Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
L&B Julekalender: Luke 08Delta

Nå kan du snakke til Apple TV

Den nye modellen får touch-fjernkontroll, Siri stemmestyring og spill!

Skrevet av / 09.09.15 - 20:00
Nå kan du snakke til Apple TV

Apple hadde som vanlig mange nyheter å dele i San Francisco, men et produktene av sjefen selv, Tim Cook virket ekstra begeistret for, var den nye Apple TV. En ny fullverdig, frittstående TV med eplelogo lar fortsatt vente på seg – i stedet virker det som Apple er mer opptatt av å tilby en enkel måte å gjøre våre eksisterende TV smartere.

Skjermbilde 2015-09-09 kl. 19.57.33

– TVens fremtid er apps, mener Tim Cook, og viser til at mye av underholdningen vår nå kommer via applikasjoner som Netflix og HBO, samt egne applikasjoner fra kringkastere og TV-kanaler. En moderne TV må være interaktiv, og by på en positiv brukeropplevelse som binder alt dette innholdet sammen. Til det trengs det en ny plattform.

Nye Apple TV er en kraftig enhet basert på det nye operativsystemet TV OS, som slekter på iOS plattformen fra mobil og nettbrett. Dette vil gjøre app-utviklerne i stand til å tilby kompatible applikasjoner til både mobil og TV.

Skjermbilde 2015-09-09 kl. 20.21.23

Apple har i kjent stil gjort avtale med Netflix, HBO, Hulu og en rekke andre innholdsleverandører, som har laget skreddersydde applikasjoner for Apple TV. Egne sports-applikasjoner fra amerikanske storheter som Major League Baseball og National Hockey League er også på vei, og vil tilby direktesendte såvel som catchup-basert sportsinnhold. Apple TV er selvfølgelig også linket opp mot Apple Music, for å være en effektiv musikkspiller i stua.

apple tv spill apps

Spill ser også ut til å bli en viktig del av Apple TV. TV OS er allerede gjort tilgjengelig for en rekke spillutviklere. Apple hadde invitert noen av disse opp på scenen for å demonstrere sine nyeste titler på TV-skjermen. Men hvordan styrer man det hele? Her kommer den nye fjernkontrollen inn i bildet.

Ny touch fjernkontroll

apple tv remote

Den nye Apple TV fjernkontrollen får innebygd gyrosensor og akselerometer.  Foto: Apple
Den nye Apple TV fjernkontrollen får innebygd gyrosensor og akselerometer.
Foto: Apple

Den nye Apple TV fjernkontrollen får innebygd gyrosensor og akselerometer a la Nintendo Wii, samt trykkfølsom pekeflate som forenkler navigeringen gjennom innhold. Den tillater også mer avanserte manøvere som sveiping og «slashing» på spill.

 

 

Fjernkontrollen kommer også med Siri: Den velkjente stemmestyringen kjent fra iPhone ser ut til å bli en viktig del av Apple TV. Søkefunksjonen skal gjøre det enklere å finne noe severdig på TV-skjermen. Spør om noe bra action, og Siri søker gjennom alle tilgjengelige tjenester, slik som Netflix, HBO og ditt eget iTunes-bibliotek, etter alternativer i ulike sjangre. Fiffig! Det blir spennende å se om og når søketjenesten blir tilgjengelig på norsk.

Ikke Ultra-HD

Den nye Apple TV-boksen er begrenset oppad til Full HD-oppløsning, men er like fullt en kraftig enhet med 64 bits A8 prosessor, wi-fi/ethernet og HDMI-utgang med kapasitet for 1080p/60fps. Fjernkontrollen kan styre TV-ens av/på knapp og lydstyrke via HDMI CEC, og lades via Lightning-kontakt lik som på iPhone.

apple tv

Nye Apple TV kommer i to utgaver med henholdsvis 32 og 64 gigabyte innebygd flashminne, til 149 respektive 199 dollar. Den er tilgjengelig i 80 land innen oktober, og i 100 land innen året er omme. Det nye TV OS-et er gjort tilgjengelig for utviklere nå.

 

Maze Runner på den nye Apple TV. Foto: Apple
Maze Runner på den nye Apple TV.
Foto: Apple

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Her er TCLs nye toppmodeller

CES 2024: LG vinner hele 33 innovasjonspriser

Her er TV-ene vi fant på tilbud under Cyber Monday

Hisense hever lista med ny flaggskip-TV

Ny 98" Samsung-TV klar for Norge

TIME: LGs trådløse OLED kan endre livene våre

Avansert nanoteknologi som ga bedre TV-bilde vant Nobelprisen

Nå er den her

Fra knøttliten til kolossal: TCL MQLED80

Snart i butikk: Hisense 100" U7K

Kan en trådløs OLED-TV være verdt så mye penger?

Mer sofistikert kunst til The Frame

0
Scroll to Top