TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

NYPD tester Google Glass

Politiet i New York vil fange kriminelle med nerdemetoden.

I følge en rapport fra VentureBeat vil New York City Police Department finne ut hvor hjelpsomme smartbrillene Google Glass kan være i kampen mot byens kriminelle.

Politiet i byen skal ha fått tilsendt flere par briller.

– Vi bestilte, fikk noen få par av Google-brillene, og vi prøver dem ut, for å se om de har noen verdi innen etterforskning, for det meste for patruljeformål, forteller en politibetjent til teknologinettstedet VentureBeat.

I fjor sommer kom en rettslig kjennelse at NYPDs tilfeldige kroppsvisitering av sine borgere var krenkende for borgerrettighetene. Det ble samtidig foreslått å teste ut små videokameraer på betjentenes kropp, og Google Glass kan i så måte være den perfekte løsningen.

Kilde: VentureBeat

Hvorvidt NYPD ved samme anledning vil skifte ut sine tjenestekjøretøy, vites ikke.
Hvorvidt NYPD ved samme anledning vil skifte ut sine tjenestekjøretøy, vites ikke.

Legg igjen en kommentar

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.