TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Spesifikasjonene for Bluetooth 6 har blitt offentliggjort

Bedre sikkerhet og effektivitet, men først og fremst bedre posisjonering.

Skrevet av / 10.09.24 - 15:12
Spesifikasjonene for Bluetooth 6 har blitt offentliggjort

Det føles kanskje som om Bluetooth 5 fortsatt er relativt ny teknologi, men den kom faktisk for 8 år siden, i 2016.

Den gang handlet alt om Internet of Things, og om å gi lavenergi-enheter firedoblet rekkevidde og dobbelt så høy hastighet. Med introduksjonen av Bluetooth 6 er det for det meste litt mer tekniske forbedringer som de fleste ikke vil legge merke til. Samtidig er det også en betydelig forbedring som kan gjøre hverdagen vår enklere.

Les også Bluetooth får bedre hastighet og rekkevidde I 2016 får Bluetooth en kraftig oppgradering, som del av forberedelsene for smarthjem og Internet of Things.

Først og fremst inneholder spesifikasjonen nye metoder for å finne andre Bluetooth-enheter raskere, forbedret effektivitet i overføringene, reduserte forsinkelser og muligheten til å utveklse mer informasjon enn med tidligere versjoner. I tillegg sørger Frame Space Update for høyere overføringsytelse for lyd- og treningsprodukter, samt for nedlasting av oppdateringer.

Annonse

Men den største nyheten med oppdateringen er Bluetooth Channel Sounding. Ved å måle vinkelen på innkommende og utgående signaler kan enheter bestemme i hvilken retning og hvor langt unna en annen enhet er. Dette ligner på det Ultra Wideband brukes til i sporingsbrikker fra Apple og Samsung. Men det vil gjøre livet enklere å ha det innebygd i mange enheter uten å trenge en spesiell krets for det.

Angle of Arrival og Angle of Departure for retningsbestemmelse (Foto: Bluetooth SIG)

Tenk deg å kunne be TV-en om å peke i hvilken retning du skal lete etter fjernkontrollen og hvor langt unna den er! Teknologien vil også øke sikkerheten til for eksempel trådløse bilnøkler, ettersom bilen vil kunne ignorere nøkler som ikke befinner seg rett ved siden av bilen.

Hvis du er spesielt interessert i hvordan Channel Sounding fungerer, kan du lese den tekniske briefingen hos Bluetooth SIG.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gemini Live for alle

Sony Xperia får KI-bilderedigering

Det Apple ikke sa på tirsdag: Opptil 45 watts lading

Huawei lanserer tredelt brettbar mobil

Din nye iPhone 16 får ikke Apple Intelligence

Nå kommer Bluetooth 6

Ingen store iPhone-overraskelser fra Apple

Ny Apple Watch 10

Hvor er laderen?

Honor lanserer den tynneste sammenleggbare smarttelefonen hittil

Reparerbar og ombyggbar mobil

Ny oppdatering: Pixel-mobiler kan måle om du har feber

Scroll to Top