TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Samsung lanserer budsjettversjonen av Galaxy S24 og nye nettbrett

Samsung Galaxy S24 FE får selskap av Galaxy Tab S10+ og Tab S10 Ultra.

Skrevet av / 26.09.24 - 17:00
Samsung lanserer budsjettversjonen av Galaxy S24 og nye nettbrett

Samsung er begeistret for kunstig intelligens, så alle de spennende funksjonene de har bygget inn i Galaxy AI, må nå ut til enda flere brukere. Derfor lanserer koreanerne i dag en ny oppgradert telefon i Fan Edition-serien, Galaxy S24 FE, en budsjettvennlig, nedgradert versjon av Galaxy S24-telefonene som ble lansert tidligere i år.

Samsung Galaxy S24 FE skiller seg ikke mye fra forgjengeren, S23 FE fra i fjor. Prosessoren er oppgradert til en Exynos 2400e, som er en litt modifisert versjon av brikken som finnes i den vanlige Samsung Galaxy S24-modellen.

(Foto: Samsung)

AMOLED-skjermen på 6,7″ er også litt større, men oppløsningen er fortsatt bare FHD+ (2340 x 1080 piksler). Oppdateringsfrekvensen er 120 Hz. Den maksimale lysstyrken er imidlertid nå oppe i 1900 nit, noe som er en betydelig forbedring.

Kameraoppsettet har ikke endret seg. I likhet med S23 FE kommer Galaxy S24 FE med 50 Mp vidvinkel, 12 Mp ultravidvinkel og 8 Mp teleobjektiv med 3x optisk zoom.

På den annen side har batteriet blitt oppgradert til 4700 mAh og kan lades med opptil 25 watt – eller trådløst med 15 watt. Galaxy S24 FE er også IP68-sertifisert.

Annonse

Men selv om mye er det samme som for et år siden, lover Samsung at brukerne vil få en helt annen opplevelse med S24 FE. Takket være den nevnte Galaxy AI, som vi allerede ble kjent med i våre tester av Samsung Galaxy S24 Ultra og Galaxy Z Fold 6.

AI-funksjonene som kommer til S24 FE inkluderer den AI-baserte ProVisual Engine og Galaxy AIs Photo Assist-funksjoner (inkludert Portrait Studio, som Samsung lanserte i sommer med Z Fold 6 og Z Flip 6).

Blant de ikke-kamerarelaterte funksjonene får S24 FE-brukere Circle to Search, Live Translate (fungerer nå både med telefonen og tredjepartsapper som WhatsApp og Messenger), Chat Assist og Note Assist.

 

Samsung Galaxy S24 FE
Samsung Galaxy S24 FE er tilgjengelig i fargene blå, grafitt, grå, mint og gul. (Foto: Samsung)

 

Samsung Galaxy S24 FE leveres med Android 14 og One UI 6.1. Telefonen er tilgjengelig for kjøp nå og kommer i fargene Blue, Graphite, Grey, Mint og Yellow. Prisen er 8.990 kroner for en modell med 8 GB RAM og 128 GB lagringsplass.

Samsung Galaxy Tab S10+ og S10 Ultra

Den koreanske elektronikkgiganten har også oppdatert nettbrettene sine. Galaxy Tab S9-serien ble lansert for halvannet år siden i Seoul i Sør-Korea, men selv om det har gått lang tid, er oppgraderingene tydelige.

Galaxy Tab S10+ og Tab S10 Ultra er praktisk talt identiske med sine respektive forgjengere. De har imidlertid blitt litt slankere (Tab S10 Ultra måler nå 5,4 mm, Tab S10+ måler 5,6 mm), og begge nettbrettene har blitt utstyrt med Wi-Fi 7.

Den største endringen er at Snapdragon 8 Gen 2-prosessoren fra Tab S9-serien er erstattet av en MediaTek Dimensity 9300+-prosessor, som Samsung hevder øker ytelsen med henholdsvis 18 % (CPU), 28 % (GPU) og 14 % (NPU), noe som gjør at de nye produktene kan levere den best mulige Galaxy AI-opplevelsen.

Les også Villere nettbrett får du ikke Samsung Galaxy Tab S9 Ultra 5G er større enn mange laptop-skjermer. Men det nakne nettbrettet koster også mer enn de fleste bærbare PC-er.

Begge nettbrettene leveres med S Pen, Android 14 og vil være tilgjengelige fra begynnelsen av oktober. Prisene starter fra kr 13 990 for Samsung Galaxy Tab S10+ og kr 16 990 for Galaxy Tab S10 Ultra.

 

 

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Samsung oppgraderer Fan Edition-serien med Galaxy S24 FE

Nye Xiaomi-mobiler med Leica og MediaTek

HarmonyOS står nå på egne bein

Xiaomi nummer 2 i august

Huaweis nye klokkegenerasjon

Android 15 er på vei

Opplev musikk med andre sanser

iOS 18 er klar til nedlasting

Gemini Live for alle

Sony Xperia får KI-bilderedigering

Det Apple ikke sa på tirsdag: Opptil 45 watts lading

Huawei lanserer tredelt brettbar mobil

Scroll to Top