TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Bang & Olufsen og TCL inngår strategisk partnerskap: Lanserer ny TV og lydplanke

Nå er det offisielt: Den nye design-TV-en fra TCL - med lyd fra Bang & Olufsen - kommer i løpet av 2024.

Skrevet av / 23.07.24 - 11:45
Bang & Olufsen og TCL inngår strategisk partnerskap: Lanserer ny TV og lydplanke

Bang & Olufsen og TCL Electronics har inngått et nytt, langsiktig lisensieringspartnerskap. Avtalen mellom to selskapene handler om å bringe «Audio by Bang & Olufsen» til TCLs premium og high-end TV-portefølje. De nye produktene vil bli distribuert globalt og i Norden gjennom en rekke TCL-forhandlere. Lisensavtalen gjelder fra juli 2024 og seks år fremover.

TCL Electronics er et av de største forbrukerelektronikkselskapene i verden, og den nye avtalen har potensialet til å bli et av de mest slagkraftige lisenspartnerskapene Bang & Olufsen har inngått, ifølge pressemeldingen fra B&O.

BO_TCL 240708_BO_Struer_10050
<
>
(Foto: B&O/TCL)

Lanserer design-TV og lydplanker med B&O-lyd

Det første produktet med felles TCL og B&O-signatur, A300 Pro NXTFRAME TV, ble kunngjort i Kina forrige uke og vil være tilgjengelig i slutten av juli på det kinesiske markedet. Den nye TV-en leveres med en lydplanke og subwoofer som er utviklet av Bang & Olufsen og TCL akustiske team. Og tar vi ikke feil, var det nok prototypen av denne modellen vi fikk en sniktitt på under et TCL-event i Warszawa rett før sommeren.

Annonse
Les også Her er TCLs "The Frame"-konkurrent TCL Art TV ventes til høsten, og får noen ganske spennende spesifikasjoner.

TCL A300W/A300 Pro

Ifølge TCLs kinesiske produktsider er A300 Pro-modellen tilgjengelig i skjermstørrelser på 65, 75 og 85 tommer. Flere størrelser (55″) kan komme etter hvert. Den nye modellen har en rekke interessante design-detaljer, slik som utskiftbare rammer (a la Samsung The Frame), en hylle bak til oppbevaring, og en stilig sokkel(Smart Floor Stand) med svingbare hjul. Disse selges separat, og det er for tidlig å si om de følger med til Norden.

TCL A300 Pro NXTFRAME TV (1) TCL A300 Pro NXTFRAME TV (5) TCL A300 Pro NXTFRAME TV (3) TCL A300 Pro NXTFRAME TV (2)
<
>
A300 Pro NXTFRAME TV (Foto: TCL)

B&O soundbaren som følger med A300 Pro-modellen er av typen 3.12 med totalt 9 høyttalere og en slank separat subwoofer. TCL Kina viser også en enklere modell (A300W) uten medfølgende lydplanke.

I tillegg til Bang & Olufsens verdenskjente lydoppsett og design, vil det nye produktet også inneholde BeoSonic, som er Bang & Olufsens proprietære digitale grensesnitt. Den skal angivelig gjøre det lettere å tilpasse lydopplevelsen til  egne omgivelser og preferanser.

– Et stort globalt potensial

Kristian Teär, administrerende direktør i Bang & Olufsen, er henrykt over det nye partnerskapet med TCL, og det kommersielle potensialet det har for selskapet. (Foto: Bang & Olufsen)

– Dette er et partnerskap med stort globalt potensial for begge merkene. Vi vil samarbeide for å bringe førsteklasses lydopplevelser til TCLs kunder og forbedre den generelle produktopplevelsen,» sier Kristian Teär, administrerende direktør i Bang & Olufsen. Samtidig er dette et ytterligere bevis på vår forpliktelse til å utvide vår lisensieringspartnerskapsvirksomhet i tråd med vår strategi og som angitt i våre mellomlangsiktige finansielle ambisjoner.

Zhang Shaoyong, Senior Vice President i TCL Industries og administrerende direktør i TCL Electronics, legger til:

– Vi er glade for å kunngjøre A300 Pro NXTFRAME TV. Vi ønsker å fortsette å heve kundeopplevelsen, og samarbeid med de globalt anerkjente lydekspertene fra Bang & Olufsen vil bringe utrolig lyd til vår TCL audiovisuelle portefølje.

Zhang Shaoyong, administrerende direktør i TCL Electronics. (Foto: TCL)
Les også Fabrikkbesøk: Bang & Olufsen overrasker Det gamle møter det nye i skjønn forening, hos Bang & Olufsen-fabrikken i Struer. Produkter som kan vare livet ut.
Les også Samsung: Nå kommer den nye The Frame-modellen Samsung skifter ut sin mest populære TV - her er noen av forskjellene.

Kilder: B&O pressemelding, TCL, Gizmochina

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Nyhet!

LB+ Total uke

Tilgang til ALT innhold i en uke

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home i en måned

Populært!

LB+ Total 12 mnd

Tilgang til ALT innhold i et år (Mest å spare)

39,- / for 1 uke
49,- / for 30 dager
137,50 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonse

Sjekk hva TCL dro opp av hatten på IFA-messen

OLED-TV fra Hisense

"Alle" vil ha større enn 55 tommer

TCL lanserer ny storskjerm-TV i Norden

TCLs «The Frame»-konkurrent lansert i USA

Mer OLED, mindre LCD fra LG i fremtiden

Her er TCL 115QM891

Ser dette bildet kjent ut?

Mer premium-TV fra Samsung i 2024

Sjekk Samsungs grønnkledde design-TV

Stellar: Ny luksus-TV fra Loewe

IFA nummer 100 er rett rundt hjørnet

Scroll to Top