TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Huawei FreeClip

Som et vellydende smykke

Da spiller det ingen rolle om et produkt er stilig og/eller har et utseende som skiller seg ut fra mengden. Med mindre det gjør det vanskeligere å bruke eller gjør formålet uklart.

Av / 13.07.24 - 10:50
Huawei FreeClip

Home mener

  • Lyden. Designet. Komforten
  • Ikke egnet for de som ønsker å stenge omverdenen helt ute. Bare ferdige equalizerinnstillinger.

Huawei FreeClip er en fryd for øyet. Etter å ha testet mange hodetelefoner, vet jeg av erfaring at det kan være opp som en sol og ned som en pannekake når produsenten har bestemt seg for å stikke hodet frem. Men det trenger ikke å være slik …

I pakken finner jeg ikke så mye mer enn FreeClip og en ladekabel. Hodetelefonene har ingen utskiftbare deler, så det finnes ikke noe ekstra tilbehør.

Huawei etui stängt Huawei etui öppet
<
>
Kofferten som FreeClip bor i, er både testens minste og mest attraktive (Foto: Åsa Warme Hallén)

Det er litt komplisert å jobbe med produkter fra Huawei fordi de kjører med sitt eget operativsystem Harmony OS og dermed har sin egen plattform der jeg laster ned apper. Ikke alle mobiler er så glad i dette, så det kan være litt bryderi.  Men når det først er gjort, går sammenkoblingen greit.

Passformen

Jeg har tidligere testet Shokz OpenFit, som også er en åpen hodetelefon, men som har en ørekrok som er plassert rundt øret. Her er det i stedet en rund kule og en mer langstrakt ditto (som minner om en nyrebønne), og disse to er festet sammen med en myk klips.

Huawei FreeClip 1
Hvis jeg ikke visste at dette var en hodetelefon, kunne jeg lett forveksle den med en ørepiercing (Foto: Åsa Warme Hallén)

Første gang jeg prøver FreeClip, synes jeg det ser ut som om jeg har fått enorme ørepiercinger, og jeg blir litt full av latter. Det er mulig at designet ikke faller i smak hos alle, men jeg synes de er kule og dessuten veldig komfortable. Etter en stund glemmer jeg helt at jeg har dem på meg.

Annonse
Les også Sov godt takket være teknikken For å våkne pigg og uthvilt må du sovne godt og sove rolig. Noe som kan være lettere sagt enn gjort.

Hodetelefonene er overraskende stabile og komfortable, selv under trening og plutselige bevegelser. Personlig ville jeg nok unngått å bruke hodetelefonene til virkelig svette treningsøkter, for med sin IP54-klassifisering er de ikke helt egnet for å skylles av under rennende vann etterpå. De skal tåle regnsprut og svette, men ikke mer enn det.

FreeClip skiller ikke mellom høyre og venstre øre, så jeg trenger ikke å holde styr på hvilket øre som skal sitte hvor, eller hvordan jeg skal plassere dem i etuiet. Hodetelefonene gjenkjenner selv hvilket øre de sitter i, og justerer stereoeffekten deretter.

Imponerende lyd

Når jeg er ferdig med å beundre utseendet, er det på tide å lytte. Lyden som kommer fra FreeClip er imponerende god. Klar og tydelig bass uten å ta overhånd, diskant og mellomtone har en fin harmoni, og helheten føles luftig og fyldig.

Huawei FreeClip 2
Appen jeg blir bedt om å bruke, er AI Life, som er en ganske enkel historie. Jeg kan velge forskjellige equalizer-innstillinger som Standard, Trace, Treble Boost eller Voices. Det jeg imidlertid ikke kan gjøre, er å lage mine egne innstillinger basert på mine egne preferanser. Nå er jeg personlig veldig fornøyd med de tilgjengelige alternativene, men jeg tror det er noe å ha i bakhodet til neste oppdatering. I appen kan jeg også tilpasse hva jeg vil at stopperne skal gjøre hvis jeg trykker to eller tre ganger på en hvilken som helst del av FreeClip. (Skjermbilder fra appen).

Ifølge Huawei er lydlekkasjen minimert ved hjelp av et omvendt lydbølgesystem i den lille kulen (akustisk kule) som sitter i det ytre øret, slik at lyden føres direkte inn i øregangen i stedet for å “lekke ut”. Når jeg hører på musikk på “normal” lydstyrke, kan folk rundt meg fornemme at det kommer en slags lyd fra ørepiercingen, men ikke hva som spilles.

Les også Hjelp, vi skal på bilferie med elbil! Du skal på Europaferie. Og denne gangen skal du ta elbilen! Det kan virke skummelt, men det er enklere enn du tror. Bare pass på dette.

Selv når jeg går langs en travel gate, kan jeg ikke si at det åpne designet forstyrrer lytteopplevelsen i særlig grad. Selv om det ikke kan sammenlignes med en virkelig god in-ear-propp, er det overraskende bra.

Det går fint å snakke i telefonen innendørs med FreeClip. Når jeg stiller spørsmålet, får jeg tilbakemelding om at det høres ut som om jeg er på badet, men jeg høres tydelig. Til tross for den åpne designen forstyrrer verken trafikk eller vind nevneverdig utendørs, og det er fortsatt mulig å føre en normal samtale.

Konklusjon

Huawei FreeClip er en fantastisk hodetelefon for deg som ikke har behov for å stenge omgivelsene helt ute når du trener. Lyden er imponerende god og klar til tross for den åpne designen, og proppen sitter godt på plass, selv under en treningsøkt med mye bevegelse. Når jeg legger sammen utseende, lyd, batteritid og pris, er det bare én konklusjon jeg kan trekke: Hold kjeft og ta pengene mine!

Karakter
Huawei FreeClip
Premium

Også i denne testen:

JBL Soundgear Sense

En ekte tungvekter

JBL deltar med en åpen hodetelefon og kan skryte av at proppen deres er den tyngste i testen. Hvis det er noe å skryte av.

Lyden. Mange tilpasningsmuligheter
Vekten. Passform/ytelse
Les hele testen

JLab Go Air Sport True Wireless

Budsjettørepropp som ikke trenger å skamme seg

Det er ikke alle som har midler, eller lyst for den saks skyld, til å kjøpe hodetelefoner til flere tusen kroner. Spesielt ikke hvis tanken er å svette i dem.

Prisen. Batteriets levetid.
Få innstillingsmuligheter, siden det ikke finnes noen app.
Les hele testen

Sennheiser Momentum Sport

Imponerende på mange måter

Sennheiser lanserer en ny hodetelefon dedikert til sport og trening. Og det har ikke manglet på kreativitet.

Flott lyd. Gode tilpasningsmuligheter. Øresensor for måling av hjertefrekvens og kroppstemperatur.
Prisen. Batterilevetiden. Anti Wind er ikke noe å rope hurra for.
Les hele testen

Skullcandy Push Active True Wireless Earbuds

Imponerende selvtillit og total mangel på selvinnsikt.

Push Active True Wireless Earbuds fra Skullcandy er testens nest billigste deltaker, men har noen morsomme funksjoner, i hvert fall på papiret.

God batterilevetid. Stemmestyring.
Lyden.
Les hele testen
Åsa Warme Hallén
(f. 1972): Endte i 1995 tilfeldigvis opp i magasinet "Elektronikvärlden" (som til slutt endret navn til Ljud & Bild). Helt fram til 2013 da hun valgte å prøve seg andre steder, i mellomtiden hadde hun da vært prosjektleder, journalist og sjefsredaktør. Siden mars 2021 er hun tilbake på frilansbasis. Åsa skriver for det meste om smarte gadgets som gjør livet morsommere. Hun har en evne til å se ting fra et litt annet perspektiv enn sin kolleger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

50%

Nyttårstilbud - 50% Rabatt!

50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)

Prøv LB+Total i 1 måned

Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-

Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd

Tilgang til ALT innhold i 6 måneder

Kun 77 ,- / mnd
79,- / for 1 mnd
107.80 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser

Treningspropper du glemmer at du har på

Perfekt til vanntrening

Hold ørene frie

Spart på feil ting

Jabra blir enda tøffere

Ingen unnskyldninger

Kontroll på pulsen

Smartklokke eller treningsarmbånd?

Når hundredelene betyr noe

Tøff, tøffere, Jabra?

Morsom løsning

Ha kontroll på helsen – lev lenger og friskere

Lyd & Bilde