Mola Molas nye Trajectum forsterkerplattform, som først ble introdusert i den integrerte forsterkeren Kula og deretter stereo effektforsterkeren Perca, er Mola Molas videreutvikling av Hypex Ncore klasse D-teknologien. Målsetningen er lavere forvrengning, lavere utgangsimpedans (høyere dempefaktor), lavere støy, økt båndbredde og bedre immunitet mot støy fra strømforsyningen.
I utviklingen av Ossetra startet Mola Mola med blanke ark og redesignet hver eneste del av forsterkeren for å presse grensene for Trajectum-teknologien enda lenger.
Bedre strømforsyning
En av de største endringene finner vi i strømforsyningen, der det er lagt stor vekt på støyreduksjon og økt utgangseffekt. Resultatet er, ifølge Mola Mola, en betydelig reduksjon av støy og forbedring av både dynamisk og kontinuerlig utgangseffekt, noe som sammen med økt strømleveranse til utgangstrinnet skal gjøre Ossetra i stand til å drive praktisk talt enhver høyttaler på markedet.
Mola Mola Ossetra er fullt brokoblet
Ossetra benytter også en helbro-topologi i motsetning til halvbro-designen i tidligere Mola Mola forsterkere. Dette skal gjøre forsterkeren til en enklere last for strømforsyningen og dermed bidra til en litt mindre kompleks strømforsyningsdesign. På den annen side blir selve forsterkerdesignen mer komplekst, ved at forsterkeren nå blir fullbalansert, helt fra inngangen til utgangen. Tidligere slapp man å balansere utgangen, slik at man nøt de fleste fordelene med balansert drift, uten ulempene med doble utgangskomponenter. At forsterkeren nå er fullbalansert øker derfor den totale kostnaden.
Mola Mola har utviklet helt nye diskrete klasse A forsterkertrinn for Ossetra. Disse skaper mesteparten av forsterkningen som trengs – en oppgave som vanligvis håndteres av mer ordinære operasjonsforsterkere. Resultatet skal være mindre støy og forvrengning gjennom hele systemet.
Ny klasse A-design i inngangstrinnet
Også inngangstrinnet er en ny, diskret klasse A-design, med DC-kobling for å slippe bruken av kondensatorer i signalveien. Her benyttes en lignende teknikk som i Mola Molas Makua forforsterker, der små DC-forskyvninger korrigeres og en kondensator settes inn i signalveien ved høyere nivåer for å sikre kompatibilitet med andre produkter.
90-99 prosent lavere forvrengning
Mola Mola hevder at alle typer forvrengning er redusert med minst 20 dB (90%) i Ossetra sammenlignet med forgjengeren, med en enda mer imponerende reduksjon på 40 dB (99%) i effektområdet under 50 W – hvor jo det meste av lyttingen foregår. Støyen skal også være redusert med 3 dB (30%), båndbredden økt til over 100 kHz, og avhengigheten av høyttalerimpedans og kvalitet på strømmen som kommer inn, er brakt enda lenger ned.
Alt i alt virker Ossetra som en svært lovende arvtaker til den legendariske Kaluga. Som vi takker for lang og tro tjeneste. Vi gleder oss til å høre om Ossetra lever opp til forventningene i lytterommet!
Mer info: mola-mola.nl
P.S: Artikkelbildet er av Mola Mola Kaluga, sammen med Tambaqui DAC. Ossetra vil se identisk ut som Kaluga.
Les videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 1 år! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
LB+ Total 12 mnd / 156,-
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser