TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Nye iPhone 16 lader raskere enn forgjengerne

Med 45 watt kan de nye iPhone 16-modellene lade 50 prosent raskere enn tidligere iPhone-modeller

Skrevet av / 13.09.24 - 14:00
Nye iPhone 16 lader raskere enn forgjengerne

Apple har nettopp lansert de nye iPhone 16- og iPhone 16 Pro-modellene, som kan bestilles fra i dag og som vil være tilgjengelige i butikkene fra 20. september. I presentasjonen snakket Apple mye om Apple Intelligence, som brukere i EU- og EØS-land dessverre må klare seg uten inntil videre, i tillegg til en ny kameraknapp og nye prosessorer.

Apple nevnte derimot ikke at alle de fire nye iPhone 16-modellene nå kan lades med opptil 45 watt via USB-C-porten. Den offisielle kinesiske sertifiseringen (China Quality Certification Center) av de nye smarttelefonene avslører nettopp dette. Det ble oppdaget av X-brukeren ShrimpApplePro, som umiddelbart delte informasjonen på sosiale medier.

Dokumentene viser at iPhone 16-modellene er sertifisert for å kunne lade mellom 5 og 15 volt ved 3 ampere, noe som tilsvarer en ladeeffekt på opptil 45 watt. Dette er betydelig mer enn iPhone 15-modellene, som kunne håndtere en maksimal effekt på opptil 29 watt.

(Skjermbilde: Weibo)

Det er ikke uvanlig at Apple ikke nevnte oppgraderingen under presentasjonen på tirsdag, ettersom den Cupertino-baserte teknologigiganten ofte foretrekker å holde kortene tett til brystet når det gjelder de rent tekniske spesifikasjonene til produktene sine. Apple opplyste imidlertid at de nye iPhone-modellene kan lades trådløst med 25 watt hvis telefonen er koblet til den riktige MagSafe-adapteren.

På nivå med Samsung

Takket være forbedringen kan du lade din nye iPhone med samme hastighet som Samsungs Galaxy S24-serie.

I mellomtiden tilbyr de fleste kinesiske toppmodeller lading mellom 80 watt (Honor Magic6 Pro) og 100 watt (OnePlus 12).

 

iPhone 15 og overgangen til USB-C: Hva kan du forvente?

Datahastighet, skjermer og lading: Dette bør du vite om iPhone 15s USB-C.

Les videre
Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gemini Live for alle

Sony Xperia får KI-bilderedigering

Det Apple ikke sa på tirsdag: Opptil 45 watts lading

Huawei lanserer tredelt brettbar mobil

Din nye iPhone 16 får ikke Apple Intelligence

Nå kommer Bluetooth 6

Ingen store iPhone-overraskelser fra Apple

Ny Apple Watch 10

Hvor er laderen?

Honor lanserer den tynneste sammenleggbare smarttelefonen hittil

Reparerbar og ombyggbar mobil

Ny oppdatering: Pixel-mobiler kan måle om du har feber

Scroll to Top