Den tekniske utviklingen innen gamingutstyr går lynraskt. Unntaket er skjermoppløsning. Her har Full HD (1920 x 1080 piksler) vært standarden i mer enn et tiår. Men nå er tiden tilsynelatende inne for å endre dette, siden skjermer med WQHD-oppløsning (2560 x 1440 piksler) er blitt både billige og raske.
AOX CQ27GU er en buet skjerm i WQHD-oppløsning som gir nesten dobbelt så mange piksler som Full HD. Og det uten å gå utover hastigheten: 144 Hz oppdateringsfrekvens og 1 millisekunds reaksjonstid er nok til også de raskeste 3D-skytespillene, med mindre du er profesjonell e-sportsatlet.
Best til spill
Skjermens krumming er lekker til spill, og den øker innlevelsen. Til vanlig Windows-bruk er det sikkert et spørsmål om tilvenning, men det virker merkelig når tekstlinjene i et Word-dokument er buet.
Designmessig gjør ikke skjermen noe stort vesen av seg. Skjermkanten og det meste av skjermen er stort sett av sort plast, pyntet med metallic-røde striper her og der. Skjermen kan vippes frem og tilbake, men ikke dreies horisontalt – noe som også ville ødelegge illusjonen av å være omgitt av bildet. Alt endrer seg når man berører skjermen, men som forventet til denne prisen – helt ok. Det er to HDMI-innganger og en DisplayPort-inngang.
Panelet er AOCs eget; faktisk er de blant de mest erfarne i bransjen, da AOC, som holder til i Taiwan, har produsert skjermer for eksport siden 1967.
Knotete menysystem
Menysystemet kontrolleres med en rekke knapper langs undersiden. Knappene er små og vanskelige å nå, og navigasjonen er alt annet enn intuitiv. På den andre siden er det alle de funksjonene man måtte ønske, og når de først er innstilt, er behovet for å komme til menyen begrenset.
Det er som i de fleste skjermer i dag, innebygde høyttalere hvor man hører lyden overført via HDMI og DisplayPort. Og som i de fleste andre skjermene er lyden elendig. De 2 x 2 W høyttalerne i AOC CQ27G2U er imidlertid verre enn normalt. De klarer akkurat Windows’ “pling”-lyd, men bare glem å se en YouTube-video eller for den saks skyld delta i et Skype-møte.
Noe av det man ikke får med til den lave prisen, er Nvidia G-Sync til forebyggelse av screen tearing. Her må man nøye seg med den teknisk enklere AMD FreeSync. De to teknikkene er begge utmerket, men dessverre ikke innbyrdes kompatible. Har maskinen din et Nvidia-grafikkort, som de fleste kraftige gaming-PC-er, hjelper ikke FreeSync. I praksis klarte AOC-skjermen imidlertid fint å følge med uten synkroniseringshjelp.
Skarpt bilde og dype farger
Hvis du fortsatt spiller i Full HD-oppløsning, vil et skifte til AOC CQ27G2U være en mindre revolusjon, alene takket være det skarpere bildet. Altså forutsatt at spillet støtter oppløsningen, og maskinens grafikkort kan klare å flytte de ekstra mengdene av piksler. Og det buede panelet vil uansett oppløsning gi bedre følelse av å være med i spillet. AOC CQ27G2U støtter HDR (High Dynamic Range), og den bør bestemt slås på, siden det gir skjermbildet den dype intensiteten som ellers mangler.
Hvis du trenger en rask og lekker skjerm til spill og annen skjermunderholdning, er AOC CQ27G2U et fint alternativ. Den er hverken verre eller bedre enn for eksempel MSi MAG272CQR som vi nylig testet – men den er behagelig billigere.
Konklusjon
AOC CQ27G2U er en fin 27-tommers gaming-skjerm til en svært fin pris. Med WQHD-oppløsning og 144 Hz oppdateringshastighet vil den være en stor forbedring i forhold til de fleste gaming-skjermene med et eller to år på baken. Legger man til at panelet er buet, og at skjermen støtter HDR, har du en helhet som er vanskelig å konkurrere med.
De innebygde høyttalerne er dårlige, men ikke mye verre enn det man ellers finner i supertynne skjermer. Og siden man likevel vil bruke headset når man spiller, trekker det ikke ned i anbefalingen.
Les videre med LB+
Nyttårstilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd
Tilgang til ALT innhold i 6 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser