Sennheiser Profile ser akkurat så tillitvekkende og seriøs ut som man forventer det fra et av de største navnene innenfor profesjonelt lydstudioutstyr. Også selv om Profile befinner seg i en helt annen og lavere prisklasse enn Sennheisers profesjonelle studiomikrofoner. Selve mikrofonhuset er forholdsvis lite, med en kraftig integrert bøyle til å vippe mikrofonen noen grader bakover.
Bøylen ender i et standard-skruefeste som kan monteres på en mikrofonarm eller et bordstativ. Den mikrofonen vi fikk fra Sennheiser, ble levert med en mikrofonarm til bordmontering.
Mikrofonarmen består av to ledd med et stramt gående dreieledd, som gjør det mulig å justere mikrofonen i høyden og frem og tilbake, men den kan ikke roteres om sin egen akse. Det betyr at man ikke alltid kan plassere mikrofonen i en optimal vinkel, hvor man samtidig kan betjene knappene. Stativet kan selvfølgelig fungere hvis det festes på den bakerste bordkanten. Men har man, som jeg, et dypt skrivebord med flere skjermer, må stativet enten monteres på forkanten av bordet eller være så høyt at det kan nå over skjermene.
Det finnes heldigvis flere forskjellige mikrofonarmer. Og man kan også kjøpe Sennheiser Profile i en enkel bordutgave (det er den prisen gjelder for), hvor man eventuelt selv kan tilføye et passende stativ.
Hver funksjon har sin egen knapp
Mikrofonen har tre skruknapper for henholdsvis mikrofonstyrke, lydstyrke i hodetelefonene (via den innebygde minijack-hodetelefonutgangen) og balanse mellom mikrofonlyd og lyd fra computeren. En mute-knapp slår av mikrofonen. Det er så enkelt og liketil som det skal være. En lysring omkring volumknappen skifter fra grønn til oransje hvis man nærmer seg overstyring.
Det følger ikke med noen programvare, som er helt i orden. De fleste profesjonelle har nok likevel valgt sitt verktøy på forhånd. Og det blir neppe et lite, gratis medfølgende program.
Lyden av Sennheiser Profile er ganske varm og behagelig, og gir fyldig bunn til stemmer, som virker nærværende. Det er ingen problemer med p- og s-lyder.
Konklusjon
Sennheiser Profile er en utmerket podcast-mikrofon i en behagelig prisklasse. Selv om Sennheiser er kjent for profesjonelle mikrofoner, er den blant de billigste i testen. Den må på ingen måte forveksles med Sennheisers studioprodukter, og lyden er ikke i nærheten av å være nøytral. Men til podcast og opptak av tale er den utmerket.
Også i denne testen:
Razer Seiren V2 Pro
Så varm som i gamle dager
Razer spiller på retrostrengene med Seiren V2 Pro, som er et behagelig og varmt selskap.
HyperX ProCast
Semiprofesjonell studiomikrofon
HyperX ProCast er ikke en mikrofon du bare setter på bordet og putter i USB-porten. Men den ekstra jobben oppveies av ekstra kvalitet.
Logitech Blue Sona
Til profesjonelle podcastere
Logitech Blue Sona er et seriøst verktøy man kan snakke i. Den slags koster.
Blue Yeti X
God mikrofon – med artig programvare
Blue Yeti X er en fin all-round-mikrofon med en programvarepakke som tilfører både nyttige og unyttige funksjoner.
JBL Quantum Stream
Begynnermikrofon med lys
JBLs billige bordmikrofon er grei nok til gaming, men ikke egnet til podcast og streaming.
HyperX QuadCast S RGB
Feature-bombe
HyperX QuadCast S RGB kan mye mer enn sin dobbelt så dyre storebror. Og den låter riktig bra.
Elgato Wave DX
Et funn til prisen
Elgato Wave DX er nesten like god som en analog kondensatormikrofon. Og den krever samme ekstrautstyr.
EPOS B20
Knivskarp design
EPOS B20 tar designprisen for flotteste formgivning. Den vil passe like godt på kontoret som i streamingstudioet.
Les videre med LB+
Årets beste tilbud
Tilgang til ALT innhold i 4 uker for 4 kr
LB+Total måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder (Mest å spare)
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser