Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Netflix tetter VPN-hull

Norske Netflix-brukere skal ikke kunne bruke den amerikanske versjonen av strømmetjenesten.

Skrevet av / 05.01.15 - 18:30
Netflix tetter VPN-hull

Bruker du en VPN-tjeneste som Overplay, TorGuard eller UnblockUS til å lure Netflix til å tro du er amerikansk bruker? I så fall har du kanskje allerede opplevd problemer.

I hvert fald forteller det amerikanske nettstedet TorrentFreak, at mange brukere av tjenester som de ovennevnte i den senere tiden har opplevd store problemer med å få adgang til den amerikanske utgaven av Netflix.

Årsaken til at også mange norske brukere foretrekker den amerikanske fremfor den norske Netflix-utgaven er at utvalget av film og serier rett og slett er større i USA. Det skyldes at Netflix skal forhandle med film- og TV-produsentene om rettighetene til deres innhold i hvert enkelt land.

Som vi skrev i september i fjor, skulle filmbransjen i USA av samme grunn ha begynt å legge press på Netflix for å få strømmetjenesten til å gjøre mer for å blokkere utenlandske brukere fra å få adgang til amerikansk Netflix. Det anser de nemlig for å være en krenkelse av opphavsrettighetene på linje med piratkopiering, da Netflix altså ikke nødvendigvis har betalt for retten til å vise en bestemt film eller serie til brukere i land utenfor USA. Tidligere i 2014 ble strømmetjenesten Hulu presset til å blokkere utenlandske brukere av samme grunn.

Og derfor skal Netflix i følge TorrentFreak altså være i gang med å stikke en kjepp i VPN-hjulet. Blant annet melder VPN-tilbyderen TorGuard om et stigende antall brukere som klager over å ikke lenger få adgang til den populære strømmetjenesten. Men blokkeringen av TorGuards brukere var ikke permanent, og derfor sier en talsmann fra VPN-tilbyderen til TorrentFreak, at han tror Netflix er i ferd med å teste ulike muligheter for blokkering av brukerne.

TorrentFreak skriver videre at Netflix også tester andre metoder enn blokkering av kjente VPN-tjenesters IP-adresser – blant annet ved å forespørre brukerens nettleser eller mobile enhet om den aktuelle tidssonen og deretter sammenligne den geografiske posisjonen med den anvendte IP-adressen.

Netflix selv nekter imidlertid for ethvert kjennskap til VPN-blokkeringen. Til Engadget uttaler en talsmann fra strømmetjenesten, at man ikke har endret på den måten man håndterer trafikk fra VPN-tjenester.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Nå kan du gjøre et TV-kupp

TCL C855 går til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nå kan du se OLED-TV på flytur

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Se hva vi fant hos LG i Tyskland

Sniktitt på LGs nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer, noen større?

Nå i butikk: TCL X955-serien

Sniktitt på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Våre OLED TV-er er de beste til film

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top