TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Ny Nord-mobil og budsjettvennlig nettbrett fra OnePlus

I tillegg til OnePlus Nord 4 og OnePlus Pad 2, lanserer den kinesiske produsenten også en billigere R-versjon av OnePlus Watch 2.

Av / 16.07.24 - 16:00
Ny Nord-mobil og budsjettvennlig nettbrett fra OnePlus

Kinesiske OnePlus har invitert hele den europeiske teknologipressen til Milano. Her finnes det ikke spor av den våte og tidvis kalde norske sommeren; her er det strålende sol og temperaturer over 30 grader. Og OnePlus håper at de forfrosne forbrukerne vil oppleve en tilsvarende glød i selskapets nye, budsjettvennlige produkter.

Både mobilen OnePlus Nord 4 og nettbrettet OnePlus Pad 2 vil selges til priser som ligger langt under normalprisen for flaggskipprodukter som Samsung Galaxy S24, iPhone 15 og Kinas egen OnePlus 12, men ambisjonen er fortsatt å gi forbrukerne en premiumopplevelse.

OnePlus Nord 4

Slik er i hvert fall inntrykket ved første øyekast når man ser den nye OnePlus Nord 4, som vekker minner fra de hotteste smarttelefonene fra mobilprodusenten HTC, som en gang dominerte Android-markedet.

OnePlus Nord 4 er dekket i metall fra topp til tå og er den tynneste telefonen i Nord-serien til dags dato.

OnePlus Nord 4
Mobilen kommer i tre farger: Obsidian Midnight, Mercurial Silver (som på bildet) og Oasis Green. (Foto: Peter Gotschalk)

Skjermen på 6,74″ (1,5K-oppløsning: 2770 x 1240 piksler) er innrammet med en kant på kun 1,82 mm og har Ultra HDR og en maksimal lysstyrke på 2150 nits. Mobilen har også den samme «Aqua Touch»-funksjonen som OnePlus 12, som gjør at brukeren kan bruke skjermen selv når den er klissvåt. En svært praktisk funksjon i et regntungt land som Norge…

Annonse

Under metallhjelmen sitter en Snapdragon 7 Plus Gen 3-prosessor og opptil 16 GB RAM. Den innebygde lagringsplassen er på maks. 512 GB.

Les også Imponerende OnePlus Nord 3 OnePlus er på banen igjen med en mellomklassemobil som overgår hva man kan forvente til prisen.

Til tross for sitt slanke, metalliske ytre har OnePlus fått plass til et 5.500 mAh batteri, som kan lades med 100 W. Men dersom du vil lade mobilen må du kjøpe opplader som ekstra tilbehør. Og på grunn av metallkroppen støtter ikke Nord 4 trådløs opplading.

Kamerakonfigurasjonen kan naturligvis ikke leve opp til optikken i de tidligere nevnte flaggskipsmodellene. Men OnePlus Nord 4 har fortsatt imponerende foto-teknikk, med et 50 Mp hovedkamera med samme Sony Lytia-sensor som i toppmodellen OnePlus 12. I tillegg kommer et 8 Mp ultravidvinkel-kamera, samt et selfiekamera på 16 Mp.

OnePlus Nord 4 er basert på Android 14 (det kommer 4 OS-oppdateringer og 6 år med sikkerhetsoppdateringer) og fås i to konfigurasjoner med hhv. 12 GB RAM / 256 GB lagring og 16 GB / 512 GB lagring.

OnePlus Nord 4
Skjermen på 6,74″ (1,5K-oppløsning: 2770 x 1240 piksler) er omgitt av en ramme som måler knappe 1,82 mm (Foto: Peter Gotschalk)

Prisen er 6.290 for den minste konfigurasjonen og 7.290 kroner for den største. Mobilen kommer i tre farger; Obsidian Midnight, Mercurial Silver og Oasis Green.

OnePlus Pad 2

OnePlus Pad 2 er kanskje hakket mer ambisiøs. Det nye nettbrettet er en heftig oppgradering sammenlignet med fjorårets ellers ganske vellykkede OnePlus Pad. Den var basert på en MediaTek Dimensity 9000-prosessor, mens OnePlus Pad 2 er oppgradert til en Snapdragon 8 Gen 3-prosessor. Nettbrettet er tilgjengelig i to konfigurasjoner med 8 GB RAM / 128 GB lagringsplass og 12 GB RAM / 256 GB lagringsplass.

Skjermen har vokst fra 11,61″ til 12,1″ og oppløsningen er nå 3000 x 2120 piksler med en maksimal lysstyrke på 900 nits. Batteriet er fortsatt på 9.510 mAh, og som tidligere støtter det 67W hurtiglading. Kamerakonfigurasjonen er også den samme som fjorårets modell, nemlig 13 Mp (hovedkamera) og 8 Mp (frontkamera).

OnePlus Pad 2
OnePlus Pad 2 har en Snapdragon 8 Gen 3-prosessor sittende under skjermen. (Foto: Peter Gotschalk)

OnePlus Pad 2 vil koste 6.699 kroner når den blir tilgjengelig i butikkene.

Kunstig intelligens

Både OnePlus Nord 4 og OnePlus Pad 2 vil ha KI-funksjoner for å gjøre brukerne mer produktive og forenkle bilderedigering.

Dette inkluderer KI-verktøy som AI Eraser og Smart Cutout, som fjerner uønskede personer og objekter fra bilder.

For økt produktivitet introduseres AI Writer, som skal kunne skrive en lang melding basert på korte instruksjoner. I tillegg kommer AI Speak, som kan lese opp fra nettsider, og AI Recording Summary, som kan ta et timelangt møteopptak og gjøre det om til et kort skriftlig sammendrag i løpet av sekunder.

Dessverre er produktivitetsverktøyene begrenset til kun engelsk, hindi og kinesisk, opplyser OnePlus.

OnePlus Watch 2R

Kineserne hadde også med seg en ny utgave av sin utmerkede smartklokke til Milano. OnePlus Watch 2R sies å være 25% lettere enn den originale OnePlus Watch 2, da mesteparten av klokken er laget av aluminium i stedet for rustfritt stål.

OnePlus Watch 2R
Urskiven i 2,5D safirglass er rund, selve skjermen måler 1,43 tommer med en oppløsning på 466 x 466 piksler. (Foto: OnePlus)

Watch 2R kommer med den samme såkalte Dual-Engine-arkitekturen som forgjengeren. OnePlus Watch 2R har også to prosessorer under urskiven, Snapdragon W5 og BES 2700 MCU, hvor førstnevnte kjører Google Wear OS 4.0 og sistnevnte kjører et sanntidskontrollsystem som tar seg av enkle oppgaver som kjører i bakgrunnen. Takket være Wear OS er klokken fullt integrert med alle Google-apper, inkludert Maps, Wallet, Calendar og Google Assistant.

Batteriet er på 500 mAh, så OnePlus lover at smartklokken skal vare i opptil 100 timer på en enkelt lading.

Urskiven i 2,5D safirglass er rund, skjermen måler 1,43 tommer med en oppløsning på 466 x 466 piksler. OnePlus Watch 2R er også både støv- og vanntett (5 ATM + IP68).

Smartklokken kommer med over 100 forskjellige treningsprogrammer og kan også overvåke brukerens nattesøvn.

OnePlus Watch 2R vil være tilgjengelig i to farger (Forest Green og Gunmetal Grey) til en utsalgspris på 3.399 kroner.

Lyd & Bilde presiserer at reiseomkostningene til denne reportasjen ble betalt av produsenten.
Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Oppdatert iPad mini får A17 Pro-chip

Lekkasje avslører iPhone SE-detaljer

Googles KI er nå i Motorola-mobiler

Mediatek ruster seg for KI-mobiler

Verdens tynneste iPhone neste år?

Google avlytter din Pixel

Androids tyverisikringsfunksjoner kommer snart

Å nei, Samsung One UI 7 kommer ikke før i 2025

Oura Ring 4 med betydelige forbedringer

Xiaomi lanserer klapptelefon og erklærer krig mot Samsung

Samsung oppgraderer Fan Edition-serien med Galaxy S24 FE

Nye Xiaomi-mobiler med Leica og MediaTek

Lyd & Bilde