Blue Yeti X er toppmodellen hos Logitech-eide Blue Microphones. Selskapet laget opprinnelig studiomikrofoner, men ble i 2018 oppkjøpt av Logitech, og leverer nå mikrofoner til gaming og streaming. Blue-teknologien er da også innebygd i flere andre Logitech-produkter, for eksempel gaming-headsets.
Blue Yeti X ligner med sin retrodesign en klassisk mikrofon. En stor lubben enhet på et solid bordstativ og med en stor gitter-vindhette.
En kombinert skru- og trykknapp kan brukes til å justere mikrofonstyrken, slå lyden av, og hva man forøvrig måtte velge å bruke den til i styreprogramvaren G Hub.
En trykknapp på baksiden gir adgang til å skifte mellom forskjellige karakteristikker. Utover kardioid- eller nyreform er lyden lik fra alle sider (omni), i åttetallsform, hvor lyd fra sidene undertrykkes, samt i stereo, hvor det i en kjapp vending gjør det mulig å ta opp diskusjoner mellom studiomedlemmene med bare én mikrofon. Der er også en 3,5 mm hodetelefonutgang, men ingen fysisk volumknapp.
Blue Yeti X er i seg selv en ganske utmerket streamingmikrofon med en lyd som er relativt nøytral og ren. Men det er valget mellom hele fire retningskarakteristikker som skiller den fra litt billigere konkurrenter.
Underholdende programvare
Et annet sterkt kort er Blue Voice-programvaren, som er innebygd i Logitech G Hub-gamingprogramvaren. Den inneholder en EQ-funksjon med hele 12 forinnstillinger. Ved siden av å heve bass og diskant og senke mellomtonen, er det funksjoner til enhver form for fintrimning av lyden. Og hvis de brukes med forsiktighet, kan de gi et mer profesjonelt opptak uten støt fra bordet og pustelyder.
Det er også et meget omfattende utvalg av lydeffekter og stemmeforvrengere, som helt sikkert vil være morsomme i sjeldne tilfeller – men som vil ødelegge opptaket hvis du bruker dem hele tiden.
Med Blue Voice-programvaren i bruk – men uten lydeffekter slått på – blir lyden mer ”radioaktig” og distinkt. Men på bekostning av renheten.
Konklusjon
Blue Yeti X er en meget fleksibel mikrofon, som ser artig og retroaktig ut, og som tilbyr så mange funksjoner og features at den kan brukes til det meste i podcast- og streamingstudioet. Og den vil helt sikkert tiltale alle som bare har litt av det lekne barnet i seg. Lyden er det heller ikke noe galt med. Men hvis du er på jakt etter en ”ren” mikrofon uten dikkedarer og pynt, får du mer for pengene andre steder.
Også i denne testen:
Razer Seiren V2 Pro
Så varm som i gamle dager
Razer spiller på retrostrengene med Seiren V2 Pro, som er et behagelig og varmt selskap.
HyperX ProCast
Semiprofesjonell studiomikrofon
HyperX ProCast er ikke en mikrofon du bare setter på bordet og putter i USB-porten. Men den ekstra jobben oppveies av ekstra kvalitet.
Logitech Blue Sona
Til profesjonelle podcastere
Logitech Blue Sona er et seriøst verktøy man kan snakke i. Den slags koster.
JBL Quantum Stream
Begynnermikrofon med lys
JBLs billige bordmikrofon er grei nok til gaming, men ikke egnet til podcast og streaming.
HyperX QuadCast S RGB
Feature-bombe
HyperX QuadCast S RGB kan mye mer enn sin dobbelt så dyre storebror. Og den låter riktig bra.
Sennheiser Profile
Den passer for de fleste
Sennheisers USB-mikrofon vil gi deg god lyd på møter og være fin til podcast-nybegynneren.
Elgato Wave DX
Et funn til prisen
Elgato Wave DX er nesten like god som en analog kondensatormikrofon. Og den krever samme ekstrautstyr.
EPOS B20
Knivskarp design
EPOS B20 tar designprisen for flotteste formgivning. Den vil passe like godt på kontoret som i streamingstudioet.
Les videre med LB+
Årets beste tilbud
Tilgang til ALT innhold i 4 uker for 4 kr
LB+Total måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder (Mest å spare)
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser