Flexscan er ikke direkte en designskjerm, men en standard svart plastskjerm til kontoret. Og baksiden er ikke noe man vil vise frem i unøde. Foten er imidlertid ganske liten, men likevel stødig. Man kan vinkle samt justere høyden på skjermen, men derimot ikke vri eller rotere den. Baksiden gjemmer de nedoverrettede tilkoblingene. DVI, HDMI og to Displayporter. Men det finnes også tre USB 3.0-porter på siden, hvor en kan benyttes til å lade dine apparater. Skjermen oppleves som ordentlig mer enn nett, men rammen rundt skjermen er relativt smal med sine 1,5 centimeter.
Skjermmenyene kontrolleres med små fysiske knaper på fremsiden som likevel er ganske diskré. Det er derfor lett å navigere i de logisk organiserte menyene som ikke er overlastet med innstillinger. Skjerminnstillingene er begrenset til sRGB, Paper og Movie, samt to for egne innstillinger. Man kan også styre skjermen med programvare som imidlertid bare finnes for Windows. Også denne skjermen har bilde-i-bilde og kan vise flere signalkilder samtidig. Den halvmatte antirefleksbehandlingen får ingen anmerkninger.
Flexscan er ikke Eizos serie for kritisk fargejobb, noe som merkes på savnet av sensor og støtte for Adobe RGB. Men om ikke det er viktig kan man virkelig ikke klage på bildet. Rett ut av kartongen hadde den aller best fargegjengivelse og kontrast i toppklasse. Faktisk så bra at vi hadde vanskeligheter med å få den bedre. Selv forskjellen i lysstyrke over skjermområdet var blant de aller beste i testen. Dessuten benytter den ikke pulsmodulering så det er ingen problemer med flimmer.
Konklusjon
Til tross for at dette ikke er Eizos skjerm for grafikere er bildekvaliteten virkelig på topp. Den hadde den beste fargegjengivelsen og blant den beste kontrasten i testen. Så lenge man ikke må ha støtte for Adobe RGB kan den derfor likevel anbefales for bilderedigering. Skjermen er dessuten behagelig å se på da den er flimmer- og refleksfri og kan justere lysstyrken etter rommet. Skal man klage på noe så er det at skjermen ikke kan vris eller roteres. Og det er ikke snakk om en direkte billig skjerm.
Også i denne testen:
BenQ BL3201PT
Praktisk, men ujevn
Meget hyggelig å bruke til hverdags, men til fargekritisk jobbing strekker den ikke til.
Asus PB279Q
Fleksibel og rask
En prisgunstig skjerm der de mange fordelene vel veier opp noen enkelte svakheter.
Dell Ultrasharp UP3214Q
Påkostet og proff
En litt vel seig prislapp, men bildekvaliteten er utmerket om man ikke er følsom for flimmer.
Acer S277HK
Ufleksibel, men fargeekte
Holder man seg til UHD-oppløsning får man et utmerket bilde til prisen, men håndteringen er tvilsom.
Samsung U32D970Q
Fargeekte, men kontrastsvak
Proff skjerm med utmerket fabrikkalibrering hvor kontrasten er dens eneste svakhet.
Les videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 1 år! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
LB+ Total 12 mnd / 156,-
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser