Sudio E2 har både appstyring, hvor du kan skru av og på støykansellering og omgivelseslyd, og dessuten en 6-bånds grafisk equalizer for å stille lyden som man ønsker. Man kan også velge mellom seks ulike forhåndsvalg, blant annet Balanced (uten EQ), Bass, Voice og Podcast. Av en eller annen grunn forsvinner nesten bassen når EQ-en aktiveres, så selv om du velger Bass, blir lyden vesentlig slankere enn med EQ deaktivert. Jeg vil derfor anbefale å bare la denne være.
Øreputene i størrelse M, som sitter på, tetter ikke helt i ørene mine, L funker bedre – og sørger for lik bass i begge ører.
Lyden av Sudio E2
Sudio E2 har helt grei lyd, med en fyldig men likevel balansert bass som sin største fordel. Sangstemmer kommer greit frem, alt låter helt ok. Men dessverre har Sudio ikke spandert på verken aptX eller AAC, så den mindreverdige SBC-kodeken er alt du får. Det gjør at det låter flatere og mer endimensjonalt, spesielt i overtonene.
Øreproppene har et ess i ermet, i form av Dirac Spatial Audio, som gir en diskret 3D-effekt. Men ikke mer enn at det fortsatt føles ut som stereo, og på mye musikk gjør det at man ikke i samme grad savner de ekstra lagene i overtonene som aptX og AAC gir i forhold til SBC. Dirac-lyden ødelegger heller ikke spesielt for faseresponsen og dermed følelsen av hurtighet i elektroniske bassrytmer. Det sklir litt ut, men ikke mer enn at det fortsatt funker.
Spatial Audio funker også fint på film. Flaggermussvermen i åpningsscenen av første episode av Castlevania på Netflix føles som den er litt mer rundt hodet, enn inni hodet. Og filmmusikken brer seg litt mer utover.
Alt i alt er Sudio E2 noe basstunge, og de kunne godt åpnet seg enda mer helt i toppen. Noe de nok ville gjort om de hadde aptX eller AAC.
Talekvaliteten er helt greit, men litt lukket. Støy i bakgrunnen undertrykkes ok, men da låter samtidig stemmen brukeren noe mumlende. Sudio havner helt midt på treet på talekvalitet.
Også i denne testen:
Marshall Minor III
Fet design, slank lyd
Marshall Minor III er blant de tøffeste trådløse øreproppene, rent utseendemessig. Lydmessig snubler de dessverre før målstreken.
Belkin Soundform Rise
Lite brukervennlig
Belkin Soundform Rise har god og balansert lyd, som funker bra på "alt" av musikk. Men en irriterende skavank ødelegger hele opplevelsen.
OnePlus Nord Buds
Glimrende lyd for pengene
Med Nord Buds har OnePlus styrt unna ekstrafunksjoner, og prukt pengene der de trengs mest: nemlig på lyden.
Samsung Galaxy Buds2
Samsungs beste
Samsung Galaxy Buds2 gjør veldig mye bra, har god og fyldig lyd – og låter enda bedre for brukere av Samsung-mobil.
JBL Tune 230NC
God på musikk, enda bedre på tale
JBL Tune 230NC har bedre talekvalitet enn mange andre, og lydmessig stiller de også sterkt. Spesielt med sin gode EQ.
Urbanears Boo Tip
Bare helt ok
Urbanears Boo Tip sitter godt i ørene, og er enkle å bruke, Men de er totalt frie for spennende finesser, og lyden er også forglemmelig.
JBL Tune 130NC
Det store varpet
JBL Tune 130NC er blant de aller mest vellydende øreproppene under tusenlappen, spesielt etter litt EQ-justering.
Skullcandy Indy ANC
For den som liker bass!
Skullcandy Indy ANC har plenty med trøkk i bassen, og nå er endelig også aktiv støykansellering på plass.
Creative Outlier Pro
Prispressende multikunstner
Creative Outlier Pro retter opp i svakhetene fra sine brødre, og byr på god lyd og en fantastisk batteritid. Men med batteriet vokser også størrelsen.
Les videre med LB+
Årets beste tilbud
Tilgang til ALT innhold i 4 uker for 4 kr
LB+Total måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder (Mest å spare)
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser