Garmin har (minst) en klokke for alle aktiviteter og utøvere, og blant tilbudet finner jeg også aktivitetsarmbåndet Garmin Vivosmart 5. Utseendemessig ser det ut som et hvilket som helst armbånd med oval skjerm og svart silikonarmbånd. Armbåndet er utbyttbart (gjelder S/M), som kan være fint om man føler for en forandring.
Det som skiller det fra mengden, er at overflaten på remmen er lett riflet og at det finnes en knapp på den nedre delen av skjermen. Ingen andre overraskelser. Så langt.
Trofast app
Garmins app heter smidig nok Garmin Connect, og det er her jeg får svaret på alle livets spørsmål. I alle fall om spørsmålene dreier seg om hvor mange skritt jeg har tatt, hvor lenge jeg har sovet, stressnivå, puls samt en hel del annet mer eller mindre interessant. Garmin er dyktige på stolper og grafer, og har du lyst, kan du grave deg ned hvor mye du vil. Brukervennlig og logisk.
Det meste med Garmin Vivosmart 5 foregår i appen; det er her du forandrer det meste av innholdet, og det er også her du logger din egen, eller din partners, menstruasjonssyklus.
Om du våger, kan du ved hjelp av Garmin Vivosmart 5 få vite din metabolske alder, eller kondisjonsalder som det heter i appen. Det er altså et anslag på hvor veltrent du er sammenlignet med din faktiske alder.
Å bruke Garmin Vivosmart 5
Overraskelsene kommer derimot når jeg begynner å bruke armbåndet. Selve størrelsen på skjermen er ikke så liten, men merkelig nok utnytter Garmin hele flaten. Det er jo plass … Dessuten er den ikke i farger, noe den er ensom om i denne testen. Dette, i kombinasjon med at det bare har syv dagers batteritid, setter et lite spørsmålstegn ved hva det egentlig er jeg betaler for … Men det viser seg kanskje.
Det tar en stund å forstå hvordan jeg skal kombinere pekeskjermen og knappen for å manøvrere mellom menyer, men etter en stunds bruk sitter det i alle fall greit.
Direkte på håndleddet kan jeg blant annet se og måle skritt, puls, stressnivå og kalorier. Å sove med Garmin Vivosmart 5 er ikke det minste problematisk, jeg merker ikke at jeg har den på meg. Om jeg vil, kan jeg få en liten morgenrapport når jeg våkner, som informerer meg om hvordan jeg har sovet, hvordan jeg ligger an med skrittellingene etter de dagene som har gått, med mer. Alt presenteres klart og tydelig. Jeg kan få meldinger direkte fra mobilen til armbåndet, og når jeg kobler det sammen med Samsung-mobilen (Android) min, kan jeg også sende forinnstilte svarmeldinger.
Det finnes ikke så mange sportsmoduser å velge mellom. På armbåndet er det mulig å vise ti ulike, og i appen kan du finne en håndfull til som du kan legge til og dra fra hvor du vi. De er ikke så spesifiserte som på mange av de andre deltakerne i testen, men nøyer seg med for eksempel kondisjon og annet. I utgangspunktet tenker jeg at jeg savner sykling innendørs (utendørs finnes), men på den andre siden er det jo samme sak selv om GPS-en lurer på hva som skjer.
Ved utendørstrening finner det GPS-signalene nesten umiddelbart, og det er jeg spesielt fornøyd med. Det er det jo ikke alle deltakerne i testen som kan skryte av … Det krever imidlertid at jeg har mobilen med meg, da det er den GPS-en armbåndet benytter seg av. Skjermen kan man stille i hele åtte ulike lysmoduser. Fra automatisk, noe som innebærer at den tilpasser seg til omgivelsene, til at jeg kan velge et tall mellom en og syv. Personlig foretrekker jeg automatisk, og med den innstillingen opplever jeg at skjermen synes bra både utendørs og innendørs – hurra!
Aktivitetsarmbåndet fungerer som fjernkontroll om jeg spiller musikk fra mobilen, og om jeg i min forvirring har forlagt mobilen, kan jeg ved hjelp av et knappetrykk på armbåndet få mobilen til å gi fra seg et høyt pling, samtidig som blitsen på mobilen begynner å blinke.
God helse med Body Battery
Garmin benytter seg av noe de kaller for Body Battery for å gi deg som bruker en indikasjon på om det er på tide å gasse på eller bremse ned for å beholde, eller oppnå, god helse. En kombinasjon av hjertefrekvensvariasjon, stress og aktivitet gir kontinuerlig opplysninger om dine energinivåer i løpet av hele dagen.
Til å begynne med kan det selvfølgelig føles litt som om tallene er tatt ut av løse luften, men jo mer du lærer kroppen din å kjenne om hvordan den fungerer og reagerer på aktivitet og hvile, jo mer logisk blir opplegget. Har du et lavt tall på lastet, men høy på avlastet, er det trolig restitusjon kroppen har godt av. Er det derimot det omvendte, at lastet er høy, mens avlastet er lav, ja, da er det bare å ignorere latheten og sette i gang.
Konklusjon
Med et Garmin-produkt vet du hva du får. De er trygge, stabile, brukervennlige, og man merker at de har vært med en stund. Appen Garmin Connect er et høydepunkt, ingen tvil om det. Garmin Vivosmart 5 er et virkelig bra aktivitetsarmbånd, men i dette startfeltet har jeg vanskelig for å motivere for et kjøp. Prisen med tanke på batteritid og størrelsen på skjermen, som dessuten ikke er i farger, gir dette aktivitetsarmbåndet en skikkelig motbakke. Dessverre.
Også i denne testen:
Huawei Band 7
Vanskelig å slå
Et aktivitetsarmbånd med stor og tydelig skjerm, bra batteritid som dessuten ikke graver et altfor stort hull i lommeboken. Er det for godt til å være sant?
Amazfit Band 7
Fullspekket
Skal bli spennende å se om testens billigste deltaker kan gi de øvrige deltakerne match, eller om det bare er batteritiden som er overlegen.
Fitbit Inspire 3
Vil ha mer ut av brukerne sine
Dette er testens nest dyreste aktivitetsarmbånd, og merket har vært i bransjen siden 2007. Fitbit er ingen rookie med andre ord. Spørsmålet er om mange års erfaring holder i denne sammenhengen.
Xiaomi Smart Band 7
Ikke helt i mål
Pent og smidig aktivitetsarmbånd med en skjerm som får smilet til å vokse. Men hvordan er det å bruke?
Les videre med LB+
Nyttårstilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd
Tilgang til ALT innhold i 6 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser