TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

test: Logitech G502 Lightspeed

Spillklassiker gjør seg fri

Den trådløse utgaven av Logitech G502 er akkurat så bra som forgjengeren, bare uten ledning.

Av / 06.06.19 - 10:50
Logitech G502 Lightspeed

Home mener

  • Lynrask og presis. Den ser like tøff ut som den er.
  • Betydelig dyrere enn kabelutgaven. Ingen USB-C-adapter.

Med sin mangekantede form er Logitech G502 en lett gjenkjennelig klassiker blant spillmus. Og du har sikkert sett den før, da G502 og dens forgjenger, G500, er noen av de mest solgte gamingmus noensinne.

Logitech G502 har i løpet av årene kommet i en rekke varianter, og vi har for bare få måneder siden testet den siste, G502 HERO. Den gangen var nyheten en ny og mer presis sensor med forkortelsen HERO (High Efficiency Rated Optical), og en oppløsning på 16 000 punkter per tomme i stedet for 12 000.

Nå har G502 Lightspeed landet på skrivebordet, og nyheten denne gangen er trådløs forbindelse. Som navnet tilsier, brukes ikke Bluetooth, som er altfor langsomt og ustabilt til spillbruk, men Logitechs egen Lightspeed-adapter.

Utviklingen er naturlig da vi i nyere tid har sett Lightspeed-utgaver av gaming- headset fra Logitech.

Les også: Test av 6 gamingmus

Annonse

Selv om den har fått innebygget batteri og en trådløs mottaker, er G502 Lightspeed noen få gram lettere enn sin kablede slektning. Og vekten kan også som tidligere justeres ved hjelp av små lodd, som kan klikkes på plass bak et magnetisk deksel, som også gir adgang til “garasjen”, hvor USB-adapteren kan plasseres under transport.

Kantet og håndvennlig

Logitech G502 Lightspeed er tross sine mange skarpe kanter, strengt ergonomisk. De i alt 11 programmerbare knappene er strategisk plassert og har forskjellige former, og er lette å treffe uten at man tar feil i farten. Og så ser det skikkelig tøft ut samtidig! Musen ligger godt i hånden, men passer med sin lave, slanke form best til en forholdsvis liten hånd.

Det er innebygget RGB-lys som kan synkroniseres med andre Logitech-enheter. Men kun i logoen. Hvis man ønsker fest og farger på spillet, har for eksempel Asus langt mer iøynefallende modeller.

Lightspeed-adapteren er en bitteliten USB-dongle. Det følger også med en micro-USB-adapter til adapteren. Men da den har hunstikk, må man i så fall skaffe seg en adapterkabel til adapter-adapteren. USB-C støttes til gjengjeld ikke. Man får også en USB-kabel med til lading. Men da den er både lang, lekker og bekledd med stoff, kan den saktens brukes til å spille hvis man av en eller annen grunn vil unngå trådløs tilkobling.

Logitech G502 Lightspeed 1
Logitech G502 Lightspeed er tross sine mange skarpe kanter, strengt ergonomisk, og de i alt 11 programmerbare knappene er strategisk plassert. Foto: Logitech

Så god som med kabel

Logitech G502 Lightspeed er – ikke overraskende – akkurat så god å spille med som sin kablede forgjenger. At sensoren har en oppløsning på 16 000 DPI, er helt irrelevant med mindre man bruker et frimerke som musematte. Det viktige er til gjengjeld scanningshastigheten på 400 tommer i sekundet. Det betyr at du aldri kommer til å foreta en bevegelse som er for rask til å bli avlest. Museknappene er lette og raske, som de skal være – så tidobbeltklikk er ikke noe problem.

Den trådløse tilkoblingen er en naturlig produktutvikling fra Logitechs side, men er det også snakk om en forbedring? Bare i form av bekvemmelighet. Trådløst er behagelig, og Logitechs egen Lightspeed-adapter er både rask og stabil. Men trådløs forbindelse betyr også en betraktelig merpris, og den kan aldri bli bedre eller raskere enn kabelutgavene. Høyst like god. Og så er det fortsatt batteritiden å bekymre seg for – for hvem vil risikere å miste styringen midt under en viktig rangert match? Det kan selvfølgelig løses ved å ha med USB-kabelen og spille videre med kabel. Men da er jo forbedringen borte.

Logitech G502 Lightspeed 2
Logitech G502 Lightspeed er – ikke overraskende – akkurat så god å spille med som sin kablede forgjenger. Foto: Logitech

Konklusjon

At Logitech G502 er fremragende, er allerede bevist, da den bygger på et gjennomprøvet og suksessfylt konsept som har gjort den til en av muserikets største suksesser. Nå bare i en trådløs utgave og med de nyeste sensorene. Et annet spørsmål er om gamerne vil foretrekke den trådløse utgaven fremfor den kablede, som kan kjøpes for ned mot halvparten av prisen. Jeg tror at hardcore-gamerne vil holde fast på kabelutgaven, men også at det vil bli levert mange trådløse G502 over disken til mer sporadiske spillere.

Karakter
Logitech G502 Lightspeed
John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

50%

Nyttårstilbud - 50% Rabatt!

50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)

Prøv LB+Total i 1 måned

Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-

Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd

Tilgang til ALT innhold i 6 måneder

Kun 77 ,- / mnd
79,- / for 1 mnd
107.80 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser

Mesh til det avanserte smarthjemmet

Mer trenger Wi-Fi 7 ikke koste

Mange bekker små

En liten dyr sak

Vi har testet Netgears nye folkelige WiFi 7-mesh

Alle gode ting er tre

Mesh med Wi-Fi 7 gir bred og lynrask dekning

Samsung Galaxy Book 4 Edge er fin til studenter og folk på farten

Yoga på den kloke måten

Moderne CPU – gammeldags skjerm

Tett på perfekt begynner-PC

Er PC-en blitt klokere?

Lyd & Bilde