TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Samsung vil satse tungt på premium og high-end TV i fremtiden

Vil satse tungt på QLED- og OLED-skjermer fremover.

Skrevet av / 01.08.24 - 10:00
Samsung vil satse tungt på premium og high-end TV i fremtiden

Samsung Electronics har nylig kunngjort resultatene for andre kvartal 2024, og TV/AV-avdelingen, kjent som Visual Display & Digital Appliances, har oppnådd betydelige økonomiske resultater. Avdelingen rapporterte en konsolidert inntekt på 14,42 billioner KRW (114 milliarder NOK) og et driftsresultat på 0,49 billioner KRW (3,8 milliarder NOK).

En betydelig økt etterspørsel etter TV-er, drevet av globale sportsbegivenheter, har bidratt til det økte salget. Samsung har styrket sin ledende posisjon i premiumsegmentet ved å lansere et bredt spekter av nye TV-modeller, inkludert Neo QLED, OLED og Lifestyle-skjermer(inkludert kjente og folkekjære modeller som The Frame). Disse produktene skal ha spilt en viktig rolle i selskapets suksess, spesielt i premium- og high-end-segmentet.

Til tross for dette, falt lønnsomheten noe, hovedsakelig på grunn av økte kostnader og høyere panelpriser ifølge Samsung. Den sørkoreanske produsenten påpeker også «skjerpet markedskonkurranse» som en utfordring, sannsynligvis fra konkurrenter som landsmannen LG Electronics, og kinesiske merker som Hisense og TCL.

Annonse

Satser videre på OLED, QLED og Lifestyle TV

I pressemeldingen fremgår det at Samsung vil satse ytterligere på premium-segmentet i 2024, med flere kampanjer i løpet av høysesongen. Selskapet ønsker også å utnytte sine styrker innen kunstig intelligens (AI), forbedret sikkerhet, innovativ design, og smarthjem-funksjoner gjennom Samsung SmartThings. Dette innebærer at vi kan forvente å både se og høre mer om populære modeller som The Frame, OLED- og QLED-TV-er gjennom høstsesongen. Derimot nevnes det ikke noe spesielt om «ultra high-end» modellene med MicroLED, men vi antar Samsung har en plan for disse også, på sikt.

Samsung har blant annet lansert en ny 2024-modell av The Frame, i tillegg til flere nye OLED- og QLED-TV-er med både 4K- og 8K-oppløsning. Lyd & Bilde har testet noen av disse, og flere er på vei inn til test!

PS. Samsung Electronics-konsernet omfatter også andre produkter, som harddisker, minnebrikker, chips, kamerasensorer, OLED PC-skjermer og smartmobiler. Totalt rapporterte selskapet en konsolidert inntekt på KRW 74,07 billioner (588 milliarder NOK) og et driftsresultat på KRW 10,44 billioner (82 milliarder NOK) i andre kvartal.

Les også Er dette Samsungs beste TV hittil? Samsung QN900D er en kostbar fornøyelse, men kvitterer med kjempelekker design og en sylskarp bildekvalitet som vi knapt har sett maken til.
Les også Hvilken er den beste OLED-TV-en i 2024? To av årets mest spennende toppmodeller braker sammen i en prestisjefylt TV-kamp. Hvilken OLED-TV-gir den aller beste bildekvaliteten – Samsung S95D eller LG OLED G4?
Les også Paris 2024 – De beste TV-ene til sommer-OL Snart tennes ilden i Paris! Har du husket å skaffe deg ny TV-skjerm til sommerens store idrettsfest?
Les også Samsung: Nå kommer den nye The Frame-modellen Samsung skifter ut sin mest populære TV - her er noen av forskjellene.
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Nyhet!

LB+ Total uke

Tilgang til ALT innhold i en uke

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home i en måned

Populært!

LB+ Total 12 mnd

Tilgang til ALT innhold i et år (Mest å spare)

39,- / for 1 uke
49,- / for 30 dager
137,50 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonse

Sony tar grep etter klager

På ramme alvor?

Store visjoner fra Hisense

Samsung viser årets TV- og projektornyheter på IFA

Sjekk hva TCL dro opp av hatten på IFA-messen

OLED-TV fra Hisense

"Alle" vil ha større enn 55 tommer

TCL lanserer ny storskjerm-TV i Norden

TCLs «The Frame»-konkurrent lansert i USA

Mer OLED, mindre LCD fra LG i fremtiden

Her er TCL 115QM891

Ser dette bildet kjent ut?

Scroll to Top