Ooni lanserer to nye pizzaovner

Enten du foretrekker elektrisk, gass, kull eller ved, finnes det nå en pizzaovn for deg i Ooni-serien.

Ooni lanserer to nye pizzaovner 1

Den populære pizzaovnprodusenten Ooni presenterer to nye ovner i sitt sortiment. Inkludert deres første elektriske modell, Ooni Volt 12.

Ovnen, som allerede er på markedet, ble demonstrert for oss en solfylt torsdag i mars. Målet deres har helt klart vært å lage en elektrisk innendørs pizzaovn som kan konkurrere med de vedfyrte variantene.

Vedovner kan være ganske koselige, men du må huske å snu pizzaen, for de varmer ikke like jevnt som elektriske ovner (Foto: Lasse Torp Hansen).

Volt 12 har en oppvarmingstid på 20 minutter, før den 450 grader varme ovnen så kan forvandle myk deig til sprø pizza på mellom 90 og 120 sekunder. En ytelse som en konvensjonell hjemmeovn ikke kan komme i nærheten av, uansett hvor god pizzastein du eier. På lanseringsdagen var smaken på Volt 12 fullt på høyde med den vedfyrte.

Volt 12 leverer på temperatur, noe som gjør det mulig å oppnå den sprø og luftige skorpen du vanligvis bare finner på de beste pizzastedene i byen (Foto: Lasse Torp Hansen).

Den elektriske ovnen har fordelen at du kan kontrollere varmeelementet på toppen. Dette er praktisk hvis du vil ha ekstra sprø sopp eller grønnsaker på pizzaen. Ovnen har plass til en 12″ pizza, som du kan observere gjennom en 3-lags glassdør i borosilikatglass. Den pulverlakkerte karbonståloverflaten blir varm, men ikke varm nok til å brenne seg på.

Volt 12 veier 17,8 kg og er designet til å brukes både innendørs og utendørs, men den har ikke godt av å stå ute hele året.

Den trådløse

Den andre nyheten er en mer tradisjonell utendørs pizzaovn, ved navn Ooni Karu 12G. Skorsteinen er ikke til pynt, og du kan velge å fyre med kull, gass eller ved. I tillegg til sjarmen til en åpen ild, kan ovnen også skryte av en enda raskere steketid, så raskt som 60 sekunder. Temperaturen kan nå opptil 500 grader C, som kan overvåkes på det innebygde termometeret. Designet og teknologien er basert på den større Karu 16G..

Hvis du foretrekker gass, skal 12G bruke 36% mindre sammenlignet med tidligere Ooni-modeller, ifølge Ooni.

Slik ser en perfekt stekt pizza ut etter bare noen få minutter. En surdeigsbunn har spesielt godt av noen små svarte flekker. (Foto: Lasse Torp Hansen).

Sammen med de to nye ovnene lanseres det også litt ekstra tilbehør for pizzaelskere. Hvis du lager din egen deig, kan du nå kjøpe et sett med hevebokser i BPA-fri polypropylen som har plass til seks deigkuler hver.

Lokket til boksene selges separat da det også fungerer som et multifunksjonelt skjærebrett laget av FSC-bambus.

Priser og tilgjengelighet

Ovnene kan kjøpes fra 3. mars på produsentens nettside.

Ooni Volt 12: Veil. Utsalgspris: 9.650 kroner

Ooni Karu 12G: Veil. Utsalgspris: 4.600 kroner

Ooni Pizza Dough Boxes: Veil. Utsalgspris: 539 kroner

Ooni Pizza Prep Lid: Veil. Utsalgspris: 429 kroner

Les videre
Exit mobile version