TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: Asus PB279Q

Fleksibel og rask

En prisgunstig skjerm der de mange fordelene vel veier opp noen enkelte svakheter.

Av / 06.04.15 - 00:01
Asus PB279Q

Home mener

  • Mange innganger og støtte for flere samtidige bildekilder. Utmerket fargegjengivelse direkte fra fabrikk. Overraskende kjapp og ikke noe flimmer.
  • Hadde vært hyggelig å få noen ekstra USB-porter. Krever litt jobb for å få akseptabel kontrast.

Asus sin skjerm har en litt trist design som ikke stikker seg ut på noe kontor, og en bakside som man ikke gjerne viser frem. Der gjemmer det seg også alle innganger, inklusiv både en normalstor og en mini Displayport samt hele 4 stykker HDMI. Kjedelig nok får man ingen ekstra USB-porter, og det finnes ingen mulighet til å skjule ledningene. Foten er derimot ordentlig og stødig, og det er hyggelig at man kan justere skjermen i alle ledd, inklusiv å rotere den. Skjermen oppleves ganske smal og er også blant de tynneste i testen. Skjermkanten er ca 1,5 cm og forstyrrer ikke spesielt mye.

Menyknappene sitter på baksiden med punkter på fronten som indikerer hvor de finnes. Det føles litt merkelig til å begynne med, men man venner seg raskt til det. Det finnes 8 ulike motivprogrammer hvor de fleste er uinteressante, med unntak av Standard og sRGB samt Game. En interessant funksjon er at den klarer bilde-i-bilde samt å ha opptil fire bildekilder ved siden av hverandre på skjermen. En god anvendelse av alle HDMI-inngangene.

Asus PB279Q_product  picture_IO

 

Skjermen har en halvmatt antirefleksbehandling som fungerer helt tilfredsstillende.

Annonse

Rett ut av kartongen leverer skjermen meget bra fargegjengivelse, men litt vel lav kontrast. Etter kalibrering havner den imidlertid på utmerket nivå, og vi lyktes til og med å presse ned fargeforskjellene til fantastiske nivåer. Med tanke på skjermteknikken er skjermen også overraskende kjapp, noe som gjør at det kan fungerer også til spill. Takket være at man ikke benytter pulsmodulering får man ikke noe irriterende flimmer, og lysstyrken er relativt jevn over skjermområdet.

 

Asus PB279Q_product picture_F2

 

Konklusjon

Skjermen ser kanskje ikke så kul ut, men den er desto mer praktisk. Den kan justeres i alle ledd for å få bra ergonomi samt at man slipper både reflekser og flimmer fra skjermen. Man får mange innganger for bildekilder, men dessverre ingen ekstra USB-porter. Fargegjengivelsen er så bra at den ikke krever noen justering, men kontrasten bør man legge litt tid på for å få opp. Skjermen er dessuten en av de kjappeste. Generelt sett en bra og meget prisgunstig skjerm.

 

Asus PB279Q_product picture_R

 

Også i denne testen:

BenQ BL3201PT

Praktisk, men ujevn

Meget hyggelig å bruke til hverdags, men til fargekritisk jobbing strekker den ikke til.

Mange tilkoblinger samt både ekstra USB-porter og minnekortlesere. Praktisk fjernkontroll til skjermmenyene. Mange justeringsmuligheter.
Vel store fargeforskjeller for å kunne benyttes til kritiske oppgaver. Ujevn belysning over skjermområder.
Les hele testen

Eizo Flexscan EV3237

Kanonbilde for entusiaster

En praktisk skjerm med en fantastisk bildekvalitet som imidlertid savner proffens standarder.

Fantastisk fargegjengivelse og meget bra kontrastverdier. Jevn lysstyrke og ikke noe flimmer. Praktisk håndtering og ekstra USB-porter.
Støtter ikke Adobe RGB fargeområde. Ikke like mange justeringsmuligheter som konkurrentene. Smaker det så koster det.
Les hele testen

Dell Ultrasharp UP3214Q

Påkostet og proff

En litt vel seig prislapp, men bildekvaliteten er utmerket om man ikke er følsom for flimmer.

Fabrikkalibrert og egen programvare for enda bedre resultat. Utmerket bildekvalitet og kontrast. Både USB-port og minnekortleser.
Noen kan oppleve den som flimrende med lav lysstyrke. Prislappen er litt vel høy.
Les hele testen

Acer S277HK

Ufleksibel, men fargeekte

Holder man seg til UHD-oppløsning får man et utmerket bilde til prisen, men håndteringen er tvilsom.

Helt klart den peneste skjermen i testen. Fargegjengivelse og kontrast er utmerket til prisen. Avslappende flimmerfritt bilde.
Man kan ikke regulere høyde, vri eller rotere skjermen. Dårlig oppskalering av normaloppløsning og noe ujevn belysning. Ingen USB-porter.
Les hele testen

Samsung U32D970Q

Fargeekte, men kontrastsvak

Proff skjerm med utmerket fabrikkalibrering hvor kontrasten er dens eneste svakhet.

Pen design og kan justeres på alle ledd. Fantastisk fargegjengivelse rett ut av kartongen og proffe bildeinnstillinger. Behagelig for øyet uten flimmer.
Svartnivå og kontrast er dårligst i testen og responstiden er ikke i toppskiktet. USB-portene er unødvendig vanskelig å komme til.
Les hele testen
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vi har testet Netgears nye folkelige WiFi 7-mesh

Alle gode ting er tre

Mesh med Wi-Fi 7 gir bred og lynrask dekning

Samsung Galaxy Book 4 Edge er fin til studenter og folk på farten

Yoga på den kloke måten

Moderne CPU – gammeldags skjerm

Tett på perfekt begynner-PC

Er PC-en blitt klokere?

Fin datamaskin – sløv skjerm

Fire hodesett til din nye kontorhverdag

Personlig assistent med ChatGPT

Rekordslank dobbeltskjerms-PC