TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: Wanhao Duplicator i3

Billig kinesisk kopimaskin

Duplicator er en av de billigste måtene å komme i gang med 3D-print, men ikke den letteste.

Av / 03.10.15 - 05:00
Wanhao Duplicator i3

Home mener

  • Testens billigste 3D-printer har sånn sett alt som skal til. Oppløsningen er fin, og den oppvarmede byggeplaten er et pluss.
  • Det er spart over alt, og den mekaniske kvaliteten er ikke overbevisende. Den må holdes langt vekk fra ukyndige hender. Oppsettet tar tid.

Wanhao Duplicator er kinesisk minimalisme når den er mest rendyrket. Printeren inneholder det nødvendig. Og bare det. To metallrammer som holder henholdsvis ekstruder og byggeplate samt de motorer som beveger dem. Og en metallboks til å sette ved siden av som inneholder styreelektronikken. Filamentrullen monteres oppå styreboksen, og der hvor de andre printerne hadde et rør til å styre filamentet trekkes tråden her fritt gjennom luften fra rullen til ekstruderen. Kablene får også lov til å slange seg over bordet i tykke bunter. Kabinett? Glem det! Selv gummiføttene under printeren er spart bort, noe som kan gi stygge striper på bordet.

Oppsettet krever litt tid og at man er fingernem. Ikke i samme ekstreme grad som selvbyggermodellen Velleman, men metallrammene skal skrus sammen og kablene settes i de riktige kontaktene. Regn også med å bruke en del tid på å trimme og finjustere mekanikken. Det er spesielt viktig at avstanden mellom byggeplaten og ekstruderen er helt nøyaktig (0,12 mm). Dette justeres på fire fingerskruer under byggeplaten.

wanhao_duplicator_i3_extruder_1

Den mekaniske kvaliteten er tilstrekkelig, men heller ikke mer. Maskinen ble i begynnelsen ved med å dunke ekstruderen ned i byggeplaten. Årsaken viste seg å være at den mikro-switch som skulle registrere stoppested for den loddrette motoren simpelthen var falt fra hverandre. Da delene ble klikket sammen fungerte alt normalt.

Mens mekanikken er skrapet et det et pluss at Duplicator i3 har oppvarmet byggeplate. Det minimerer risikoen for at modellene blir skrøpelige, da plastmassen ikke avkjøles så raskt. Det trekke til gjengjeld ned at det ikke er noen autofunksjoner til å rense dysene og skifte filament.

Annonse

Programvaren er Cura, som hos Velleman. Det er et utmerket og gratis valg med mange funksjoner og mulighet for å skreddersy utskriften til enhver printer. Printingen skjer enten via USB-kabel eller direkte fra microSD-kort.

wanhao_duplicator_i3_2

 

Konklusjon

Wanhao Duplicator i3 er en av de billigste måtene å komme i gang med 3D-print på, men den er ikke for nybegynnere. Mangelen på enhver bekvemmelighet og autofunksjoner gjør oppstarten vanskelig. Er man allerede kjent med mekanikken i 3D-pris og overveier å kjøpe enda en priser, kan den til gjengjeld være en glimrende printer nummer to.

Også i denne testen:

CraftUnique CraftBot PLUS

Til verktøymakeren

CraftBot PLUS er et solid bygget verktøy utstyrt med fornuftige funksjoner.

Den virker solid og tillitvekkende konstruert og har testens største byggevolum. Touch-LCD-displayet er lekkert.
Ikke så brukervennlig som MakerBot og oppsettet er litt mer krevende. Noen barnesykdommer i firmware. Den koster den del.
Les hele testen

Velleman Vertex K8400

3D-print etter IKEA-metoden

Spar penger ved å bygge din egen 3D-printer.

Stort byggevolum og mulighet for to printhoder. Du får virkelig mye printer for ganske få penger.
Kun for fingernemme entusiaster! Du må bygge printeren selv, og deretter bruke lang tid på å fintrimme programvaren.
Les hele testen

MakerBot Replicator Mini

Den stuerene 3D-printeren

MakerBot er 3d-printernes Mac. Deres gjennomtenkte brukergrensesnitt gjør det lett å komme i gang.

Det mest gjennomtenkte og veldesignede produktet i testen. Brukervennlig programvare og lekre detaljer gjør det enkelt å starte med 3D-print.
Byggevolumet er testens minste, og oppløsningen den laveste. Og så er den ganske dyr. Den tar ikke standard filamentspoler.
Les hele testen
John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

50%

Nyttårstilbud - 50% Rabatt!

50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)

Prøv LB+Total i 1 måned

Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-

Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd

Tilgang til ALT innhold i 6 måneder

Kun 77 ,- / mnd
79,- / for 1 mnd
107.80 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser

Mesh til det avanserte smarthjemmet

Mer trenger Wi-Fi 7 ikke koste

Mange bekker små

En liten dyr sak

Vi har testet Netgears nye folkelige WiFi 7-mesh

Alle gode ting er tre

Mesh med Wi-Fi 7 gir bred og lynrask dekning

Samsung Galaxy Book 4 Edge er fin til studenter og folk på farten

Yoga på den kloke måten

Moderne CPU – gammeldags skjerm

Tett på perfekt begynner-PC

Er PC-en blitt klokere?

Lyd & Bilde
[]