TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Loewe lanserer Stellar – ny flaggskip OLED-TV i betong

Med eksklusiv betongdesign og avansert MLA OLED-teknikk under panseret, kan dette bli en lekker TV for de kresne.

Skrevet av / 25.07.24 - 11:30
Loewe lanserer Stellar – ny flaggskip OLED-TV i betong

Det luksuriøse AV-merket Loewe har virkelig fått vind i seilene igjen. Den tyske fabrikken har nylig etablert sin egen produksjonslinje for OLED-TV i Europa, noe som muliggjør unike TV-design som ikke er mulig med ferdigproduserte OLED-moduler. Nå ser vi de første resultatene av denne kapasiteten med den nye flaggskipserien Stellar, som kombinerer en særegen utforming med high-end OLED-teknologi fra LG Display.

Dette er nok ikke TV-en for de mest prisfornuftige – men hvis du allerede har skapet fullt av Louis Vuitton-vesker, Dior og Versace, fungerer det jo dårlig med et billigmerke på TV-fronten. De som punger ut for Loewes seneste TV kan nok uansett glede seg til en helstøpt bildeopplevelse.

Annonse
Les også Loewe OLED-TV er nå "Made in Germany" Loewe er stolte av sin tyske produksjonskompetanse, og nå vil de produsere sine egne OLED-TV-er i hjembyen Kronach.

OLED-skjerm i betong!

Loewe Stellar-serien har en relativt unik og særegen design. Den sylslanke skjermen er dekket med betong(!) på baksiden, men det dreier seg ikke om en tykk betongplate, snarere et tynt deksel laget ved hjelp av avansert produksjonsteknikk.
Betongen påføres OLED-panelene på en måte som skaper særegne mønstre og gir et eksklusivt uttrykk. I tillegg har skjermen en innramming i børstet aluminium. Det sitter også en liten LED-lysstripe under skjermen som lyser opp Loewe-logoen når du slår på TV-en.

Stellar kan leveres med et motorisert gulvstativ som kan justeres via fjernkontrollen, eller et ultratynt veggfeste. Men å henge denne lekre skjermen rett på veggen kan virke mot sin hensikt – da vises jo ikke den lekre baksiden.

stellar 55 4@2x stellar 55 5@2x stellar 55 2@2x
<
>
(Foto: Loewe)

Topp moderne OLED-teknikk fra LG…

Da vi testet den forrige toppmodellen iconic bemerket vi at Loewe-skjermen hadde en fantastisk design, flott bildekvalitet og utsøkt kvalitetsinntrykk, men at den kanskje manglet noen finesser sammenlignet med andre toppmodeller. Derfor er det gledelig å registrere at Stellar-serien tilsynelatende hever standarden.

På bildefronten er Loewe-skjermen nemlig utrustet med den seneste OLED-teknologien fra LG Display, i form av et «MLA» (Micro Lens Array) panel med forhøyet lysstyrke. Teknikken består av bittesmå linser som bidrar til en markant forbedring av lysstyrken, uten økt strømforbruk. Loewe hevder at Stellar kan klare lysstyrker opptil 2000 nits (5% testvindu) som lover godt for HDR-kontrasten.

Les også Luksuriøs OLED-TV fra Loewe Loewe iconic er en av de lekreste TV-ene vi har sett, før vi en gang har skrudd den på.

…men operativsystemet kommer fra Samsung(!)

Mens forgjengeren iconic bruker operativsystemet VIDAA (fra Hisense), har Loewe valgt en annen retning med Stellar. Den nye skjermen er nemlig utstyrt med Samsungs velkjente Tizen OS, kjent fra produsentens egne modeller. Dette er et litt overraskende grep, siden også LG tilbyr sitt WebOS system til andre TV-produsenter – men likevel tillitvekkende. Med Tizen får Loewe tilgang til et bredt utvalg funksjoner, deriblant styringsappen SmartThings og strømmetjenesten Samsung TV Plus, som er full av «gratis» men reklamefinansierte TV-kanaler. Loewe har naturligvis sørget for å sette sin egen grafiske design og signatur på det hele.

Stellar kommer for øvrig med en innebygd 1TB SSD-lagring for opptak fra TV-ens trippeltuner. Den er utstyrt med fire HDMI 2.1 innganger og støtte for 4K/120 Hz (opptil 144Hz med gaming-PC), dedikert spillmodus og VRR.
På lydsiden har Stellar en innebygd «lydlist» langs bunnen av skjermen, med opptil 200 W effekt. Men vi gjetter på at flere Loewe-kunder også vil være interessert i en av produsentens separate surround-løsninger.

Les også Hvilken er den beste OLED-TV-en i 2024? To av årets mest spennende toppmodeller braker sammen i en prestisjefylt TV-kamp. Hvilken OLED-TV-gir den aller beste bildekvaliteten – Samsung S95D eller LG OLED G4?

Kommer i flere skjermstørrelser

Stellar skal produseres ved Loewes eget produksjonsanlegg i Kronach, og leveres i et bredt utvalg av skjermstørrelser som slippes gradvis i løpet av 2024. 42, 48 55 og 65 tommers utgavene skal allerede være tilgjengelig, og i løpet av høsten slippes det også 77 og 83 tommers. Ryktene sier at det også vil komme en real 97-tommer på sikt, men det kan drøye til 2025. (Vær obs på at MLA-teknikken kun er tilgjengelig i utvalgte skjermstørrelser)

Vi har ennå ikke fått bekreftet prisene i Norden, men europrisene ligger på henholdsvis 3299€ (42″), 3799€ (48″), 4299€ (55″), 5299€ (65″), 9999€ (77″) og heftige 19999€ for 83″. Vi ser frem til å ta en nærmere kikk på Loewe-skjermene under IFA-messen i september!

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Nyhet!

LB+ Total uke

Tilgang til ALT innhold i en uke

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home i en måned

Populært!

LB+ Total 12 mnd

Tilgang til ALT innhold i et år (Mest å spare)

39,- / for 1 uke
49,- / for 30 dager
137,50 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonse

Sjekk hva TCL dro opp av hatten på IFA-messen

OLED-TV fra Hisense

"Alle" vil ha større enn 55 tommer

TCL lanserer ny storskjerm-TV i Norden

TCLs «The Frame»-konkurrent lansert i USA

Mer OLED, mindre LCD fra LG i fremtiden

Her er TCL 115QM891

Ser dette bildet kjent ut?

Mer premium-TV fra Samsung i 2024

Sjekk Samsungs grønnkledde design-TV

Stellar: Ny luksus-TV fra Loewe

IFA nummer 100 er rett rundt hjørnet

Scroll to Top