TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Xiaomi lanserer 14T og 14T Pro

Produsenten lover høy ytelse, flott bildekvalitet og AI-integrasjon.

Skrevet av / 26.09.24 - 15:30
Xiaomi lanserer 14T og 14T Pro

Hver høst lanserer Xiaomi nye telefoner i den såkalte T-serien, med fokus på kamera og flaggskipytelse til en litt lavere pris enn toppmodellene. I år fant den globale lanseringen sted i Berlin, der den kinesiske produsenten viste frem modellene Xiaomi 14T og Xiaomi 14T Pro.

I likhet med i fjor understreker produsenten at kameraene er utviklet i samarbeid med Leica, og fortsetter dermed et samarbeid de to selskapene innledet sommeren 2022.

Les også Xiaomi har lyttet til kritikken Et viktig skritt i den riktige retningen. Her er mye gjort riktig, og ikke så mye gjort feil.

Leica hadde tidligere et kamerapartnerskap med en annen kinesisk mobilprodusent, Huawei, som ble avsluttet etter at Huawei ble rammet av amerikanske sanksjoner i 2019.

Xiaomi 14T
Xiaomi 14T. (Foto: Xiaomi)

Xiaomi 14T

Den billigste model i serien kommer med 6,67″ AMOLED-skjerm med 1.5K-oppløsning (2.712 x 1.200 pixel) og en pikseltetthet på 446 ppi. Den maksimale lysstyrken er på imponerende 4.000 nit. Oppdateringshastigheten er dynamisk og går opp til 144 Hz.

Vidvinkelkameraet er på 50 Mp og er basert på en IMX906-bildesensor fra Sony. Teleobjektivet er også på 50 Mp, mens ultravidvinkelkameraet må nøye seg med 12 Mp.

Annonse

Under skjermen er en Dimensity 8300-Ultra-prosessor fra MediaTek. Det er også 12 GB RAM og 256 GB innebygd lagringsplass. Xiaomi 14T har også et 5000 mAh batteri som støtter 67 watt hurtiglading.

Xiaomi 14T vil være tilgjengelig i Norge fra 30. september i fargene Titan Grey, Titan Blue, Titan Black og Lemon Green. Veiledende utsalgspris er — kroner.

Xiaomi 14T Pro

Akkurat som sin lillebror, Xiaomi 14T Pro er utstyrt med en 6.67″ AMOLED-skjerm med 1.5K oppløsning. Lysstyrken og oppdateringsfrekvensen er også den samme.

 

Når det gjelder kameraet, har Pro-modellen imidlertid mer muskler å spille med. 14T Pro har også tre kameralinser, men vidvinkelobjektivet er basert på Leicas egen Light Fusion 900 50 Mp bildesensor. I tillegg er det et 50 Mp teleobjektiv, mens 12 Mp ultravidvinkelkameraet er det samme som i Xiaomi 14T.

Prosessoren i 14T Pro har også hatt havregryn til frokost. Nok en gang er det en MediaTek-brikke, men Dimensity 9300+ tilbyr mer kraft i tillegg til Wi-Fi 7 og Bluetooth 5.4. Xiaomi 14T Pro har også 12 GB RAM og 512 GB innebygd lagringsplass.

Xiaomi 14T Pro
Xiaomi 14T Pro. (Foto: Xiaomi)

Batteriet på 5000 mAh kan lades med hele 120 watt, og trådløs lading (50 watt) støttes også.

Xiaomi 14T Pro vil også være tilgjengelig i butikkene den 30. september i fargene Titan Grey, Titan Blue og Titan Black til en veiledende utsalgspris på 9 990 kroner.

AI

Under Xiaomis siste lansering på Mobile World Congress i februar (Xiaomi14 og Xiaomi 14 Ultra), snakket den kinesiske produsenten halvhjertet om ulike egenutviklede AI-funksjoner som ennå ikke har sett dagens lys.

Men Xiaomi må ha sett skriften på veggen. At AI er kommet for å bli. Derfor kommer begge de nye modellene i T-serien med ulike Google-baserte AI-funksjoner som Circle to Search og Googles Gemini-app. I tillegg kommer en rekke AI-funksjoner som har blitt nesten standard i 2024, inkludert AI Interpreter (oversettelse), AI Notes (transkripsjon) og AI Recorder (tale til tekst).

Xiaomi 14T-serien kommer med Googles AI-funksjon Circle to Search. (Foto: Xiaomi)

I tillegg kommer AI-basert bildebehandling. Du kan blant annet slette uønskede detaljer fra bildene dine med AI Eraser Po, skape visuelle historier med AI Image Editing og AI Film, og lage kreative selvportretter med AI Portrait.

L&B Home har allerede mottatt et testeksemplar av Xiaomi 14T Pro, og vi gleder oss til å fortelle deg om Xiaomi virkelig har kastet seg på AI-bølgen denne gangen.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Samsung oppgraderer Fan Edition-serien med Galaxy S24 FE

Nye Xiaomi-mobiler med Leica og MediaTek

HarmonyOS står nå på egne bein

Xiaomi nummer 2 i august

Huaweis nye klokkegenerasjon

Android 15 er på vei

Opplev musikk med andre sanser

iOS 18 er klar til nedlasting

Gemini Live for alle

Sony Xperia får KI-bilderedigering

Det Apple ikke sa på tirsdag: Opptil 45 watts lading

Huawei lanserer tredelt brettbar mobil

Scroll to Top