TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Salget av strømbanker har blitt femdoblet

Når vi skal på ferie, må alle duppedittene med - og de må selvfølgelig ha strøm. Dette reflekteres i salget av strømbanker, som har mangedoblet seg.

Skrevet av / 25.07.24 - 13:39
Salget av strømbanker har blitt femdoblet

Det uforutsigbare sommerværet får mange til å flykte til utlandet, hvor vi bor på hotell og i ferieleiligheter, campingvogner og telt. Og strømbanken ligger øverst i håndbagasjen. Det samme gjelder på sommerens festivaler, der man ikke vil risikere å være uten strøm på mobilen til enhver tid.

Dette merker elektronikkjeden Power, hvor strømbanker rives ned fra hyllene som aldri før. Den siste måneden har salget nemlig femdoblet seg.

Salget av strømbanker går så det suser om dagen, og vi begynner å gå tomme både i butikkene og på det nordiske sentrallageret vårt. Det er særlig de store strømbankene på 20.000 mAh som går unna,» sier Maksim Nefedjev, salgssjef for Telecom hos Power.

Annonse

Kundene går etter de store strømbankene på 20.000 mAh, slik at flere av familiens telefoner skal kunne lades samtidig, eller for at strømbanken også skal kunne brukes til større enheter som datamaskiner eller nettbrett.

Les også Strømstasjonen du ikke visste du trenger Jackery Explorer 300 Plus er en praktisk og appstyrt bærbar strømstasjon, ypperlig til friluftsliv og der du trenger strøm.

Solcellepaneler har tidoblet seg

Men særlig én type strømbank har vokst enda mer. Nemlig strømbanker med innebygde solceller. Her har salget tidoblet seg i løpet av sommeren.

Vanligvis selger vi svært få strømbanker med solcelleteknologi, men vi opplever for tiden en økning på 1000 prosent i salget av denne typen. Det er helt vilt,» sier Maksim Nefedyev.

I tillegg til det varierende sommerværet, som passer bedre til mobilspill enn strandliv, spiller nok frykten for usikre tider en rolle. Tidligere i sommer meldte Power om rekordsalg av nødradioer, da flere var i gang med å bygge opp et beredskapslager i tilfelle en nødsituasjon skulle oppstå. Og her er også strømbanker en av de tingene som anbefales.

Strømbanken skal i håndbagasjen

Hvis du skal ut og fly på sommerferie, må du huske at strømbanken må være med i håndbagasjen. Litiumbatterier av alle slag er forbudt i innsjekket bagasje på grunn av brann- og eksplosjonsfare. Og du risikerer at bagasjen din blir stoppet før den lastes om bord i flyet.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Nyhet!

LB+ Total uke

Tilgang til ALT innhold i en uke

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home i en måned

Populært!

LB+ Total 12 mnd

Tilgang til ALT innhold i et år (Mest å spare)

39,- / for 1 uke
49,- / for 30 dager
137,50 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonse

Aqaras smarte dingser på IFA

Roborock feirer 10-årsjubileum med lanseringen av to nye robotstøvsugere

Nye taklamper fra Philips Hue

Anker har strømløsninger for alle behov

Flom av nye produkter fra SharkNinja

Mer energieffektive hvitevarer fra Samsung

Smartere leilighetslåser fra Yale

Bosch Unlimited 7 kombivasker

Vannkokerens lavalampe

Kraftig skaftstøvsuger fra Dreame

Ambilight for de som ikke har Philips

Firedobbelt smart grilltermometer

Scroll to Top