TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Huawei Band 7

Vanskelig å slå

Et aktivitetsarmbånd med stor og tydelig skjerm, bra batteritid som dessuten ikke graver et altfor stort hull i lommeboken. Er det for godt til å være sant?

Av / 12.05.23 - 09:04
Huawei Band 7

Home mener

  • Prisen. Batteritiden og et herlig skarpt display som fyller hele skjermen.
  • At Huawei har et eget operativsystem, kan gjøre det litt unødvendig knotete.

Da jeg tok opp Huawei Band 7 fra esken, føltes det litt som en hybrid mellom testkompisene fra Amazfit og Fitbit. Skjermen er faktisk litt større enn hos førstnevnte, mens selve armbåndet er mer eller mindre identisk med sistnevnte.

Huawei Band 7
Mitt eksemplar av Huawei Band 7 er herlig grønt. Det er mykt og smidig å ha på, og til tross for at skjermen kanskje er litt stor, er det tynnest i startfeltet, og jeg bruker det døgnet rundt uten å reflektere over at jeg har det på meg. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Det som også er likt, er at hverken Fitbit Inspire 3 eller Huawei Band 7 har et silikoncover med integrert armbånd som selve urskiven er innebygd i. I begge tilfeller fester man armbåndet direkte på selve enheten, litt mer som på en klokke. Huawei har dessuten gått et skritt lenger og laget enheten i samme farge som armbåndet. Utseendemessig heller det eventuelt litt mer mot smartklokkesiden – selv om det ikke er det.

Huawei Band 7
Selve klokkeenheten er pent metallic og i samme farge som armbåndet. Jeg liker den pene duse grønne fargen, men det er lett å bytte farge på armbåndet hvis man vil. På siden ser du knappen som brukes for å navigere sammen med pekeskjermen. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Huawei Band 7 som følgesvenn

Av ren vane prøver jeg å ”vekke” skjermen ved å løfte på armen. Når det ikke fungerer, prøver jeg med å berøre pekeskjermen, men det fungerer heller ikke. Kommer på at det finnes en knapp på siden, og den vekker det fargesprakende displayet til liv! Vil du heller at skjermen skal våkne av at du peker på den, er det enkelt å endre i innstillingene. Er AOD, eller Always On Display, noe som betyr at skjermen alltid er på, viktig for deg, kan du også få det til. Riktig nok på bekostning av batteritiden, men det er jo ikke noe unikt for akkurat dette armbåndet.

Huawei Band 7 1
Skjermen er virkelig veldig bra, men det hadde vært enda bedre om den endret seg automatisk etter omgivelsenes lysforhold. Det kan være en utfordring å lese i solskinn (bilde til venstre). (Foto: Åsa Warme Hallén)

Skjermen er virkelig herlig og krisp, og selv om den er litt i største laget til å oppleves som et aktivitetsarmbånd, setter jeg pris på at den er så tydelig, og at man har valgt å benytte seg av hele flaten. På enheten har du ni ulike urskiver å velge mellom, og i appen har du også mulighet for å kjøpe flere om du skulle ønske. Lysstyrken kan stilles på en skala mellom en og fem, og det er litt bekymringsfullt at den ikke regulerer det selv, da det innendørs klarer seg finfint med et lavt tall, mens det utendørs, fremfor alt i solskinn, trenger et betydelig høyere tall for at skjermen skal synes.

Huawei Band 7 2
Spinningøkten min logges bra, og i appen kan jeg få frem mye informasjon, blant annet i hvilke treningssoner jeg har vært i med snitt- og makspuls. For å få ut det meste og beste av treningen er også restitusjon viktig. Her kan jeg også se når kroppen min er helt restituert for å kjøre en lignende økt igjen. (Skjermdump fra app)

På armbåndet finnes det et titalls forinnstilte aktiviteter, og finner du ikke akkurat din favorittaktivitet, er det en mengde andre du kan legge til. Kanskje squaredans, rockering eller fekting er det som gjelder for deg?! Om du, akkurat som jeg, tilhører den litt glemte skaren av befolkningen, så er det mulig å stille det inn så Huawei Band 7 automatisk kjenner igjen om du er ute og springer, går turer, kjører kjelke eller driver med elliptisk trening. Armbåndet er også bra til å gi meg informasjon når det er på tide å løfte rumpa fra stolen og bevege meg.

Annonse
Les også Til den aktive En bra og brukervennlig treningsklokke trenger nødvendigvis ikke koste skjorta.

Jeg kan også kontrollere blant annet puls, oksygeninnhold i blodet og stressnivå direkte på urskiven. Når det ringer, tar jeg en melding på armbåndet, og ettersom jeg tester sammen med en Android-mobil, kan jeg sende hurtigmeldinger direkte fra håndleddet. Smidig. På armbåndet kan jeg også starte/stoppe/gå frem/tilbake om jeg spiller musikk eller lydbok fra mobilen. Og havner jeg i en situasjon hvor jeg skulle trenge en lommelykt, finnes det fiffig nok også på Huawei Band 7.

Til tross for at jeg har et behov for å vite hvor jeg har mobilen, er den skremmende ofte borte vekk! På armbåndet finnes funksjonen finne mobilen, og etter et knappetrykk signaliserer mobilen klart og tydelig ”I’m here”. Bare begynn å lete!

Logge utendørstrening

Som alltid når det kommer nye produkter, kan det være en liten utfordring før polletten faller ned. Til å begynne med hadde jeg en liten utfordring med å få Huawei Band 7 til å spille inn treningsrundene mine utendørs. Akkurat som med de øvrige deltakerne hadde den ingen egen GPS, men benyttet seg av mobilens. Ikke noe merkelig i den sammenheng.

Men det jeg derimot må gjøre for å få frem et kart etter avsluttet runde, er å starte treningen fra appen i mobilen, ikke fra armbåndet. Når du gjør det, kicker armbåndet i gang akkurat som det skal, slik at jeg kan se tid, distanse og så videre på skjermen, og ruten spilles inn i appen. Litt annerledes, men ettersom jeg uansett må ha mobilen med meg for å få tilgang til GPS, forstyrrer det meg ikke i det hele tatt.

Huawei Band 7 3
Min opplevelse er at Huawei Band 7 har bra kontroll på søvnen min, og i appen vises det på en eksemplarisk måte. Jeg kan også gå inn på respektive ”søvntyper” og lese mer om hva det innebærer. (Skjermdump fra app)

Huawei helse

Appen opplever jeg som enkel og oversiktlig. Jeg kan redigere den slik at jeg raskt kan få oversikt over det som er interessant akkurat for meg. Kanskje er du allerede klar over det, eller ikke, men Huawei kjører med et eget operativsystem som eventuelt kan komplisere det litt når det kommer til ulike tillatelser i mobilen. Men er du bare klar over det, er det lett å endre, selv om det ofte blir litt ekstraarbeid når oppdateringene kommer, noe det gjør overraskende ofte.

For å få tilgang til visse funksjoner, som for eksempel menskalender, må du laste ned en funksjonspakke.

Konklusjon

Utseendemessig ser Huawei Band 7 mer ut som en tradisjonell smartklokke enn et treningsarmbånd, men det er smidig, deilig å ha på og brukervennlig. Og dessuten pent. Her får du veldig mye for prisen, og det er enkelt å ha kontroll på helsen og få et overblikk over ”alt” og litt til. Det har noen særegenheter, men når du har fått kontroll på disse, tror jeg at du, akkurat som jeg, blir solgt.

Karakter
Huawei Band 7
Basic

Også i denne testen:

Amazfit Band 7

Fullspekket

Skal bli spennende å se om testens billigste deltaker kan gi de øvrige deltakerne match, eller om det bare er batteritiden som er overlegen.

Batteritiden. Prisen.
Vanskelig å finne GPS-signalene. Litt skrøpelig skjerm.
Les hele testen

Garmin Vivosmart 5

Motbakke

Garmin er riktig nok alltid Garmin. Men alt som glimrer, er likevel ikke gull.

Appen er vanskelig å slå. Automatisk justering av lyset på skjermen.
Prisen. Liten skjerm. Svart/hvit skjerm.
Les hele testen

Fitbit Inspire 3

Vil ha mer ut av brukerne sine

Dette er testens nest dyreste aktivitetsarmbånd, og merket har vært i bransjen siden 2007. Fitbit er ingen rookie med andre ord. Spørsmålet er om mange års erfaring holder i denne sammenhengen.

Smidig og nett.
Liten skjerm. Trenger abonnement for å få tilgang til alla data. Mangler mulighet for å styre musikkspilling.
Les hele testen

Xiaomi Smart Band 7

Ikke helt i mål

Pent og smidig aktivitetsarmbånd med en skjerm som får smilet til å vokse. Men hvordan er det å bruke?

Batteritiden. Fargesterkt display som fyller hele skjermen.
Litt vrient med hvilken app som er tenkt brukt. Vanskelig å finne GPS. Funksjonen med sending av automatmeldinger fungerer ikke.
Les hele testen
Åsa Warme Hallén
(f. 1972): Endte i 1995 tilfeldigvis opp i magasinet "Elektronikvärlden" (som til slutt endret navn til Ljud & Bild). Helt fram til 2013 da hun valgte å prøve seg andre steder, i mellomtiden hadde hun da vært prosjektleder, journalist og sjefsredaktør. Siden mars 2021 er hun tilbake på frilansbasis. Åsa skriver for det meste om smarte gadgets som gjør livet morsommere. Hun har en evne til å se ting fra et litt annet perspektiv enn sin kolleger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Populært!

Årets beste tilbud

Tilgang til ALT innhold i 4 uker for 4 kr

LB+Total måned

Tilgang til ALT innhold i 1 måned

LB+ Total 12 mnd

Tilgang til ALT innhold i 12 måneder (Mest å spare)

4,- / for 4 uker
185,- / for 1 mnd
154 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonse

Hold ørene frie

Spart på feil ting

Jabra blir enda tøffere

Ingen unnskyldninger

Kontroll på pulsen

Smartklokke eller treningsarmbånd?

Når hundredelene betyr noe

Tøff, tøffere, Jabra?

Morsom løsning

Ha kontroll på helsen – lev lenger og friskere

Fokus på bevegelse

Overrasker