Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Guide til årets nye TV-modeller

Årets nye TV-modeller er over oss. Denne gangen er de laget for å skinne om kapp med vårsola!

Skrevet av / 05.04.16 - 12:25
Guide til årets nye TV-modeller

April er tradisjonelt måneden da de første nye TV-modellene kommer for salg. Ut med de gamle 2015-modellene, inn med de nye og friske 2016-modeller! Denne våren blir kanskje ekstra frisk i så måte, da det er mye nytt å snakke om: Etter noen år på markedet har 4K-teknikken endelig blitt moden. Et nytt 4K Blu-ray format er i anmarsj, og vi har fått en ny videostandard (HDR) som ikke bare sørger for høyere oppløsning, men også gnistrende kontrast og glitrende farger. Det er i det hele tatt mye å glede seg til!

 

UHD er blitt modent, 3D fases ut

TV med Ultra HD oppløsning (3840 x 2160 piksler) er ikke lenger noe ”nytt”. Etter tre år på markedet er teknikken i ferd med å bli allemannseie, og de som ikke har en UHD TV allerede, vil med stor sannsynlighet velge det på sin neste TV. Det er ingen grunn til å la være: Prisene har sunket betraktelig, og du kan kjøpe en fullverdig 55” UHD TV for godt under 10.000 kroner. Full HD TV-ene vil fortsatt eksistere i de rimeligste prisklassene, men de fleste av disse er fjorårsmodeller som går et år til, før de fases ut.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Samtidig må vi si takk og farvel til 3D på mange årets modeller. Produsenter som Samsung og Philips har allerede valgt å fjerne finessen. Selv om 3D fortsatt nyter stor populæritet i kinoverdenen, er den ”ikke noe forbrukerne etterspør til hjemmebruk” i følge bransjen. Det at 3D ikke er del av den nye UHD Blu-ray standarden ble nok en spiker i kista for videre satsing på formatet.

 

Men ingen grunn til å felle tårer: Parallelt med at gammel teknikk fases ut, er TV-produsentene fullt i gang med lansere neste generasjons UHD TV!

 

HDR

Den hotteste trenden på TV-fronten i år er definitivt Ultra HD med High Dynamic Range. Dette er et begrep du må være forberedt på å høre mye om i 2016. Vi snakker om en  moderne videostandard, som gjør TV-skjermen i stand til å vise flere gråtoner og fargenyanser, kombinert med langt høyere kontrast og lysstyrke enn tidligere var mulig. Dette kan oversettes til mer virkelighetstro bilder.

 

Mens Ultra-HD ga oss flere piksler, handler HDR om ”bedre piksler”. Frem til nå har TV-ene på markedet vært basert på en gammel, helgarderende videostandard kalt REC 709 som går helt tilbake til bilderørs-TVens dager. Den definerer blant annet en maks lysstyrke (100 nits), og 8 bits farger som begrenser antall farge- og grånyanser i bildet. HDR er laget for å ta oss inn i fremtiden, med 10 bits fargeoppløsning og en lysstyrke på 1000 nits eller mer. Hvilket kan oversettes til over en milliard sømløse fargenyanser og livaktig, blendende lysstyrke fra sollys, flammer, eksplosjoner og lignende.

 

Definisjonen på en ekte HDR TV

Når sant skal sies, har noen av de beste TV-ene på markedet hatt evnen til å vise HDR en stund allerede. De første HDR TV-ene ble lansert på CES-messen i januar 2015. Problemet frem til nå har vært mangelen på en skikkelig standard. Men så sent som i desember 2015 kom TV-bransjen frem til et sett spesifikasjoner de kunne være noenlunde enige om: Ultra-HD Premium.

 

Bak Ultra HD Premium-standarden ligger en rekke krav som TV-en må oppfylle for å kunne være en vaskeekte HDR-TV.  Aller viktigst er kravet til lysstyrke og kontrast, som må være 1000 nits eller mer for en LCD-TV, mens en OLED-TV kan nøye seg med 540 nits eller mer for å oppfylle de samme kravene. Utover det må ha skjermen være i stand til å vise et visst fargespekter (90% av DCI P3 fargerommet) og støtte den nyeste HDMI-standarden 2.0a.

 

HDR til forvirring

Kravene kan være verdt å merke seg først som sist, for TV-produsentene har som vanlig klart å skape stor forvirring rundt HDR. Akkurat som man opplevde med Ultra HD og Full HD/HD ready da det først ble lansert, ser vi en tendens til å misbruke begrepet og feste det til TV-er som ikke nødvendigvis oppfyller kravene. Det som i utgangspunktet skulle være forbeholdt toppmodeller med svært god kontrast og lyskontroll, har blitt utvidet til å gjelde også rimeligere modeller, med tilnavn som ”HDR Ready”, ”HDR+”, HDR Pro” og lignende. Det behøver ikke nødvendigvis være negativt, da selv rimeligere TV-er kan dra nytte av økt kvalitet på signalet de får inn. Men hvor godt en slik ”HDR light” versjon holder mål mot en ekte HDR Premium TV, får vi først vite når vi har hatt dem på testbenken.

 

Smart TV: Brukervennlighet blir stadig viktigere

TV er ikke lenger bare en passiv tittekasse. Det har blitt en interaktiv underholdningsplattform på lik linje med mobilen, hvor apper som Netflix og YouTube er blitt vel så viktige (i mange tilfeller enda viktigere) enn tradisjonell kringkasting.  Faktisk ligner TV-ens brukergrensesnitt stadig mer på smartmobiler, med sine apps og interaktive finesser.

 

Det stiller enda høyere krav til minne, prosessor og lagringskapasitet. I tillegg må TV-produsentene jobbe enda hardere med god software som syr det hele sammen til en god brukeropplevelse. Her var det store forskjeller blant fjorårets TV-modeller, og vår spådom er at de bare blir større i år. Her har de store produsentene som LG og Samsung en naturlig fordel mot de mindre ressurssterke leverandørene. Samtidig ventes det at en oppgradert Android TV plattform (6.0) kan føre til økt konkurranse på smart TV-fronten.

 

Guiden

Årets TV-guide er som vanlig basert på tilgjengelig info før magasinet går i trykken. Vi har basert oss på et utvalg av de antatt mest populære modellene, hvor 4K-kompatible modeller er prioritert. Følg med på lydogbilde.no for oppdatert info om de ulike TV-produsentene!

 

Grunnet hyppige valutaendringer var det dessverre ikke mulig å innhente oppdaterte priser fra leverandørene. Vi anbefaler derfor å sjekke hos nettsteder som Prisjakt og Pricerunner for dagsaktuelle priser.

 

Samsung

 

Samsung er fortsatt den mestselgende TV-leverandøren i Norden, og en av trendsetterne innen design og utvikling.  I år slår de på stortromma med hele 4 HDR-kompatible modellserier!

 

Når man først skal ta pulsen på TV-markedet, er det naturlig å se på hva en gigant som Samsung foretar seg. Den koreanske produsenten har lenge vært en av de toneangivende produsentene når det gjelder design og funksjonalitet, men i fjor tok de også et viktig grep når det gjaldt bildekvalitet.

 

Vi snakker selvfølgelig om SUHD, som var Samsungs tilnavn på toppmodellene i 9000-serien. Bak navnet lå nye bildepaneler med avansert Quantum Dot teknologi, som gjorde det mulig å hente ut enda høyere ytelse fra den etter hvert aldrende LCD-teknikken. Resultatet var et bilde med imponerende kontrast og bredt fargespekter. TV-en ble godt mottatt av både forbrukere og testere, og vi endte med å kåre toppmodellen 78JS9505 til årets beste TV i high-end klassen.

 

Mer SUHD

Ikke overraskende er det denne suksessen Samsung ønsker å bygge videre på i 2016. I år innfører de SUHD-teknikken i mye større omfang: Alle modeller fra 7-serien og oppover vil nyte godt av den forbedrede bildekvaliteten, og vil dessuten være ”Ultra HD Premium” sertifiserte TVer. Det vil si at de møter kravene for optimal visning av 4K HDR video!

 

Forbedret smart-TV

Samsung hadde fjorårets desidert raskeste smart-TVer. Mye av dette er takket være kraftige quad core prosessorer, men også Samsung egenutviklede smart TV brukergrensesnitt  – Tizen – spilte en viktig rolle. I år har koreanerne jobbet for å gjøre TV-ene enda raskere og enklere i bruk, hvor prinsippet er at man å skal få tilgang til alle typer innhold direkte fra startskjermen. Systemet legger opp snarveier til de mest sette programmene og seriene, inkludert dem man finner på Netflix, Youtube og andre tjenester. I tillegg har de utviklet en ny Smart Control fjernkontroll som også kan styre andre enheter du måtte ha i TV-hylla.

 

Smart Home

Samsung ønsker også at TV-en skal stå sentralt i kontrollen av det smarte hjemmet. I løpet av året vil det komme nye apper for styring av belysning, alarmsystemer, overvåkningskameraer, babymonitorer og mye mer!

 

Modellserier

 

KS9505

Toppmodellen i Samsung-sortimentet er en buet high-end LCDTV med ekte, fullverdig LCD-baklys, laget for optimal visning av HDR videomateriale. Oppfølgeren til JS9505 har dessuten fått et nytt ”Ultra Black” frontglass med et belegg som reduserer gjenskinn fra omgivelsene og forbedrer kontrasten. Såkalt 360 Design innebærer at TV-en skal ser lekker ut fra alle vinkler, inkludert deksler og skjult kabelførsel på baksiden.

 

KS9505 leveres i buet 65” og 78” størrelse. En egen 88” spesialutgave blir også tilgjengelig under betegnelsen 88KS9805.

 

KS9005

Lillebror i 9-serien har også buet panel med Ultra Black filter, men bruker rimeligere kant-LED teknikk i stedet for toppmodellens bak-LED. KS9005 byr til gjengjeld på veldig lekker slankere design i ”Bezel-less” utførelse der skjermen går helt ut i kanten med knapt synlig ramme rundt. Den er også en fullverdig ”Premium” HDR TV med kapasitet for over 1000 nits lysstyrke.

 

KS9005 blir tilgjengelig i buet 49”, 55”, 65” og 75” størrelser.

 

KS8005

8-serien er blant Samsungs mest populære modeller. Her får man mye av teknikken fra 9-serien i en litt rimeligere utgave. KS8005 har en litt enklere kant-LED teknikk. Bortsett fra det har den spesifikasjoner som er veldig lik toppmodellene. En viktig forskjell er det likevel: Mens fjorårets serie var buet, er årets serie blitt flat igjen!

 

KS8005 kommer 49” , 55”, 65” og 75” størrelse, alle i flat fasong.

 

KS7005

7-serien fra Samsung blir ekstra spennende i år da den tilbyr mye bildemessig ”godis” på et lavere prispunkt: Ultra Black filter, 10 bits Quantum dot panel og 1000 nits lysstyrke. Viktigste forskjell er noe mindre påkostet design, et mindre avansert kantlys enn 8- og 9-serien, og litt færre skjermstørrelser.

 

KS7005 kommer i 49”, 55” og 65” størrelse. 7-serien kommer også i buet versjon under betegnelsen KS7505.

 

KU6xxx

6-serien fra Samsung er en av bestselgerne i Norden, kjent for høy ytelse til lav pris. Den er også den desidert største, med et bredt utvalg av modeller og utstyrsnivåer. Felles for alle KU6xxx-modellene er at skjermene har Ultra-HD oppløsning og støtter HDR via både streaming (Netflix/Youtube) og HDMI 2.0a inngangen. Merk at selv om 6-serien støtter HDR, har den for lav lysstyrke til å bli HDR Premium sertifisert. Ultra Black kontrastforbedringen glimrer også med sitt fravær på denne serien.

 

KU6675/KU6685 er en buet modell med påkostet 360 design, slank ramme og Y-formet fot. Active Crystal Color sørger for bredt fargespekter. 3 HDMI og Smart Control Remote.

 

KU6475/KU6455/KU6405 er flate modeller som leveres i størrelser fra 40-65 tommer.

 

KU6505 er buede modeller i 43”, 49”, 55”, 65”, og 78” størrelser, med Smart Control fjernkontroll. 3 HDMI.

 

Utvalgte veil. priser Samsung TV 2016:

UE65KS9505QXXE: 44 999 kr

UE65KS9005TXXE: 34 999 kr

UE55KS9005TXXE: 24 999 kr

UE65KS8005TXXE: 32 999 kr

UE55KS8005TXXE: 22 999 kr

UE65KS7505UXXE: 29 999 kr

UE55KS7505UXXE: 19 999 kr

UE60KS7005UXXE: 20 999 kr

UE55KS7005UXXE: 17 999 kr

 

 

 

 

LG

OLED-satsingen fra LG ser ikke ut til å ville avta: I år lanserer de sitt største OLED-sortiment noensinne!

 

Koreanske LG har i årevis vært Samsungs innbitte konkurrent. Forholdet mellom de to produsentene er ikke kjølig som mellom nord og sør, men tett på! LG har gjentatte ganger vist seg som en fremadstormende TV-produsent, og har i senere år gjort den banebrytende OLED-teknikken til sitt varemerke. I fjor lanserte de sine første OLED-TV med Ultra-HD oppløsning, og i år ønsker de å utvide sortimentet med flere, og etter hvert også rimeligere modeller.

 

Samtlige av 2016 OLED-modellene støtter HDR, og LG legger særskilt vekt på OLED-teknikkens bunnløse svartnivå og fargenyanser, som de hevder er overlegen selv de beste LED-LCD skjermer.

 

Men selv om OLED frontes kraftig utad, har ikke LG glemt de tradisjonelle LCD-LED modellene i år heller. Årets toppmodeller har til og med fått tilnavnet Super UHD! Et aldri så lite spark til Samsung og deres SUHD modeller? Uansett dreier det seg om toppspesifiserte skjermer med økt lysstyrke og fargespekter, klare for å vise HDR-video i all sin prakt.

 

Forbedret brukergrensesnitt: WebOS 3.0

LGs smarte TV-er kjennetegnes av den stilige pekefjernkontrollen Magic Remote som lar deg styre en musepeker rundt på skjermen. I år har de også gitt brukergrensesnittet WebOS en ansiktsløftning. WebOS 3.0 skal blant annet tilby bedre integrasjon med mobil, og kommer med en oppgradert fjernkontroll, som også kan styre eksterne enheter som TV-mottakere.

 

Modellserier

77G6

Flaggskipet i årets TV-sortiment heter OLED77G6. En buet toppmodell med 4K-oppløsning, HDR og en kraftig 4.2-soundbar på 60 watt! 77-tommeren er først og fremst en teknologidemonstrasjon, og LG regner nok ikke med å selge veldig mange på verdensbasis.

 

OLED E6

Rett under toppmodellen kommer en annen premium-modell med benevnelsen E6. Denne har også 4K-oppløsning, HDR, Blade Slim-design og ekstra lekker Crystal Back deksel på baksiden, men har i motsetning til E6 flat fasong, og en enklere 2.2 lydplanke på 40 watt.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

OLED C6

Her begynner det å bli interessant: C6 er en enklere og mer rendyrket OLED-modell uten lydplanke eller påkostet design. Til gjengjeld har den fullt fokus på bildekvaliteten. Buet modell i 55” og 65”.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

 

 

OLED B6

Dette blir trolig den mest spennende modellen fra LG i år: En rimeligere, flat OLED med UHD-oppløsning som også er Ultra HD Premium sertifisert! Den blir tilgjengelig i 55” og 65”.

 

UH950V

Dette blir toppmodellen blant ”Super UHD” LED-LCD skjermene fra LG i 2016, med et avansert baklys med lokal dimming, 10 bits farger og kraftig lydsystem utviklet i samarbeid med Harman/Kardon. Tilgjengelig i 55, 65 og 86(!) tommer.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

 

 

UH850V

Rett under toppmodelen kommer UH850V. Den får HDR Prime, Cinema Screen, Wide Color Gamut och Crescent Foot-stativ som de viktigste finessene. Tilgjengelig i 55” og 65”.

 

UH770V

Dette er en enklere LCD-modell som også kan lese HDR videosignaler, men ikke kan gjengi dem fullt ut i form av lysstyrke, kontrast og farger. Kommer i 49”, 55”, 60”, 65” og 75”.

 

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sony

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Sonys satser fortsatt på Android operativsystemet I sine nye smart TV-er. Toppmodellene i årets Bravia-lineup er også klargjort for HDR!

 

2015 markerte en viktig overgang for Sony: Fra å bruke sitt egenutviklede smart-TV brukergrensesnitt gikk de over til å bruke Android som operativsystem. Det innebar store forandringer i både menysystem og funksjonalitet. Mye var til det bedre, men samtidig kunne det hevdes at Sony-TV-ene mistet noe av ”identiteten” underveis. Tidlige testmodeller var preget av en del bugs, og samspillet mellom fjernkontroll og menysystem var ikke alt man kunne håpe på. Derimot var det lite å utsette på design, lyd- og bildekvalitet, som var lekker på alle måter.

 

For 2016 ser det ut til at Sony vil spille på de sterke kortene sine. De satser på en enklere og mer rendyrket TV-opplevelse! Brukergrensesnittet er forbedret og TV-ene kommer med en ny fjernkontroll. Samtidig skjer det ganske dramatiske ting på audio/video fronten.

 

Minimalistisk design

Det første vi registrerer er at de store, sidemonterte høyttalerne er borte vekk fra toppmodellene. Sony har i stedet valgt å gå for en slankere og mer minimalistisk design, inspirert av fjorårets designmodell X90C. De eksklusive Magnetic Fluid høyttalerne ga oppsiktsvekkende god TV-lyd, men var også en tung, plasskrevende og fordyrende løsning. De nye høyttalerne gir garantert slankere lyd, men gir også ekstra rom til høyttalere (eventuelt en lydplanke) ved siden av.

 

Videre er det interessant å merke seg at Sony ikke har gått inn som offisiell støttespiller til ”Ultra HD Premium” sertifiseringen av HDR-kompatible TV-skjermer. I stedet har de valgt å fronte sin egen HDR-logo. Sony hevder likevel at de i praksis vil møte eller overgå kravene, med over 1000 nits lysstyrke i toppmodellene.

 

Modellserier

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

BRAVIA XD93

Toppserien fra Sony i 2016 heter BRAVIA XD93. De nye Sony-skjermene har en imponerende slank fasong, og måler under 12 millimeter på det tynneste. På tross av de trange kårene har Sony lykkes med å skvise et LCD-panel med lokal dimming inn bak rammen. Teknikken kalles Slim Backlight Drive, og brukes i 55” og 65” modellen.

 

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Det virkelige flaggskipet fra Sony i år blir imidlertid Bravia XD94, en spesialutgave på hele 75 tommer. Denne får det vi regner som ”ekte” LED-baklys i form av separat grupper med lysdioder fordelt bak hele skjermen.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Bravia XD85 er arvtageren til fjorårets populære mellomklasse-serie X85C. Denne serien byr på mange av de samme finessene som X93C, men bruker et enklere bildepanel basert på tradisjonell kant-LED teknikk. En ting som er verdt å merke seg i år, er at XD85-serien er tilgjengelig i størrelser fra 55” og helt opp til 85”! Sistnevnte blir for øvrig med god margin den dyreste TV-modellen fra Sony i år, med en veiledende pris på 100.000 kroner. Ny TV til kinorommet?

 

 

Philips

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Philips satser videre på sine kjerneverdier i 2016: Android operativsystemet er forbedret, og Ambilight-lyset skinner som aldri før. I år får vi trolig også se den første OLED-skjermen fra Philips!

 

2015 ble ikke det beste året i Philips sin mangeårige TV-historie: Akkurat som for Sony bydde overgangen til Android på en del startvansker og forsinkelser. Men noen firmware-oppdateringer senere har det nye systemet blitt relativt stabilt. Mot slutten av året fikk vi også se noen TV-er med meget flott bildekvalitet, deriblant den nåværende toppmodellen 65PUS8601.

 

Philips startet derfor 2016 med å presentere nye mellomklasse-modeller, hvor teknikken fra toppmodellene er skalert ned i en mer gunstig prisklasse. Samtlige modeller fra den nye 6000-serien og oppover kommer klargjort for HDR-innhold via HDMI 2.0a, USB og streamingtjenester. De mer avanserte modellene kommer med baklysteknikken Micro Dimming Premium og kontrastforbedringen Bright Pro. Micro Dimming Pro analyserer bildet i 6400 soner for å gi økt kontrast i lokale partier på skjermen. Bright Pro innebærer ekstra lysstyrke opp mot 700 Nits.

 

Philips sin 9000-serie glimrer(!) med sitt fravær for modellåret 2016. Den klassiske toppmodellen med ekte LED-baklys har tradisjonelt vært regnet som en av de bildemessige godbitene i TV-verdenen. Dessverre er det usikkert om vi får se et tilsvarende LCD-flaggskip i 2016. I stedet har Philips vist frem prototyper på en mulig OLED-basert toppmodell. Om eller når denne modellen ser dagens lys er ikke bekreftet enda, og blir trolig ikke lansert offisielt før på IFA-messen til høsten.

 

Modellserier

PUS7601 blir den hittil høyest spesifiserte 2016-modellen. Den kommer i størrelser opp til 65” og får avansert Micro Dimming Premium baklys – for første gang i 7000-serien. Bildemotoren er den nye Perfect Pixel Ultra HD-prosessoren som inkluderar Premium Color, Perfect Natural Motion og Ultra Resolution Upscaling som til sammen byr på forbedrede farger, bevegelser og skarphet. Det at Philips bruker såpass tung bildebehandling i mellomprissjiktet, kan gjøre 7601-modellen til en tøff utfordrer.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

PUS7101/7181

Rett under 7601 kommer PUS7101 og PUS7181. Disse modellene har ikke like kontrastrike og lyssterke bildepaneler, men er likevel moderne skjermer med bredere fargespekter (Wide Colour Gamut) enn tidligere modeller.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

PUS6561 og 6501 er budsjett 4K-modellene I årets sortiment.

 

Ambilux

Sist, men ikke minst har vi designmodellen 8901 AmbiLux. Denne modellen er utstyrt med en ekstremversjon av Ambilight som tar omgivelseslyset til nye høyder. I stedet for fargelysdioder bruker den ni bitte små fargeprojektorer til å projisere opp et større og mer detaljert lys på veggen bak skjermen.

 

 

 

 

Panasonic

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Panasonic har en meget spennende modellinje for 2016. Toppmodellen DX900 leverer blendende sterk bildekvalitet!

 

Japanske Panasonic kan se tilbake på en lang rekke kritikerroste og prisvinnende TV-er, og nyter fortsatt en høy status hos de entusiastene som søker best mulig bildekvalitet. Årets modellutvalg er oppgradert for å dra nytte av de siste nyvinningene på bildefronten, nærmeste bestemt 4K-oppløsning i HDR-kvalitet!

 

De som har fulgt med timen, husker sikkert at Panasonic flørtet med OLED-teknikken tilbake i 2015.  Flaggskipet 65CZ950 leverte bilder i referanseklasse, men prisen ble dessverre i stiveste laget for de fleste! I år har Panasonic interessant nok valgt å gå tilbake til LCD-teknikk på sin toppmodellen. Grunnen til dette er antageligvis at de ønsker å kunne gjengi HDR-video med full lysstyrke (+1000 nits), men muligens også for å presse prisen ned til et mer komfortabelt nivå. Det hjelper ikke å ha den beste TV-en hvis ingen kjøper den!

 

Firefox OS

Panasonic har valgt en tilpasset versjon av Firefox som sin smart-TV plattform. Det nye brukergrensesnittet ble lansert i 2015 og har stort sett vært et vellykket skifte, der Panasonic har greid å beholde den gode brukervennligheten. Fjernkontrollen har som før store og tydelige knapper, og menysystemet er enkelt og forutsigbart. 2016-modellene kommer med en ny startskjerm (MyHomeScreen 2.0) hvor man selv kan arrangere menypunktene med snarveier til det man helst vil se på. Flere av Panasonic-modellene kommer med doble TV-tunere og mulighet for å ta opp programmer (PVR-funksjon) mens man ser på et annet.

 

4K Blu-ray spiller

Panasonic samarbeider tett med filmselskapene i Hollywood, og har som en av de første produsentene presentert en ny 4K Ultra HD Blu-ray spiller.

 

Modellserier

 

DX900

Den nye LCD-toppmodellen DX900 bruker et helt nytt og ekstra finmasket «honeycomb» LED-baklys. Lysdiodene bak panelet er delt inn i 500 individuelle soner, på en måte som reduserer lysblødningen fra sone til sone. Dette skal redusere typiske halo-effekten vi forbinder med bak-LED skjermer. Lysstyrken er ekstra høy, og fargespekteret bredt takket være et 10 bits bildepanel med hvit fosfor-teknikk. DX900 er i stand til å levere over 1100 nits – mer enn nok til å tilfredstille den nye Ultra HD Premium standarden. I tillegg hevder Panasonic at de kan bevare lysstyrken over et større skjermareal enn andre produsenter.

 

DX900 kommer i 58” og 65”.

 

DX800

800-serien fra Panasonic er som vanlig en høyt spesifisert serie som på flere punkter kan måle seg med toppmodellene. Unntaket ligger i bildepanelet, hvor det kostbare LED-baklyset er skiftet ut med en enklere kant-LED variant. DX800 er dermed ikke i stand til å gi like høy kontrast og svartnivå, men er like fullt en THX-godkjent, HDR-kompatibel TV med oppjustert lysstyrke i forhold til standardmodellene. Som man se, skiller DX800 seg også ut designmessig, med en lydplanke som nærmest svever under skjermen!

 

DX800 kommer i 58” og 50”.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

DX780 er en ny mellom-modell som forener mange av egenskapene til DX800 med en mer tradisjonell design. Deriblant et Super Bright Panel med økt lysstyrke. Kommer i 65”, 58”, og 50”.

 

DX700

Her er arvtageren til fjorårets prisgunstige og prisvinnende modellserie. DX700-serien byr på et oppgradert bildepanel med bredere fargespekter (10 bit) og kant-led teknikk med forbedret lokal dimming.

 

DX700 kommer i 58”, 50” og 40”.

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Her er fem ting smartklokken din bør kunne leve opp til

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top