TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Nå kan du oppdatere iPhone til iOS 18

Oppdateringene for Apple Watch, iPad og Mac er også klare.

Skrevet av / 17.09.24 - 13:24
Nå kan du oppdatere iPhone til iOS 18

Apple annonserte nye operativsystemer for iPhone, iPad, Apple Watch og Mac allerede i juni på den årlige utviklerkonferansen WWDC. Nå er iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia og watchOS 11 endelig tilgjengelig for nedlasting.

Det betyr at du kan oppdatere Apple-enheten din, og særlig for iPhone-brukere byr oppgraderingen på mange nye funksjoner. Selv om Apple Intelligence, som er en del av iOS 18, i første omgang ikke vil være tilgjengelig for norske brukere.

Du finner oppdateringen i Innstillinger > Generelt > Programvareoppdatering

Annonse

Oppdateringsfilen er rundt 2 GB stor og tar mellom fem og ti minutter å laste ned, avhengig av internetthastigheten din. Alle iPhone-generasjoner fra iPhone XS og iPhone XR støtter iOS 18.

Les også Ingen store iPhone-overraskelser fra Apple Vi må vente på Apple Intelligence, som ikke vil være klar når iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro og iPhone 16 Pro Max kommer i butikkene. De første funksjonene vil være tilgjengelige i en betaversjon i løpet av oktober.

Med iOS 18 får iPhone blant annet disse nye funksjonene:

(Foto: Apple)

Personlig tilpasning

Du kan nå tilpasse hjemskjermen, låseskjermen og kontrollsenteret på nye måter. Du kan plassere apper og widgeter hvor som helst på startskjermen, inkludert rett over Dock-en for enkel tilgang eller slik at de passer til bakgrunnen din. Størrelsen på appikoner og widgeter kan endres med mørke eller fargede effekter, og du kan justere størrelsen på dem for å lage et personlig oppsett.

(Foto: Apple)

Nytt design for kontrollsenteret

Kontrollsenteret har fått et nytt design som gir deg enklere tilgang til funksjoner du bruker ofte. Du kan nå tilpasse oppsettet slik at det passer dine behov. Det nye designet gir deg rask tilgang til grupper med kontrollelementer, for eksempel medieavspilling, smarthjem-kontroll og tilkoblinger. Du kan sveipe mellom hver funksjon for å finne det du trenger.

Du kan også legge til kontroller fra kompatible tredjepartsapper i kontrollsenteret. Dette gjør at du kan utføre handlinger som å låse opp bilen eller starte et opptak på sosiale medier direkte fra kontrollsenteret.

I et nytt galleri kan du se alle tilgjengelige kontrollelementer. Her kan du tilpasse oppsettet, endre størrelse og opprette nye grupper etter behov.

(Foto: Apple)

Redesign av Bilder-appen

Bilder-appen har fått ny design for å gjøre det enklere for deg å finne og gjenoppleve bildene dine. Den nye oversikten har et rutenettformat, og med de nye samlingene kan du vise bilder etter tema uten å organisere dem i album. Du kan også feste favorittsamlingene dine for rask tilgang. En ny karusellvisning viser også daglig oppdaterte høydepunkter av personer, kjæledyr og steder du ofte fotograferer.

Endelig får iPhone RSC

Når du sender meldinger til kontakter som bruker Android, støtter Meldinger-appen nå RCS. Dette gjør at du kan dele medier i høyere kvalitet og delta i mer stabile gruppesamtaler sammenlignet med SMS og MMS.

(Foto: Apple)

Passord

Den nye Passord-appen er en videreutvikling av Nøkkelring, som ble introdusert på Mac for over 25 år siden. Med denne appen får du enkelt tilgang til passord, påloggingskoder, Wi-Fi-passord og verifiseringskoder.

Appen informerer deg også om potensielle sikkerhetstrusler. Den varsler deg om svake passord, for eksempel passord som er lette å gjette eller som brukes på flere steder. I tillegg advarer den deg hvis passordene dine har dukket opp i kjente datalekkasjer.

(Foto: Apple)

Nye funksjoner for anonymitet

iOS 18 gir deg mer kontroll over hvem som kan se appene dine, hvordan kontaktene dine deles, og hvordan iPhone kobles til tilbehør.

Med funksjonen Låste og skjulte apper kan du beskytte privat informasjon, for eksempel varsler og appinnhold, mot uønsket tilgang. Du kan nå låse en app, og hvis du ønsker ytterligere diskresjon, kan du skjule den i en låst mappe sammen med andre skjulte apper.

Når du låser eller skjuler en app, vises ikke innholdet i appen, for eksempel meldinger og e-post, i søk, varsler eller andre steder i systemet. Dette gir deg bedre kontroll over hva andre potensielt kan se på enheten din.

Du kan oppdatere iPad med iPadOS 18, som inneholder mange av de samme nye funksjonene som iOS 18, mens watchOS 11 får en rekke nye helsefunksjoner. MacOS Sequoia støtter nå duplisering av iPhone-skjermen, mens apper som Bilder og Passord får de samme nye funksjonene som iOS.

Apple Intelligence kommer ikke til Norge

I hvert fall ikke i første omgang.

Les videre
Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

iOS 18 er klar til nedlasting

Gemini Live for alle

Sony Xperia får KI-bilderedigering

Det Apple ikke sa på tirsdag: Opptil 45 watts lading

Huawei lanserer tredelt brettbar mobil

Din nye iPhone 16 får ikke Apple Intelligence

Nå kommer Bluetooth 6

Ingen store iPhone-overraskelser fra Apple

Ny Apple Watch 10

Hvor er laderen?

Honor lanserer den tynneste sammenleggbare smarttelefonen hittil

Reparerbar og ombyggbar mobil

Scroll to Top