TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

iPhone 16 tapper batteriet raskere enn normalt

Til tross for batteriets gode testresultater, melder sinte kjøpere at virkeligheten er en annen.

Av / 22.10.24 - 13:37
iPhone 16 tapper batteriet raskere enn normalt

I testene av iPhone 16-modellene klages det lite på dårlig batterilevetid. I hvert fall ikke verre enn tidligere modeller. Men på nettfora flommer det over av rapporter fra kjøpere som forteller en helt annen historie. Problemet er at anmelderne bruker testprogrammer som setter telefonen på prøve for å se hvor lang tid det tar å tømme batteriet. Men som denne bølgen av protester viser, kan normal bruk gi en helt annen opplevelse.

Det viser seg at problemet oppstår når telefonen settes i standby-modus. I stedet for å redusere strømforbruket til et minimum, fortsetter telefonen å trekke mye batteri. Dette har vært spesielt tydelig for de som ikke lader over natten, ettersom telefonen ikke har blitt brukt og ikke burde ha mistet mye ladning i det hele tatt.

Les også En iPhone du godt kan hoppe over Apple iPhone 16 Pro Max er selvfølgelig et glimrende produkt i høy kvalitet og med skyhøy ytelse. Men ideene mangler, ikke minst fordi Apple Intelligence foreløpig glimrer med sitt fravær.

Problemet kan godt vise seg å ligge i operativsystemet iOS 18 som nylig ble lansert. Noen brukere av eldre iPhone-modeller har også rapportert at mobiltelefonen deres plutselig har mistet batterilevetiden.

Som om ikke det var nok, har det også kommet rapporter om brukere av iPhone 16 Pro og iPhone 16 Pro Max som opplever at telefonen plutselig fryser eller til og med starter på nytt på uten grunn.

Redningen er på vei

Oppdateringen iOS 18.1 er på vei. Det er den som endelig vil gi amerikanske brukere tilgang til de første Apple Intelligence-funksjonene.

Annonse
Les også Din nye iPhone 16 får ikke Apple Intelligence I hvert fall ikke i første omgang.

I beskrivelsen av nyhetene for den siste betaversjonen av iOS 18.1 sies det at den løser flere problemer med uventede omstarter, apper som låser seg og for høyt strømforbruk.

Apple sier at den ferdige versjonen skal slippes i oktober. Og siden de vanligvis slipper nye versjoner på mandager eller tirsdager, er det ganske sannsynlig at vi får en løsning på problemet 28.-29. Oktober.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

1 hendelser på “iPhone 16 tapper batteriet raskere enn normalt”

  1. Kai Erik Korsgaard

    Er folk virkelig overrasket over at en ny iPhone bruker batteri fortere enn den skal? Fortsatt? Er jo akkurat det samme hvert år, haha

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fra 7 til 8 års oppgraderinger

Klager på batterilevetiden til iPhone 16

Slik blir Oneplus 13

Den tynneste brettbare fra Samsung hittil

Mobilen blir din sekretær

Android 15 lansert for Pixel

Oppdatert iPad mini får A17 Pro-chip

Lekkasje avslører iPhone SE-detaljer

Googles KI er nå i Motorola-mobiler

Mediatek ruster seg for KI-mobiler

Verdens tynneste iPhone neste år?

Google avlytter din Pixel