TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Asus C436FA-E10035

Like kraftig som en PC

Toppmodellen ligner og oppfører seg som en lekker Ultrabook, men koster det samme som en mellomklasse-PC.

Av / 04.06.20 - 09:10
Asus C436FA-E10035

Home mener

  • Overbevisende byggekvalitet og lekker touch-skjerm. Prosessoren er raskere enn i de fleste Windows-laptoper.
  • Den kan fortsatt ikke kjøre Windows-programmer. Du kan få en utmerket Windows-maskin til samme pris.

Med en vekt på 1,1 kg og et kabinett i aluminium ligner Asus C436FA-E10035 en business-Ultrabook. Noe den også er. I toppmodellen har Asus gått hele veien, og har forsynt den med maskinvare i beste kvalitet. Og den får ærlig talt min egen bærbare Ultrabook-PC, plassert ved siden av, til å se trist og kjedelig ut.

Asus C436FA-E10035 1
Kabinettet er i aluminium og vekten lav. (Foto: Asus)

Kabinettet er frest i et stykke aluminium og sylskarpt slankt. 14″-skjermen er klar og fargerik, og har bare en smal ramme rundt bildet. Og tastaturet og touchpaden ser litt lekrere ut, noe som skal til for å forsvare prisen.

Som på de øvrige testmodellene er skjermoppløsningen Full HD, så man får ikke ekstra skjermplass ved å gå opp i pris. Skjermen har touch og 360 graders-hengsler, så maskinen kan også brukes som nettbrett.

Asus C436FA-E10035 2
Skjermen har 360 graders-hengsle, så maskinen kan brukes som nettbrett. (Foto: Asus)

Det er akkurat de samme inn- og utgangene som på de to andre maskinene: tre USB-porter (to USB-C), kortleser og 3,5 mm minijack til audio.

Som en moderne bærbar PC

Prosessoren er en 10. generasjons Intel Core i5 på 1,6 GHz og med 8 GB RAM. Det vil si det samme som man vil forvente å finne i en Windows Ultrabook-PC i dag.

Annonse

Der de to andre Chromebook-ene i testen brukte FLASH-RAM til lagring, har C436 en ordentlig SSD. Det betyr noe for både hastighet og kapasitet. Med 256 GB lagerplass er vi oppe i samme klasse som alminnelige bærbare maskiner, og det gir plass til alle programmer og data du kan forestille deg å få bruk for. Ikke minst da Android-apper oftest tar langt mindre plass enn PC- og Mac-programmer.

Vanligvis slår man av ikke en Chromebook, men klapper bare lokket sammen. Men har man likevel slått av maskinen, viser C436 den sterke siden av operativsystemet. Oppstarten tar under fem sekunder!

Asus C436FA-E10035 3
Business-ultrabook eller rimelig Chromebook? Litt av begge deler. (Foto: Asus)

Benchmark

Med en 10. generasjons 1,6 GHz Intel Core i5-1021U med fire kjerner og åtte tråder om bord er ytelsen bedre enn de fleste Ultrabook-PC-er. I Octane 2.0 browser-testen oppnår C436 en score på 32 374. Det er betydelig bedre enn min egen i7-baserte bærbare PC. Geekbench 5-testen snakker samme språk: 947 i single-core og 3061 i multi-core er en flott score. Multi-core-resultatet er dobbelt så bra som mellommodellen – noe som også er rimelig, da det er dobbelt så mange prosessortråder til oppgaven.

En Chromebook vil oftest bli brukt til kontorprogrammer. Det simuleres av PCMark Work-testen. Og 19 683 er en overbevisende score!

Selv om 3D-grafikk ikke er det Chromebooks er bygget for, måtte vi prøve det. En score i 3DMark Slingshot-testen på 3232 er ikke noe å skryte av. Det er under halvparten av hva mobiler til samme pris klarer.

Alt i alt er Asus C436FA en overbevisende maskin som vil gjøre det bra i vesken. Men vi er også oppe i en prisklasse hvor man kan finne virkelig gode konvensjonelle PC-er, for eksempel Acer Swift 5.

Asus C436FA-E10035 4
Chromebooks behøver ikke alltid å være billige, anemiske plastdingser. (Foto: Asus)

Konklusjon

Asus C436FA-E10035 er en Chromebook med en ytelse som overgår de fleste bærbare PC-er og MacBooks. Med en lekker 360 graders-skjerm, god lagringsplass og flott byggekvalitet, har den alt det man forrenter av en seriøs bærbar maskin.

Det gjelder imidlertid også prisen, for du kan finne bærbare PC-er i samme kvalitet til nesten samme pris. Så velg ikke Chromebook for pengenes skyld. Ta den heller for komforten og mangelen på problemer.

Karakter
Asus C436FA-E10035
Premium

Også i denne testen:

Asus C425TA-H50039

Skåret til benet

Selv om prisen er lav, får man faktisk en ganske fornuftig bærbar. Men ikke ha urealistisk høye forventninger.

Du får en helt ok laptop til lavere pris enn mellomklassemobilen. Den kjører lenge på en lading.
Prosessoren er virkelig ikke rask! Maskinen føles som om den er bygget av plast.
Les hele testen

Asus C434TA-E10008

Den gylne middelvei

Den ligner en business-Ultrabook, men prisen er som på en økonomimodell. Du får alt du trenger – så hvorfor betale mer?

Slankt og lekkert aluminiumskabinett, god 360-graders touch-skjerm. Rask i bruk.
Litt tyngre enn toppmodellen som bare koster litt mer. Ikke så fleksibel som en PC.
Les hele testen
John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Bli ditt eget video-team med Logitech Mevo