TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Motorola Edge 50 og Motorola Edge 50 Neo lansert

Det er nå fem modeller i årets Motorola Edge 50-serie. De to nyeste medlemmene heter Motorola Edge 50 og Motorola Edge 50 Neo.

Skrevet av / 29.08.24 - 18:00
Motorola Edge 50 og Motorola Edge 50 Neo lansert

De tre første modellene i Motorola Edge 50-serien så dagens lys i april. Det var tre smarttelefoner for tre forskjellige budsjettstørrelser, men Motorola følte tilsynelatende at det var et gap i markedet mellom den billigste modellen fra våren, Motorola Edge 50 Fusion til 3 499 dollar, og mellomklassen Motorola Edge 50 Pro til 5 290 dollar.

Les også Hva har skjedd med Edge? Fra å være i frontlinjen er årets Edge-modell snarere en middelmådighet.

På et arrangement i Serbias hovedstad Beograd har Motorola nettopp lansert to nye modeller i Edge 50-familien til en pris på henholdsvis 6.990 kr og 7.499 kr.

Motorola Edge 50 Neo

Den billigste av de to smarttelefonene er Motorola Edge 50 Neo til 6.990 kr, som Motorola sier er designet for de som ønsker en slank og lett telefon uten å gå på kompromiss med funksjoner og ytelse.

Annonse

Edge 50 Neo veier bare 171 gram, og med sine 8,1 mm er den en av de tynneste smarttelefonene på markedet. Den 1,5K store pOLED-skjermen er 6,4» og har en maksimal lysstyrke på 3000 nits. Oppdateringsfrekvensen er 120 Hz.

Motorola Edge 50 Neo
Motorola Edge 50 Neo. (Foto: Motorola)

Under panseret er en MediaTek Dimensity 7300-prosessor, som er den samme CPU-en som den betydelig billigere CMF Phone 1 fra Nothing. Det er også 12 GB RAM og 512 GB lagringsplass. Batteriet er på 4310 mAh og kan lades med opptil 68 watt såkalt TurboPower. Eller trådløst med opptil 15 watt.

Kameraet har tre objektiver. Primærsensoren er en Sony Lytia 700C med 50 Mp, f/1,8 og optisk bildestabilisering. I tillegg er det et 13 Mp ultravidvinkel og et 10 Mp teleobjektiv med 3x optisk zoom. Frontkameraet er 32 Mp.

Motorola Edge 50 Neo
Skjermen på Motorola Edge 50 Neo er helt flat, mens skjermen på Edge 50 buer langs kantene (Foto: Motorola)

Motorola Edge 50 Neo er beskyttet av Corning Gorilla Glass 3, og Motorola hevder at den oppfyller militærstandarden MIL-STD-810H for holdbarhet. Telefonen leveres med Android 14 og vil motta både system- og sikkerhetsoppdateringer i fem år, lover produsenten. Den er tilgjengelig nå i fargene Pantone Poinciana, Pantone Grisaille, Pantone Latté og Pantone Nautical Blue.

Motorola Edge 50

Ironisk nok vil ikke standardmodellen i Edge 50-serien, Motorola Edge 50, være tilgjengelig før i oktober. Dette gjør Edge 50 til den siste av de fem modellene i serien som kommer ut i butikkene. Antagelig fordi Motorola først må mette det indiske markedet, der Motorola Edge 50 ble tilgjengelig i begynnelsen av august.

Med en pris på 7.499 kroner er den litt billigere enn Edge 50 Pro, men da må du også ta til takke med en flere år gammel prosessor, en Snapdragon 7 Gen 1, som er den samme CPU-en som sitter i den kinesiske budsjettmobilen Xiaomi 13 Lite fra våren 2023 .

Motorola Edge 50
Forbrukerne må vente til oktober før Motorola Edge 50 kommer i butikkene (Foto: Peter Gotschalk)

Motorola Edge 50 kommer også med 12 GB RAM og 512 GB innebygd lagringsplass, mens batteriet er på 5000 mAh. Den kan lades med opptil 68 watt såkalt TurboPower. Eller trådløst med opptil 15 watt.

Skjermen er pOLED og måler 6,7» med 1,5K oppløsning. Oppdateringsfrekvensen er 120 Hz, mens maksimal lysstyrke er 1600 nits. Edge 50 har samme kameramodul som Edge 50 Neo.

Telefonen er beskyttet av Gorilla Glass 5, og i likhet med Edge 50 Neo må Motorola Edge 50 oppfylle den militære standarden MIL-STD-810H. Edge 50 leveres med Android 14 og vil motta to oppdateringer av operativsystemet og tre år med sikkerhetsoppdateringer, lover Motorola.

 

Motorola Edge 50
Motorola Edge 50 kommer i fargene Jungle Green, Koala Grey og Pantone Peach Fuzz. (Foto: Motorola)

Som nevnt vil mobilen være tilgjengelig i butikkene fra oktober. Den vil være tilgjengelig i fargene Jungle Green, Koala Grey og Pantone Peach Fuzz.

Moto AI

Ingen mobiltelefonprodusent kan lansere nye modeller i 2024 uten å snakke om kunstig intelligens (KI). Det gjelder også Motorola, som lover at begge de nye modellene vil dra nytte av Moto AI, først og fremst for å hjelpe brukerne med å ta bedre bilder med kameraet.

Les også Årets Edge-serie er her Med de tre modellene Fusion, Pro og Ultra har Motorola noe for ethvert budsjett.

Moto AI vil blant annet hjelpe til med bedre bildestabilisering og dermed forhindre uskarpe bilder, hevder produsenten, og den såkalte 30x Super Zoom-funksjonen vil også være KI-støttet.

Sist, men ikke minst, skal Moto AI også kunne hjelpe deg med å lage bakgrunnsbilder til mobilskjermen basert på hvilket som helst materiale du kan fotografere med kameraet ditt. Har du på deg en skjorte eller kjole i et bestemt mønster? Ta et bilde, og Style Sync-funksjonen vil foreslå et bakgrunnsbilde i samme farge og stil.

Motorola lanserte også de to budsjettmobilene Moto G55 og Moto G35 på arrangementet i Serbia. De vil også være tilgjengelige i norske butikker fra oktober.

Du vil snart kunne lese en test av Motorola Edge 50 Neo her på L&B Home.

 

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Sony Xperia får KI-bilderedigering

Det Apple ikke sa på tirsdag: Opptil 45 watts lading

Huawei lanserer tredelt brettbar mobil

Din nye iPhone 16 får ikke Apple Intelligence

Nå kommer Bluetooth 6

Ingen store iPhone-overraskelser fra Apple

Ny Apple Watch 10

Hvor er laderen?

Honor lanserer den tynneste sammenleggbare smarttelefonen hittil

Reparerbar og ombyggbar mobil

Ny oppdatering: Pixel-mobiler kan måle om du har feber

Derfor kan du ikke lenger skru opp og ned volumet med iPhone

Scroll to Top