Tomtom har gått vekk fra sitt normale utseende i apparatene og har i stedet laget menyene i iPhone-stil slik at kontrasten ikke blir så stor mot andre applikasjoner. Den starter raskt og menyene føles kjappe.
Funksjoner
Det finnes mange muligheter når man skal velge destinasjon. Hjemadressen, lagrede favoritter, siste reisemål, utpekt posisjon på kartet, adressen til noen i telefonboken eller et interessepunkt. Derimot ikke koordinater. Men på den annen side, når man velger et interessepunkt, får man også muligheten til å ringe dit. Smart om man vil sjekke åpningstider eller bestille bord før man reiser.
Selvsagt kan man også taste inn adressen på vanlig måte. Landet er forvalgt og man kan hele tiden velge et av de siste stedene og gatene, noe som ofte minimerer hvor mye man må taste på det tross alt ganske lille tastaturet. Før man begynner å navigere, får man et kart over ruten slik at man kan forsikre seg om at det er riktig sted, samt en oversikt over avstand og kjøretid. Her kan man også velge å unngå ulike veityper eller legge til stopp på veien. Det finnes også valg for å sykle eller gå, men som vanlig innebærer dette bare at navigatoren da styrer unna for eksempel motorveier.
Navigering
Skjermbildet er velkjent fra Tomtoms apparater. Det er altså et tydelig kartbilde med få farger der man raskt oppfatter hvor man skal kjøre. I nederste kant finnes det hele tiden informasjon om hvor lang tid og hvor mange kilometer det er igjen, ankomsttid og hvor fort man kjører. Dessuten vises neste kjøreinstruksjon og hvor langt det er til den.
Heldigvis bruker applikasjonen IQ Routes, noe som gir et mer intelligent veivalg avhengig av tidspunkt og meget gode beregninger av når man skal være fremme. Advarselen for fartsbokser fungerer godt, men spørsmålet om hvordan man skal oppdatere dem gjenstår.
Stemmeanvisningene finnes på mange språk og er stort sett identiske med apparatenes. De er noe stive, og iblant avbrytes de midt i frasen. Men fremfor alt mangler den opplesning av gatenavn og veier.
I det store og hele har Tomtom gjort en god jobb, og viste veien på stort sett samme måte som den vanlige navigatoren ville gjort. Det merkes imidlertid at dette er første versjon, da den iblant fant på merkelige ting som å foreslå at man skulle kjøre på feil side av veien. Skjermoppdateringen er litt rykkete, og som for Navigon, er ikke presisjonen den beste. Den henger ofte etter, slik at man får instruksjonene i siste sekund.
Konklusjon
Bedre presisjon og flere funksjoner står definitivt på ønskelisten. Det skal bli interessant å se hvor mye bedre Tomtom blir i kombinasjon med sin kommende bilmonteringsbase som skal ha bedre GPS-mottaker. I dag fungerer den ok, men leverer bare eksakt det man kan vente seg.
Også i denne testen:
Allerede rik på finesser
MobileNavigator 1.1
Navigon legger stadig til flere av de moderne funksjonene man finner i navigatorene deres. Men hva skal man gjøre med presisjonen?
Les videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 1 år! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
LB+ Total 12 mnd / 156,-
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser