Den store konstruksjonen fra Poly har tykke, myke puter som legger seg helt rundt ørene, og som gir svært god komfort selv over lange arbeidsdager. Passformen på Voyager Surround 80 er stødig og tettsittende. Det gir også god passiv støydemping, og med aktiv støykansellering i tillegg blir det svært stille rundt brukeren.
Kontrollene er en blanding av fysiske knapper og berøringssensorer på øreklokkene. Dette fungerer, men jeg opplever problemer når jeg skal tappe med to fingre samtidig for å styre støybehandlingen. Ofte fungerer ikke dette, da man tydeligvis må plassere fingrene i en veldig nøyaktig posisjon. Lydnivå opp og ned fungerer derimot etter hensikten, ved å dra en finger opp eller ned. Det samme gjør pausing og starting av musikk, med et lett trykk.
Samtalekvaliteten skal være et av hodesettets sterkeste kort. Med fem mikrofoner i hver klokke, som jobber sammen for å gi krystallklar tale.
Skuffende talekvalitet
Derfor er det skuffende når stemmen min kommer tilslørt og innestengt gjennom til mottakeren. Jeg får beskjed om at det høres som om jeg holder hånden for munnen, og så sannelig kan jeg bekrefte dette av å gjøre et taleopptak på mobilen.
Verre blir det i støyende omgivelser. Med 70 dB simulert kaféstøy skjer det noe merkelig med min stemme i bassregisteret. Litt overdrevent låter det som om den har blitt prosessert gjennom et Darth Vader-filter. Det er veldig merkelig, og noe Poly må jobbe mer med. Dette kan bli bedre gjennom software-oppdateringer, men i skrivende stund er talekvaliteten bare så vidt godkjent. Jeg ser ikke helt fordelene med dette hodesettet over helt vanlige musikk-hodetelefoner, og da er jo hensikten litt borte.
Poly Voyager Surround 80 på musikk
Lyden av musikk er derimot overraskende god og velbalansert, med tanke på at dette primært er et samtalefokusert hodesett. Bassen er dyp og stødig, og mangler bare litt energi i mellombassområdet. Poly oppgir ingen lydkodeker, men tilkoblet Android-telefon finner man både AAC og aptX. Jeg må likevel si det høres litt mer ut som SBC, med begrenset dynamikkområde og en litt kunstig lyd. Men det er klart nok, og bedre enn mange andre kontorhodesett. Bare ikke spill musikk gjennom dongelen, den er nemlig satt fast i handsfree-modus, for mer stabil taletilkobling, men med tynn og dårlig lyd på musikk.
Konklusjon
Poly Voyager Surround 80 har mye bra å by på, som en god passform og effektiv støydemping. Det låter også ganske bra på musikk, om du unngår dongelen og kobler direkte med Bluetooth.
Dessverre er talekvaliteten under pari, med innestengt lyd som bare blir verre i støyende omgivelser. De er heller ikke spesielt godt egnet på farten fordi de både er store og heller ikke kan foldes skikkelig sammen.
Verst er prisen. Den kan spises om hodetelefonene var tvers igjennom fantastiske, men med mange middelmådige kvaliteter er det mye annet vi heller vil anbefale.
Også i denne testen:
Epos Adapt 660
Praktfullt ... og plagsomt
Epos Adapt 660 har utmerket passform, og bedre lyd på både musikk og tale enn de aller fleste. Men det har noen lyter.
Epos Adapt 560 II
Liten konge til kontoret
Epos Adapt 560 II er blant de beste kjøpene til hybridkontoret.
Jabra Evolve2 65 Flex
Komfortabel og pålitelig lettvekter
Jabra Evolve2 65 Flex fungerer bra, og er blant de mest komfortable on-ear-hodesettene.
Les videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 1 år! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
LB+ Total 12 mnd / 156,-
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser