TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: MSi Prestige 14 (A10SC-096NE)

MSi til fotografer og landeveissamuraier

En MSi-PC til ikke-gamere? Ultra-smooth MacBook-konkurrent beiler til grafikere og kreative.

Av / 29.03.20 - 18:55
MSi Prestige 14 (A10SC-096NE)

Home mener

  • Lekker og lett PC som ikke tar stor plass i vesken – og som imponerer når den tas frem. Skjermen er formidabel.
  • Den fine skjermen koster. Grafikkortet er bedre enn integrert hovedkortgrafikk – men ikke mye. Litt sløv prosessor.

Hvis det er tre ord som kjennetegner MSi, er det gaming, gaming og gaming. Den taiwanske PC-produsenten er en av de mest dedikerte – og populære – produsenter av spillmaskiner. Men de er heller ikke blinde for at det finnes brukere som ikke interesserer seg en døyt for high-score, men som gjerne vil bruke den raske maskinvaren til å utføre seriøst arbeid. Som vi for eksempel også har sett hos Acer.

MSi Prestige 14 (A10SC-096NE) 1
Prestige 14 utstråler diskré eleganse. (Foto: MSi)

MSi Prestige14 A10SC er en 14-tommers ultrabook i det man må betegne som “business-design”. En slank maskin i snøhvitt eller blå metallic, utfrest av et stykke aluminium. Det er rett og slett så lekkert at det nesten ikke er til å holde ut – og veldig langt fra typisk gaming PC-design. Også MSis egen.

Tastaturet føles stort og med god plass. I virkeligheten har det naturligvis akkurat samme mål og avstand mellom tastene som på alle andre fullstørrelsestastaturer. Men bredden på PC-en er utnyttet bedre, så det er blitt plass til en ekstra rekke navigasjonstaster, noe som gjør ergonomien bedre. Tastene har også en vandring og respons som er litt bedre enn de fleste ultrabooks til denne prisen.

Skjermen er hengslet på undersiden av kabinettet slik at hele bakparten av maskinen løftes opp når skjermen slås opp. Det gir både en mer behagelig håndstilling og en bedre kjøling av innsugingen på undersiden. Enkelt og elegant. I hvert fall så lenge man ikke prøver å jobbe med MSi-en i fanget.

MSi Prestige 14 (A10SC-096NE) 2
Lokket er hengslet på undersiden. Det får bakenden av maskinen til å løfte seg når den åpnes. (Foto: MSi)

Perfekt til bildebehandling

Det mest spennende er imidlertid skjermen. Prestige 14-modellen finnes i flere utgaver, men den vi fikk til test, var utstyrt med en farge- og lyssterk 4K-skjerm med et 100 % Adobe RGB-fargerom og individuell kalibrering. Med andre ord er MSi Prestige 14 klar til profesjonell bilderedigering rett ut av esken. Skjermen fyller godt ut, og det er bare en smal kant rundt panelet.

Annonse

MSi-skjermen er nesten – men også bare nesten – like lekker å se på som 4K OLED-skjermen på Alienware M15 R2. Men den er sannsynligvis mer fargekorrekt. Og så er det en fin prisforskjell i MSis favør.

Under metallsvøpet banker en Intel core i7-1071U-prosessor med seks kjerner og 12 tråder. CPU er av nyeste generasjon, men det er snakk om en mobilutgave som først og fremst er utviklet for å spare på strømforbruket. Det er 16 GB RAM og et Nvidia GTX 1650-grafikkort. Sammen lover det bedre enn den typiske ultrabook-en til jobb-bruk. Det er også en SSD med i alt 1 TB lagerplass.

 

“Profesjonelle fotografer ville vært opplagte kjøpere – hvis de var villige til å vurdere noe som det ikke står Apple på.”

 

Benchmark

I7-prosessoren i MSi Prestige 14 er av nyeste generasjon, forsynt med seks kjerner og 12 tråder. Langsom er den heller ikke, men vi er langt unna noe som minner om hastighetsrekord. Det henger helt sikkert sammen med at det er snakk om en mobilprosessor som skal kunne kjøre langt på literen. Og så selvfølgelig med en klokkehastighet på ydmyke 1,6 GHz.

I Geekbench 5-testen kom PC-en ut med en single-core på 1105 og 3626 i multi-core. PCMark 10 kontorprogram-testen endte med et resultat på 4053. Det er også pent, men ikke imponerende. I rettferdighetens navn er dette likevel langt over de fleste business-ultrabooks.

Grafikkprosessoren i MSi Prestige 14 er en Nvidia GeForce GTX 1650. Selv om navnet plasserer den i forrige generasjon, er den av nyere dato. Det er snakk om en grafikkprosessor til bærbare maskiner. Med 3D-aksellerasjon, men uten raytracing-funksjonene fra GeForce RTX-serien.

MSi Prestige 14 (A10SC-096NE) 3
Hele kabinettet er i aluminium. Prestige 14 fås i grafittgrå og snøhvit. (Foto: MSi)

Skapt for Photoshop

Selv om maskinen ikke er beregnet til gaming, kjørte vi likevel 3DMark-testene fra UL (tidligere Futuremark), da det gir et godt bilde av den grafiske regnekraften. En score på 5958 i Fire Strike-testen og 2570 i Time Spy viser at maskinen er kraftig nok til å gi Adobe Photoshop og Premiere vinger. Men ikke forvent gaming i turneringsklassen. De beste gaming-maskinene er typisk fire ganger så raske – og mer enn dobbelt så dyre. Når det er sagt, klarer Prestige 14 saktens en omgang CS:GO. Det ser også formidabelt bra ut på den fargeekte skjermen.

Batteritesten fra PCMark 8 endte på 2:13 timer. Det er utmerket, men fortsatt en times tid kortere enn typiske ultrabook-maskiner. Den lyssterke 4K-skjermen suger batteri litt raskere enn en vanlig Full HD-skjerm. MSi lover at PC-en kan kjøre i opptil 10 timer på en lading. Det er sannsynligvis riktig, da batteritesten er langt mer intens enn virkelig bruk. Men heller ikke et sekund lengre.

Konklusjon

MSi Prestige 14 A10SC er en lekker ultrabook-maskin til de som vil ha i hvertfall litt av ytelsen fra gaming-maskiner, men som ikke er villige til å ha en tung og kostbar klump metall med i vesken. Resultatet er blitt en ultrabook med en fremragende 4K-skjerm og krefter nok til bildebehandling. Profesjonelle (eller kravstore hobby-) fotografer kunne vært opplagte kjøpere – hvis de var villige til å vurdere noe det ikke står Apple på. Den slags ytelse får man ikke gratis, men prisen er ikke mye høyere enn man gir for ultrabooks med mer ydmyke skjermer. Og det finnes også modeller med alminnelig Full HD-skjerm som er noen tusen billigere. Man kunne ha ønsket seg litt kvikkere prosessor og grafikkort, men da var prisen blitt betraktelig høyere.

MSi Prestige 14 (A10SC-096NE) 4
(Foto: MSi)

Karakter
MSi Prestige 14 (A10SC-096NE)
Premium
John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

50%

Nyttårstilbud - 50% Rabatt!

50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)

Prøv LB+Total i 1 måned

Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-

Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd

Tilgang til ALT innhold i 6 måneder

Kun 77 ,- / mnd
79,- / for 1 mnd
107.80 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser

Mesh til det avanserte smarthjemmet

Mer trenger Wi-Fi 7 ikke koste

Mange bekker små

En liten dyr sak

Vi har testet Netgears nye folkelige WiFi 7-mesh

Alle gode ting er tre

Mesh med Wi-Fi 7 gir bred og lynrask dekning

Samsung Galaxy Book 4 Edge er fin til studenter og folk på farten

Yoga på den kloke måten

Moderne CPU – gammeldags skjerm

Tett på perfekt begynner-PC

Er PC-en blitt klokere?

Lyd & Bilde