Med sin slanke form og det støtabsorberende strikkopphenget ligner HyperX QuadCast S RGB nesten en profesjonell studiomikrofon. I hvertfall inntil man slår den på, og den lyser opp i alle regnbuens pulserende RGB-farger.
Bak tivolilyset finner man en electret-mikrofon med USB-C-interface og fire valgfrie retningskarakteristikker, som kan velges med en skruknapp. Det er ikke et særsyn i testen, men det er den billigste mikrofonen med så avanserte features.
HyperX QuadCast S RGB leveres med bordstativ, men kan naturligvis brukes med et skikkelig mikrofonstativ eller en mikrofonarm til bordmontering. Det ville gi en bedre ergonomi til den for øvrig fine mikrofonen, men den har egentlig ikke bruk for det. I motsetning til for eksempel JBL Quantum Stream, som samler opp all lyd fra bordet, er QuadCast S RGB i praksis immun overfor mekanisk støy. Det fine elastiske opphenget er altså ikke bare til pynt!
Det følger ikke med et separat popfilter til å fjerne forstyrrende s- og p-lyder, men mikrofonens eget gitter skulle fungere. Noe testen også bekreftet. En meget smart detalj er skruknappen til mikrofonstyrke, som er hele bunnen av mikrofonen. Lyden kan mutes ved å berøre mikrofonens topp.
Styreprogramvaren HyperX Ngenuity gir adgang til å tilpasse lyseffektene i HyperX QuadCast S RGB. Lyset kan pulsere og skifte farge i takt med lyden eller følge lysanimasjoner sammen med andre HyperX-enheter. Men det kan også brukes som nivåindikator under opptak og livesending. Eller slås helt av hvis du ikke liker det.
Lydmessig er HyperX QuadCast S RGB ikke på nivå med storebror ProCast (det skulle også bare mangle – til den prisen!). Det mangler både oppløsning i diskantområdet og åpenhet på stemmen. Men lyden er fullt ut god nok til både podcast og streaming. Og de færreste, som ikke er vant til å bruke profesjonelt lydutstyr, vil sannsynligvis oppdage forskjellen.
Konklusjon
HyperX QuadCast S RGB er en mikrofon med en mengde funksjoner og en meget attraktiv pris. Den er både morsom og låter godt. Og hvis man synes at mikrofonen ligner for mye på en terrassevarmer, kan man heldigvis slå av RGB-lysshowet.
Også i denne testen:
Razer Seiren V2 Pro
Så varm som i gamle dager
Razer spiller på retrostrengene med Seiren V2 Pro, som er et behagelig og varmt selskap.
HyperX ProCast
Semiprofesjonell studiomikrofon
HyperX ProCast er ikke en mikrofon du bare setter på bordet og putter i USB-porten. Men den ekstra jobben oppveies av ekstra kvalitet.
Logitech Blue Sona
Til profesjonelle podcastere
Logitech Blue Sona er et seriøst verktøy man kan snakke i. Den slags koster.
Blue Yeti X
God mikrofon – med artig programvare
Blue Yeti X er en fin all-round-mikrofon med en programvarepakke som tilfører både nyttige og unyttige funksjoner.
JBL Quantum Stream
Begynnermikrofon med lys
JBLs billige bordmikrofon er grei nok til gaming, men ikke egnet til podcast og streaming.
Sennheiser Profile
Den passer for de fleste
Sennheisers USB-mikrofon vil gi deg god lyd på møter og være fin til podcast-nybegynneren.
Elgato Wave DX
Et funn til prisen
Elgato Wave DX er nesten like god som en analog kondensatormikrofon. Og den krever samme ekstrautstyr.
EPOS B20
Knivskarp design
EPOS B20 tar designprisen for flotteste formgivning. Den vil passe like godt på kontoret som i streamingstudioet.
Les videre med LB+
Nyttårstilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd
Tilgang til ALT innhold i 6 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser