QuietComfort Earbuds er de første trådløse øreproppene fra Bose som bærer det velkjente QuietComfort-navnet. Som tross alt er et sterkere varenavn enn QuietControl og SoundSport, som tidligere ørepropper har blitt kalt.
Denne gangen lover Bose oss et par ørepropper med like god aktiv støydemping som sine øreklokker NCH 700. Det er i så fall ingen liten bragt, ettersom støykanselleringen i ørepropper typisk er mindre effektiv enn i hodetelefoner. Kombinert med den mer effektive passive støydempingen har det likevel funket bra, men Bose tar den altså et steg lenger med QuietComfort Earbuds.
For å fysisk blokkere uønskede lyder har QC Earbuds fått putene som Bose kaller StayHear Max. Disse skal gi en myk, men tett forsegling. Flere mikrofoner brukes for å registrere, måle og sende gjenværende støy til en egen elektronisk brikke, med en ny algoritme. Øreproppene lager et presist motsignal i løpet av en brøkdel av et millisekund.
Grandiose
Det er ingenting med QC Earbuds som er diskrete. Etuiet er gigantisk, og ikke noe for trange bukselommer. Selve husene til proppene er også store, men for at ikke overvekten skal få dem til å falle ut, er de utstyrt med behagelige silikonvinger som festes på innsiden av ørekanten. Det funker, for proppene oppleves ikke som tunge, og man får aldri følelsen av at de skal falle ut.
Brukervennlighet
QuietComfort Earbuds kan lades trådløst med Qi-lader. Bose-appen gjør tilkobling spesielt enkelt, og her kan du navngi proppene og få hjelp til riktig passform. Her justeres også mengden støydemping, eller omgivelseslyd.
En litt kul greie er at begge funksjoner styres med samme spak i appen. Helt til venstre slippes lyder mest mulig gjennom, lengst til høyre er støykansellering på maksimalt. Så har du alle stegene imellom. Tre favorittnivåer kan lagres, som du kan veksle mellom ved å dobbelttrykke på venstre ørepropp.
Og, ja, støydempingen er virkelig god, og Boses viktigste kort å spille på.
Talekvalitet
Man skulle tro at med så avanserte mikrofoner og elektronikk som trengs til støykansellering av dette kaliberet, så må talekvaliteten være førsteklasses. Derfor er det skuffende at lyden av min egen stemme gjennom øreproppene faktisk er blant de dårligste i klassen.
Man hører hva som blir sagt, men stemmen ligger hele tiden på kanten og truer med feedback. Det er skarpt og ubehagelig å høre på, og med digitale artefakter fra DSP-en. Dette kan forhåpentligvis løses med en fremtidig oppdatering av programvaren.
Lydkvalitet – musikk
Lyden av Bose QuietComfort Earbuds er ganske klar, det er ingenting som låter innestengt eller maskert. Stemmen til Jessie Reyez i andre vers på F2020 av Avenue Beat er uproblematisk å henge med på, den er tydelig og godt fremme i lydbildet.
Ulempen er at Bose-proppene oppleves som nokså harde og skarpe i klangen. Det er en litt vel ivrig hevelse i øvre mellomtone, som gjør at hvert kantslag på skarptromma smeller i øret, det låter på grensen til gnagende. Basstonene er på sin tid både rene og samtidig fysiske, men det er ikke spesielt behagelig å spille høyt på Bose-proppene.
Du får med andre ord ikke kraftigere og tøffere lyd fra de gigantiske øreproppene. Eller lengre batteritid fra det store ladeetuiet.
Til sammenligning låter Sennheiser CX 400BT bedre avstemt og oppløst i toppen, og den mer direkte konkurrenten til Bose – Momentum True Wireless II – er enda mer musikalske og mer detaljert i diskantområdet.
Konklusjon
Bose QuietComfort Earbuds er premium ørepropper hvor ingeniørene har brukt alle sine krefter på en overlegen støykansellering. For denne er virkelig førsteklasses, her kan du nesten stå midt ute på en byggeplass uten å bli plaget av støy. Imponerende.
Mindre imponerende er lydkvaliteten på musikk, som er litt for skarp og uoppløst i forhold til prislappen. Her er konkurransen beinhard, og det er ikke vanskelig å komme på konkurrenter som låter bedre. Talekvaliteten er også skuffende.
Når man legger til at Bose-proppene koster såpass mye mer enn flere konkurrenter som er bedre, så havner de dessverre et godt stykke ned på tabellen.
Også i denne testen:
Sennheiser CX 400BT
Nedstrippet favoritt
Med CX 400BT har Sennheiser tatt utgangspunkt i sin toppmodell og fjernet alle unødvendige tilleggsfunksjoner for å få ned prisen.
X by Kygo Xellence
Kygos beste ørepropper
X by Kygo sikter høyere med premium øreproppene Xellence, og lykkes stort sett godt.
Jabra Elite 85t
Liten luksusmodell med støydemping
Jabras største ørepropp-modell heter Elite 85t og er egentlig ganske liten. Men den er fylt med gode løsninger.
Sony WF-SP800N
Sony-propper for aktive brukere
Sony tilbyr et rimeligere og oppdatert alternativ til sitt smått utdaterte flaggskip.
Huawei Freebuds Pro
Klonene angriper
Det har kommet så mange skamløse Airpods-kopier at man ikke lenger reagerer. Dette er meget mulig den beste av dem.
Les videre med LB+
Nyttårstilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd
Tilgang til ALT innhold i 6 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser