Selv om Acer er blant de sist ankomne til gaming-festen, er de for lengst blitt et merkenavn man må ta på alvor når man vil ha en PC til lek og moro.
Det ble også lagt merke til, og sett langt etter, de nye Predator-modellene ved premieren i New York i april.
Ved et tilfelle sa Acers toppsjef Jason Chen at halvparten av de som kjøper Acers gamingmaskiner, også bruker dem til kreativt arbeid. Og hele 15 % av kjøperne bruker overhodet ikke maskinene til spill, men kjøper bare på grunn av den kraftige maskinvaren.
En av modellene som tiltrakk flest nysgjerrige blikk, var toppmodellen i Predator-serien, Triton 900, med sin vendbare touch-skjerm. Nå er den interessante maskinen omsider klar for Skandinavia.
Acer Predator Triton 900 PT917 er stor, flat og bred som et sortlakkert hangarskip. De kraftige metallhengslene som skjermen roterer på, legger noen ekstra centimeter til bredden, og får maskinen til å virke tynnere enn den egentlig er. Acer får stilpoeng for å ha beholdt den greske mytologiske vinklingen: Fargen på Triton er døpt “abyssal black” etter det bunnløse urdypet.
Som hos konkurrenten fra MSi sitter det en åttekjerners Intel Core i9-prosessor i Triton 900, denne gangen på 2,4 GHz. Her er det imidlertid “bare” 32 GB RAM og 1 TB SSD. Altså generelt litt mindre overdådighet enn hos MSi, tross en litt høyere pris. Men fortsatt overdådig. Grafikkprosessoren er Nvidia GeForce RTX 2080 med 8 GB RAM, fortsatt fra aller øverste hylle.
Også til proffene
Skjermen er en 17″ touch-skjerm med 4K-oppløsning. Det er en kombinasjon jeg ikke kan huske å ha sett før i gaming-sammenheng. Og slett ikke i 180-graders vippbar utgave. Gaming forutsetter jo naturligvis at man selv kan følge med på skjermen. Selv om man riktignok kan koble til flere eksterne skjermer. Det gir til gjengjeld mye mening hvis maskinen brukes til grafisk arbeid.
Acer har sluppet litt heldigere fra strømforsyningen enn MSi. Triton klarer seg med en enkelt 330 W lader, men som fortsatt er stor og tung som en murstein. Med stor styrke følger … en stor lader!
Benchmark
Prosessoren er en Core i9-9980 på 24 GHz. Den er ikke fullt så rask som i9-9990K-eren hos MSi. Det ses på GeekBench-scoren, som med 30 996 i multi-core “bare” er den nest raskeste vi noensinne har målt.
Det som tapes på CPU, vinnes tilbake på 3D-grafikk: 10 365 i 3DMark TimeSpy og 22 021 i Fire Strike. Vi sier ikke at dette er verdens raskeste gamingmaskin. Men vi har aldri sett noe som kan måle seg med den. Batteritiden er uunngåelig nesten like dårlig som hos konkurrenten. En time og 11 minutter var det hele.
Konklusjon
Superluksusklassen er der man kan få alt – og Acer Predator Triton 900 har alt. Men det er også der man spør hvem som skal betale for alt dette? Jeg tviler på at det er mange gamere som spanderer flere tusen kroner ekstra på å få en vendbar touch-skjerm i 4K-oppløsning. Det vil til gjengjeld profesjonelle grafikere og animatører – som nok vil slå av tastaturets tivolilys inntil de kommer hjem fra jobben. Men hvis du har bruk for ytelsen og funksjonene, er den skyhøye prisen helt berettiget.
Også i denne testen:
MSi GT76 Titan DT 9SG
Lynrask
MSi Titan setter hastighetsrekord når det gjelder rå prosessorkraft. Og grafikken er også i superklasse.
Les videre med LB+
Nyttårstilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd
Tilgang til ALT innhold i 6 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser