TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Nytt brettbart flaggskip fra Huawei

Den er stor, den er stilig - og vi får nok aldri se den i Norge.

Av / 27.02.21 - 16:47
Nytt brettbart flaggskip fra Huawei

Det ser ut til at Huawei ikke kommer til å selge like mange telefoner i år som tidligere – men til gjengjeld blir telefonene en del større. Huawei har vist frem Huawei Mate X2, selskapets tredje generasjon av brettbare mobiler. Utklappet har den en skjermstørrelse på åtte tommer.

Huaweis første brettbare mobil, Mate X fra 2019, var verdens første 5G-mobil med brettbar skjerm. Den ble etterfulgt av Mate Xs i 2020. Telefonen har en ny brettemekanisme, som Huawei angivelig har brukt fem år på å utvikle. Tyngdepunktet har nå blitt flyttet på, slik at den ligger mer stabilt i hånden.

Skjermen som av åpenbare grunner er OLED, er i 21:9-bredformat når den er brettet sammen og i nesten kvadratisk 8:7.1-format når den er brettet ut.

Telefonen kommer med Huaweis egen 24-kjernes Kirin 9000 5G-chip, som også brukes i Mate 40-modellene. Batteriet på 4500 mAh burde garantere lang brukstid.

I tillegg til skjermen er kameraseksjonen Huaweis beste salgsarugment. Den har fire forskjellige kameraystemer. Et 50 Mp vidvinkelkamera, en 10x tele, et 16 Mp ultra-vidvinkelkamera, samt et selfie-kamera foran.

Annonse

Hvis, og i så fall når Huawei Mate X2 kommer til Norge er fortsatt uvisst. Og telefonen vil på grunn av den amerikanske teknologiboikott mangle den kommersielle utgaven av Android. I Kina koster Mate X2 18.999 Yuan i 512 GB-utgaven – tilsvarede til 25.000 kroner.

 

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Oura Ring 4 med betydelige forbedringer

Xiaomi lanserer klapptelefon og erklærer krig mot Samsung

Samsung oppgraderer Fan Edition-serien med Galaxy S24 FE

Nye Xiaomi-mobiler med Leica og MediaTek

HarmonyOS står nå på egne bein

Xiaomi nummer 2 i august

Huaweis nye klokkegenerasjon

Android 15 er på vei

Opplev musikk med andre sanser

iOS 18 er klar til nedlasting

Gemini Live for alle

Sony Xperia får KI-bilderedigering

Scroll to Top