TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Philips OLED+959 AMBILIGHT TV er nå tilgjengelig

Den nye toppmodellen OLED+959 skal sette en ny standard for TV-ytelse fra Philips.

Av / 09.10.24 - 11:00
Philips OLED+959 AMBILIGHT TV er nå tilgjengelig

Vi fikk en sniktitt allerede i januar, men nå er Philips sin nye flaggskip-modell OLED+959 endelig klar. Den nye toppmodellen slippes i butikkene nå i oktober, og kommer med en spennende cocktail av finesser.

959-modellen bruker et nytt META 2.0 OLED-panel med MLA-teknikk for ekstra høy lysstyrke. Bildebehandlingen håndteres av en kraftig 8. generasjons P5 AI Dual Engine videoprosessor, som angivelig er full av AI-drevne bildeforbedringer. Men det er bare halve historien, for 959 kommer også med et nytt og avansert «Ambilight plus» LED-arrangement, i tillegg til potente B&W-høyttalere.

OLED+959 kan monteres på veggen eller stilles rett på gulvet med det minimalistiske stativet i aluminium og stål. (Foto: Philips)
Les også Her er Philips 2024 TV-modeller Philips OLED909 har et ekstra lyssterkt OLED-panel - mens OLED959 har ny Ambilight Plus, og skreddersydd lyd fra B&W.

Ambilight plus og lyd fra Bowers & Wilkins

Tro det eller ei, men Philips sitt populære omgivelseslys feirer 20 år i år: Det hele begynte i september 2004 på IFA-messen i Berlin, med et bredt utvalg av Ambilight-utstyrte LCD- og plasma-TV-er. Dette vil Philips naturligvis feire med en ny versjon kalt Ambilight plus, på den nye OLED+959.

Med Ambilight plus introduserer man spesielle «kuppelformede» linser sammen med lysdiodene på baksiden, som bidrar til bedre og mer presis («multi-dimensjonal») spredning av omgivelseslyset. Antallet LED-soner har økt, for å kunne følge handlingen i skjermbildet enda tettere.

Philips-skjermen har selvfølgelig også integrert lyd fra Bowers & Wilkins(herav plusstegnet etter OLED i modellbetegnelsen), men det er ikke en vanlig lydlist vi snakker om.

Annonse

Hele 18 høyttalerelementer (inkludert høydekanaler og «subwoofer») er spredt rundt om på TV-innrammingen, slik at systemet totalt kan by på 5.1.2 kanalers surroundlyd. Den totale utgangseffekten skal ligge på 102 Watt, hvilket er ganske imponerende for en TV. Høyttalerne er dekket av et skifergrått Kvadrat Audiomix-stoff.

Philips-OLED959-05 Philips-OLED959-04 Philips-OLED959-03
<
>
(Foto: Philips)

Skreddersydd for gaming

Den nye modellen kommer med et moderne Google TV-brukergrensesnitt. Philips hevder også at OLED+959 skal gi en spillopplevelse på flaggskipnivå. TV-skjermen støtter skjermfrekvenser opptil 144Hz med VRR, inkludert HDR-formatet Dolby Vision for gaming. Den dedikerte spillmodusen lover en lav forsinkelse på 5ms og 13ms for 120Hz/60Hz. Philips har også utviklet en egen bevegelsesutjevning for gaming (Smooth Motion), som kan aktiveres uten å skape for mye forsinkelse  (31ms).

OLED+959 har også fått en forbedret Game Bar-meny full av avanserte finesser. Philips har lagt til en egen senterzoom og kantforsterker, i tillegg til Cross Hair, Shadow Enhancer og Color Filter som finnes på andre premium Philips-TVer.

Spillere kan også raskt justere bilde, lyd og Ambilight-innstillinger og lagre valgene i opptil ti ulike spillprofiler. HDMI-lyd/videostatusinformasjon overvåkes også og tilbyr en diskret FPS-indikator for å overvåke ytelsen til det valgte spilloppsettet.

Pris og tilgjengelighet

Philips OLED+959 blir tilgjengelig hos utvalgte forhandlere i midten av oktober, og den kommer interessant nok bare i én skjermstørrelse – 65 tommer. Prislappen er definitivt i high-end klassen, og plasserer 65OLED959 noe høyere enn konkurrenter som LG OLED G4, Samsung S95D og Panasonic Z95A.  Men så blir nok dette en TV-opplevelse for de riktig kresne, også med tanke på lyd. Vi gleder oss til å teste hvordan Philips-skjermen står til forventningene.

Veil. pris Philips 65OLED959: 59.990 kr

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Kun 4 kr!

Høsttilbud

Tilgang til ALT innhold i 4 uker

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home i en måned

Populært!

LB+ Total 12 mnd

Tilgang til ALT innhold i et år (Mest å spare)

4,- / for 4 uker
49,- / for 30 dager
137,50 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonse

Philips feirer 20 år med Ambilight og lanserer ny flaggskip-TV

Kan det friste med en "transparent" OLED-TV?

Sony tar grep etter klager

På ramme alvor?

Store visjoner fra Hisense

Samsung viser årets TV- og projektornyheter på IFA

Sjekk hva TCL dro opp av hatten på IFA-messen

OLED-TV fra Hisense

"Alle" vil ha større enn 55 tommer

TCL lanserer ny storskjerm-TV i Norden

TCLs «The Frame»-konkurrent lansert i USA

Mer OLED, mindre LCD fra LG i fremtiden

Lyd & Bilde