TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Nå er det ikke lenge til IFA i Berlin

Når IFA i Berlin åpner i september, feirer verdens største elektronikkmesse 100-årsjubileum. Vi har tatt en titt på utstillerlisten.

Skrevet av / 23.07.24 - 14:28
Nå er det ikke lenge til IFA i Berlin

Om litt over en måned braker det løs i Berlin. Den 6. september åpner IFA-messen dørene for publikum. Det blir stort på alle måter, og vi gleder oss.

IFA-messen er offisielt verdens største messe for hjemmeelektronikk. CES, som finner sted i Las Vegas i januar, pleier å tiltrekke seg litt flere besøkende, men når det gjelder antall utstillere og bredden av utstillere, er Berlin på topp.

Men i år blir det helt spesielt. IFA feirer nemlig 100-årsjubileum i år. Internationale Funk-Ausstellung, som bokstavene opprinnelig sto for, startet i 1924, og som navnet indikerer, handlet messen om det nye massemediet radio. Senere kom TV-en til. På messen i 1931 kunne de besøkende se en verdensdemonstrasjon av et system for opptak og visning av TV-bilder.

Annonse
I forbindelse med 100-årsjubileet har IFA-messen også fått redesignet logo og slagord: IFA står angivelig ikke lenger for Internationelle Funkausstellung (internasjonal radioutstilling!), men snarere Innovation für Alle – Innovation for All.

Listen over utstillere på årets IFA er lang, med rundt et par tusen selskaper så langt. Flere navn vil også bli lagt til før messen starter.

Blant de mest kjente aktørene på listen finner vi giganter som Samsung, TCL, LG og Panasonic, som vanligvis er representert med store stands, hvor vi gleder oss til å se høstens TV-nyheter. Konkurrenten Sony er derimot ikke å finne.

(Foto: gfu.de)

Blant TV-modellene som vises på IFA vil nok mye være kjent allerede fra tidligere messer og events, men produsentene pleier ofte å trekke noe nytt opp av hatten også, slik som flere skjermstørrelser eller en spesialmodell skreddersydd for det europeiske markedet.

Vi kan nok forvente oss et fysisk inntrykk av TCLs nye design-TV, A300 NXTFrame (med lyd fra Bang & Olufsen). Loewes nyeste luksus-OLED TV, Stellar, vil også være på plass. I tillegg har Thomson hintet om at de vil stille med et ferdig eksemplar av sin gjennomsiktige OLED-TV. Den blir spennende å se på (eller gjennom)!

Vi er spente på nyhetene fra de store TV-produsentene. Her er et bilde fra Samsungs stand i fjor. (Foto: Audun Hage)

Lyd var i sentrum for IFAs første messe i 1924, men i 2024 er listen over lydrelaterte selskaper forbausende kort. Blant dem er det også få vi kjenner til, og de fleste lager ikke direkte forbrukerprodukter, men er underleverandører – ta for eksempel britiske Frontier, som leverer teknologi til DAB. Altec Lansing er vi derimot spente på å se. Danske Canvas, som vi møtte i Las Vegas, har også varslet at de kommer til Berlin.

Men IFA er som sagt mye mer enn bare lyd. I de 21 utstillingshallene i Berlin (flere av dem i mer enn én etasje) kan du finne hjemmeelektronikk av alle mulige slag. Smart Home og datamaskiner er en stor del av det, og vårt søstermedie, L&B Home, vil selvfølgelig også være på plass for å rapportere om nyhetene.

Vi sender hele fire menn fra de to redaksjonene for å dekke så mye som mulig av nyhetsbildet.

ifa-berlin.com

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Nyhet!

LB+ Total uke

Tilgang til ALT innhold i en uke

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home i en måned

Populært!

LB+ Total 12 mnd

Tilgang til ALT innhold i et år (Mest å spare)

39,- / for 1 uke
49,- / for 30 dager
137,50 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonse

Sjekk hva TCL dro opp av hatten på IFA-messen

OLED-TV fra Hisense

"Alle" vil ha større enn 55 tommer

TCL lanserer ny storskjerm-TV i Norden

TCLs «The Frame»-konkurrent lansert i USA

Mer OLED, mindre LCD fra LG i fremtiden

Her er TCL 115QM891

Ser dette bildet kjent ut?

Mer premium-TV fra Samsung i 2024

Sjekk Samsungs grønnkledde design-TV

Stellar: Ny luksus-TV fra Loewe

IFA nummer 100 er rett rundt hjørnet

Scroll to Top