TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Thomson Lucid er en gjennomsiktig OLED-TV

Thomsons nye OLED-TV har en skjerm du kan se på - eller tvers igjennom.

Skrevet av / 16.09.24 - 15:00
Thomson Lucid er en gjennomsiktig OLED-TV

Den europeiske produsenten Thomson var blant de mange TV-utstillerne under årets IFA-messe i Berlin. En av de store «showstopperne» var den gjennomsiktige OLED-TV-en Lucid.  Thomson har vist prototyper av denne «transparente» OLED -TV-en på messer tidligere, men nå mener de alvor med å sette den i produksjon.

Thomson Lucid OLED 

Thomson Lucid leveres i en skjermstørrelse på 55-tommer og bruker et 4K OLED-panel fra LG Display. Den kan altså brukes til å se TV når den er på, og når skjermen er skrudd av kan du se tvers igjennom den. Bildekvaliteten, kontrasten og da spesielt svartnivået (!) blir naturligvis kraftig påvirket av at det ikke er noen svart bakgrunn.

Bruksområdet for denne TV-en skiller seg derfor fra den gemene hop, men vi ser for oss at den kan fungere glimrende som blikkfang og infoskjerm i en lobby, eller når du vil ha en TV-skjerm som ikke skjermer for utsikten. Ifølge Thomson skal denne modellen nå være leveringsklar til en pris på rundt 4000 euro.

Annonse
Thomson Lucid OLED-TV. (Foto: Thomson)

Bredt utvalg av LCD, MiniLED og OLED TV-skjermer

I tillegg til Lucid viste Thomson også en rekke mer «jordnære» TV-modeller som kan tiltale den jevne forbruker. Produsenten forteller oss at de har lykkes med å kapre en liten men viktig markedsandel i Norden, spesielt når det gjelder prisgunstige LCD-skjermer med Google TV. Blant annet har den nye Thomson QLED Pro-modellen allerede vist seg meget populær her hjemme. Den leveres nå i skjermstørrelser fra 43 og helt opp til 100 tommer, og er spesielt rettet mot sport og gaming med en oppdateringsfrekvens på opptil 144Hz.

P1040509 P1040505 P1040504 P1040510
<
>
Thomson Camping TV med 12 volts adapter. (Foto: Audun Hage)

Lages i Europa

Thomson er kjent for å legge større vekt på brukervennlighet og byggekvalitet i stedet for å overlesse TV-ene med unødvendige finesser. Produsenten har blant annet en egen linje de kaller «Easy TV» som er skrapet for overflødige smart-funksjoner. Thomson leveres også en designmodell med hvit ramme, og en egen serie med 12-volts adapter for camping. Når det er sagt, fikk vi også se mer avanserte OLED og MiniLED-modeller fra Thomson under IFA, i tillegg til en egen streaming-boks med Google TV.

Selv om mange av komponentene kommer fra underleverandører, understrekes det at produktene lages og ferdigstilles på Thomsons egen fabrikk i Ungarn, og kommer med utvidet 3 års garanti.

https://tv.mythomson.com/

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Nyhet!

LB+ Total uke

Tilgang til ALT innhold i en uke

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home i en måned

Populært!

LB+ Total 12 mnd

Tilgang til ALT innhold i et år (Mest å spare)

39,- / for 1 uke
49,- / for 30 dager
137,50 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonse

Sony tar grep etter klager

På ramme alvor?

Store visjoner fra Hisense

Samsung viser årets TV- og projektornyheter på IFA

Sjekk hva TCL dro opp av hatten på IFA-messen

OLED-TV fra Hisense

"Alle" vil ha større enn 55 tommer

TCL lanserer ny storskjerm-TV i Norden

TCLs «The Frame»-konkurrent lansert i USA

Mer OLED, mindre LCD fra LG i fremtiden

Her er TCL 115QM891

Ser dette bildet kjent ut?

Scroll to Top