitter godt. Jeg tenker spontant at dette er en hodetelefon designet av en mann – for menn. Men jeg kan ta feil!

JBL etui stängt JBL etui öppet
<
>
Etuiet er stort, og det skjønner du når du åpner det. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Personlig setter jeg i de fleste tilfeller pris på løsningen med åpne ører. Utfordringen er alltid når du har noe å sammenligne med. Og det har jeg. Delvis tidligere testede Shokz OpenFit og også Huawei FreeClip (begge hodetelefoner med samme åpne design) deltar i denne testen. Da blir både utseende og komfort en kamp i motbakke for JBL Soundgear Sense.

JBL Soundgear Sense 1
Selve hodetelefonene er utstyrt med ørestykker som kan justeres i to retninger for å passe så godt som mulig. Det at de kan justeres er selvfølgelig flott, men det betyr også at de ikke alltid havner i etuiet etter bruk. Det er her du må være litt oppmerksom. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Bukseseler og belter for trening

For meg personlig er passformen en plage. Hodetelefonene sitter riktignok på plass, men det er vanskelig å glemme dem. Det er en klar følelse av at noe sitter fast, selv om de er stabile selv under raske bevegelser og når jeg har hodet opp ned.

JBL Soundgear Sense 2
I pakken finner jeg en valmueoransje ladekabel og et diadem(?). Nei, det er selvfølgelig ikke et pannebånd. Det er en bøyle som jeg skal ta rundt halsen og feste til proppene for å være helt sikker på at de sitter på riktig sted. (Foto: Åsa Warme Hallén)

JBL har også sendt med en bøyle til å ta rundt halsen som jeg skal feste hodetelefonene til. På meg sitter hodetelefonene godt uansett, og bøylen gjør dessverre ikke passformen bedre.

JBL Soundgear Sense 3
Du kan se en ganske stor forskjell mellom størrelsen på ørestykkene på JBL Soundgear Sense til venstre og Skullcandy Push Active True Wireless Earbuds til høyre. Den ene er enklere å bruke enn den andre. Du kan gjette hvilken … (Foto: Åsa Warme Hallén)

Med IP54-klassifisering tåler Soundgear Sense litt regnsprut og støv, men har det nok ikke så godt med å bli spylt av under rennende vann.

Annonse

Reddes av lyden

Jeg har absolutt ingenting å utsette på lyden. Bassen buldrer ganske bra, og både diskant og mellomtone gjengis tydelig. I JBL Headphones-appen kan jeg tilpasse equalizeren etter eget ønske, og jeg er nesten sikker på at alle kan finne en virkelig god innstilling hvis de vil.

Les også Hva er det som veier? Vekten er i virkeligheten bare et tall. Det interessante er hva som egentlig veier i kroppene våre.

Musikkgjengivelsen gjør meg veldig glad, og til tross for at proppene er så ukomfortable, kan jeg ikke la være å starte Shake it off med Taylor Swift og danse for fullt på kjøkkenet.

JBL Soundgear Sense 4
I JBL Headphones-appen kan jeg enten velge en forhåndsinnstilt equalizer-innstilling eller lage min egen. Jeg kan også selv bestemme hva som skal skje når jeg berører høyre eller venstre propp. (Skjermbilde fra appen).

Jeg prøvde å ta bussen med JBL Soundgear Sense, og selv om jeg er fullt klar over at den åpne designen betyr at det slipper inn mye støy fra omgivelsene, må jeg si at jeg ble litt skuffet. Jeg prøvde å justere proppen litt, men jeg tror ikke det hjalp. Her har ikke JBL lykkes like godt som andre med samme åpne design, dessverre.

Les også Søndag formiddag er reddet I årets store gruppetest av robotgressklippere uten kanttråd blir tre kjente merker utfordret av to helt nye på markedet. Finn ut hvilke som slår gresset best, og hvor du får mest for pengene.

Innendørs er det ikke noe problem å snakke i telefonen, utendørs er det derimot litt trøbbel. Personen jeg snakker med er nesten ikke plaget av verken biler eller vind. Det er jeg derimot, og jeg merker hvordan jeg prøver å bevege meg for å kunne høre hva personen i den andre enden sier.

Konklusjon

JBL Soundgear Sense kan definitivt være den ultimate sportshodetelefonen for deg – hvis du har litt større ører og setter pris på open-ear. Lyden er veldig, veldig bra og justeringsmulighetene er mange, men jeg får bare ikke det klønete og røffe utseendet til å gå sammen med den fine lyden. Det er virkelig synd.

Karakter
JBL Soundgear Sense
Basic

Også i denne testen:

JLab Go Air Sport True Wireless

Budsjettørepropp som ikke trenger å skamme seg

Det er ikke alle som har midler, eller lyst for den saks skyld, til å kjøpe hodetelefoner til flere tusen kroner. Spesielt ikke hvis tanken er å svette i dem.

Prisen. Batteriets levetid.
Få innstillingsmuligheter, siden det ikke finnes noen app.
Les hele testen

Sennheiser Momentum Sport

Imponerende på mange måter

Sennheiser lanserer en ny hodetelefon dedikert til sport og trening. Og det har ikke manglet på kreativitet.

Flott lyd. Gode tilpasningsmuligheter. Øresensor for måling av hjertefrekvens og kroppstemperatur.
Prisen. Batterilevetiden. Anti Wind er ikke noe å rope hurra for.
Les hele testen

Huawei FreeClip

Som et vellydende smykke

Da spiller det ingen rolle om et produkt er stilig og/eller har et utseende som skiller seg ut fra mengden. Med mindre det gjør det vanskeligere å bruke eller gjør formålet uklart.

Lyden. Designet. Komforten
Ikke egnet for de som ønsker å stenge omverdenen helt ute. Bare ferdige equalizerinnstillinger.
Les hele testen

Skullcandy Push Active True Wireless Earbuds

Imponerende selvtillit og total mangel på selvinnsikt.

Push Active True Wireless Earbuds fra Skullcandy er testens nest billigste deltaker, men har noen morsomme funksjoner, i hvert fall på papiret.

God batterilevetid. Stemmestyring.
Lyden.
Les hele testen
Åsa Warme Hallén
(f. 1972): Endte i 1995 tilfeldigvis opp i magasinet "Elektronikvärlden" (som til slutt endret navn til Ljud & Bild). Helt fram til 2013 da hun valgte å prøve seg andre steder, i mellomtiden hadde hun da vært prosjektleder, journalist og sjefsredaktør. Siden mars 2021 er hun tilbake på frilansbasis. Åsa skriver for det meste om smarte gadgets som gjør livet morsommere. Hun har en evne til å se ting fra et litt annet perspektiv enn sin kolleger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

50%

Nyttårstilbud - 50% Rabatt!

50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)

Prøv LB+Total i 1 måned

Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-

Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd

Tilgang til ALT innhold i 6 måneder

Kun 77 ,- / mnd
79,- / for 1 mnd
107.80 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser

Treningspropper du glemmer at du har på

Perfekt til vanntrening

Hold ørene frie

Spart på feil ting

Jabra blir enda tøffere

Ingen unnskyldninger

Kontroll på pulsen

Smartklokke eller treningsarmbånd?

Når hundredelene betyr noe

Tøff, tøffere, Jabra?

Morsom løsning

Ha kontroll på helsen – lev lenger og friskere

Lyd & Bilde
[]